Mi tegyek, teljesen tanácstalan vagyok?
Az elején én is sajnáltalak, mert ugye "ő a mindened". Hát azok után amilyen gusztustalan stílusban írsz róla/róluk, el tudom képzelni mennyire szereted őket... Téged innentől lesz***rlak, de a lényeg hogy a két kutyának jobb sora legyen mint nálatok, olyanokhoz kerüljenek akik tényleg szeretik őket. Úgyhogy hagyjátok csak ott, annál minthogy nálatok legyenek bármi jobb.
Ja, és ahhoz mit szólsz hogy egy 80 kilós bullmasztiffot tartok lakásban? SŐT VELEM ALSZIK! Egy ágyban! És érdekes, nincs kutyaszag, nincs mindehol szőr, és miután esik az eső MEGTÖRLÖM azt a kis kutyaszagot meg kibírom. Igen, nekem tényleg ő a mindenem.
A kutya attól büdös,hogy nem foglalkoztok vele,nem tartjátok tisztán.Tipikus paraszti állattartás,a kutya az udvar tartozéka,kap enni,néha szóltok hozzá és ez a szeretet.
Elárulok egy titkot:a kutya nem ahhoz ragaszkodik,aki eteti,hanem aki szereti őt és foglalkozik vele.A mi kutyáink konkrétan el sem fogadják mástól az ételt.
"Nem veszem el tőle a természetes életterét, nem kényszerítem be egy lakásba"
Igazad is van, hát mi lenne azokkal a kutyákkal a napi 20-23 óra totális egyedüllét nélkül. Biztos beleőrülnének, hogy a falkájukkal lehetnek.
"nem fogok kutyát fürdetni vagy mosni a fürdőkádban, hogy aztán az egész ház egy merőadta ázott kutyaszag legyen, mert attól a hányinger is elfog."
Szellőztetés.
"Ezek nem pincsik, selyemszőrrel, és 5 kilóval, mert azt elfogadnám."
15 kilós husky keverékem, és egy (egyelőre) 25 kilós rotim van lakásban.
"de nekem most ötletek kellenének"
Milyen ötletek? El tudnátok vinni őket magatokkal, de lusták is vagytok, meg annyira azért mégse kellenének. Tudtok ezen kívül jó gazdát keresni nekik, akit akár meg is találhattatok a beköltöző személyében.
"A barátnőm is a kutyájával alszik és ott van folyton a herpesz a száján."
Mi köze a kettőnek egymáshoz? Két kutyával alszom idestova 2-3 éve, és ezalatt egyszer sem volt herpesz a számon. Szuperhős vagyok?
"A szőnyeg tiszta kutyaszőr."
Porszívó.
"A kutya ki be jár a házból, felugrik mindenhová."
Nevelés.
"A kutyának a szaga ott van mindenhol, pedig szépen ápolt kutya"
Na most szépen ápolt, vagy tele a szagával a lakás?
Az előző kommentedből, mert arra nem reagáltam:
"ami mellesleg hullajtja a szőrét és büdös."
Ápolni kell, ennyi a titok.
" Ez a tipikus kerti kutyák, akiknél egy 10 perces kocsiúton,úgy kell kimenekülni a kocsiból, mert olyan büdösre lihegték, fingották, böfögték a kocsit, nem beszélve a saját szagukról."
Tehát nem ápoljátok őket, nem tápláljátok őket megfelelően - a fingás, a böfögés, a kellemetlen lehelet és az erős kutyaszag MIND az elhanyagoltság tünetei.
"Én nem undorodom tőlük, de egy alapvető higéniát én is igényleg"
Ha igényelnél "egy alapvető higIéniát", akkor igényelnéd ezt a háziállataidnál is. Ennyit erről.
"Lehet, hogy így jobban átgondolva ez csak nekem fáj, és a kutya mégis megszokná új családját, de ezt nekem nehéz elfogadni."
Igen, gyaníthatóan egyik kutya se fog beledögleni, ha kicsit foglalkoznak vele, ne adj' Isten normálisan etetik, ápolják - maximum meglepődnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!