Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi tegyek, teljesen tanácstala...

Mi tegyek, teljesen tanácstalan vagyok?

Figyelt kérdés
Költözünk. Évek óta kertesházban élünk, de most költözünk társasházba. Építkezni akarunk majd, és ahhoz meg el kell adni ezt a házat. De építkezni, meg csak évek múlva tudunk, így addig ott kell élnünk a társasházban. Van két kutyánk. Egy németjuhász és egy kis keverék. Nem tudjuk őket hova rakni, csak oda a telekre, de onnan meg megszöknének és egyenlőre nem is tudunk oda mindennap kijárni. Ez az ember aki meg akarja venni a házunkat nézegette a két kutyát, és tetszenek nekik, merthogy nagyon barátságosak és labdáznának folyton. Apa meg azt mondta, hogy ő belemenne, hogy itt hagyja, merthogy a kutya úgyis ahhoz kötődik aki eteti. Most elmondta nekem, hogy ezt tervezi én meg azóta sírok, mert a németjuhász nem annyira érdekel, de a kis keveréket én fogadtam be az utcáról, még kölyökkorában szakadtan, soványan. Követett hazáig és befogadtuk. Azóta elválaszthatatlanok vagyunk. Teljesen csak én számítok neki. Nem tudnám elviselni, ha másnak el kéne adni. Évek óta velem van. De nem tudom, hova elhelyezni. Szerintetek mi legyen? NEm akarom eladni. Ő a mindenem.

2014. márc. 16. 11:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a kutyáidról írsz, az mindent elárul a kapcsolatotokról és meg is változtatja a véleményemet. Ezek alapján jobban járnak a kutyáid, ha otthagyjátok őket az új tuljnak főleg, ha ő tényleg szívesen bevállalja őket. Mivel cseppet sem szoros a kapcsolatotok, így gyorsan meg fogják szokni az új gazdit.
2014. márc. 16. 13:24
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Az elején én is sajnáltalak, mert ugye "ő a mindened". Hát azok után amilyen gusztustalan stílusban írsz róla/róluk, el tudom képzelni mennyire szereted őket... Téged innentől lesz***rlak, de a lényeg hogy a két kutyának jobb sora legyen mint nálatok, olyanokhoz kerüljenek akik tényleg szeretik őket. Úgyhogy hagyjátok csak ott, annál minthogy nálatok legyenek bármi jobb.

Ja, és ahhoz mit szólsz hogy egy 80 kilós bullmasztiffot tartok lakásban? SŐT VELEM ALSZIK! Egy ágyban! És érdekes, nincs kutyaszag, nincs mindehol szőr, és miután esik az eső MEGTÖRLÖM azt a kis kutyaszagot meg kibírom. Igen, nekem tényleg ő a mindenem.

2014. márc. 16. 14:29
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

A kutya attól büdös,hogy nem foglalkoztok vele,nem tartjátok tisztán.Tipikus paraszti állattartás,a kutya az udvar tartozéka,kap enni,néha szóltok hozzá és ez a szeretet.

Elárulok egy titkot:a kutya nem ahhoz ragaszkodik,aki eteti,hanem aki szereti őt és foglalkozik vele.A mi kutyáink konkrétan el sem fogadják mástól az ételt.

2014. márc. 16. 15:20
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Képzeld el én egy howavarttal, egy német doggal, egy bullterrierrel, egy csivavával, egy spániellel és egy boxerrel élek eggyütt és fel sem merült se nekem, sem pedig a szüleimnek hogy a kutya szag miatt eladjuk őket!!!!!! De ti tényleg hagyjátok ott őket.
2014. márc. 16. 15:26
 15/29 Gyöngy9400 ***** válasza:
100%
Kutyaszag? Vedlés? Úgy gondolom, aki szeret egy kutyát az ezeket a dolgokat természetesnek tartja. Lehet néha te is büdös vagy a kutya érzékeny orrának, mégis feltétel nélkül szeret. Olyan embernek aki úgy gondolkozik, mint te, nem való kutya. Az enyém is vedlik, és néha kutyaszagú is, mégis velem alszik.....Akkor tarts kutyát, ha úgy érzed, hogy ő egy családtag, akitől soha, semmilyen körülmények között nem válnál meg, ha nem telne kajára, akkor is inkább neki szereznél, mint magadnak. Majd akkor elmondhatod, hogy szereted a kutyádat.
2014. márc. 16. 18:13
 16/29 anonim ***** válasza:
szerintem te es a csaladod szegyenletes emberek. nem elsodleges koltozesnel egy kutya es lakasban gusztustalan es h ahoz kotodik aki eteti???? szanalmasok vagytok, kesz szegyen amit beszelsz es irsz. sajnalom a kutyusokat. felelotlenek vagytok e szivtelenek. a kutya a gazdahoz kotodik nem a hazhoz es sajnos olyan kis butak hogy meg egy sz.r gazdahoz is kotodnek es ha elhagyak oket neha evekis szenvednek tole nem esznek napokig stb A KUTYAKNAK IS VAN LELKE UGY MINT NEKTEK SOT TAN TOBB IS MINT NEKTEK KONKRETAN. az ilyen embert buntetni kellene, ill. nem lehetne joga kutyat tartani. egy kis koltozes, fizucsokkenes, gyerekszuletes stb es a kutya megy a kukaba nem????? fujjj
2014. márc. 18. 00:01
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
15osnek tok igaza van. szerintem ti egy korlatolt magyar paraszti szarmazasu csalad vagytok, lehet h neked megcsak lenne lelked de ezt a sok ostoba begyopesedett ideologiat a szuleidtol szopod be rendesen, vedles kutyaszag stb olyan butasagokat beszelsz h csak na…te nem szereted a kutyakat okes?? ha szeretned az agyban alvas sem undoritana el….semmi. es foleg nem gondolkodnal el azon h otthagd a hazban oket basszus, a kutyaim mindehova jonnek velem mindehova en orszagot valtok nem lakast es jonnek velem!!!! lekopnem magam ha valaha is cserben hagynam oket!
2014. márc. 18. 00:04
 18/29 A kérdező kommentje:
Nem tudok ezzel mit kezdeni sajnálom. Ők nem tarthatók lakásban és kész. A szüleim se engedik és a kutyák se éreznék jól bent magukat. Csak magam önzősége miatt, nem fogom bevinni őket. És sajnálom. Ha undorító a válaszom ha nem, én undorodom a kutyaszőrtől/szagtól. Barátnőmnél is kutya van a házban, ő rendesen tartja, ettől függetlenül zavar, hogy egy légtérben lélegzem egy állattal. Nem fogom emberként kezeleni. Szeretem, imádom, de ő egy állat. Nem veszem el tőle a természetes életterét, nem kényszerítem be egy lakásba, és nem fogok kutyát fürdetni vagy mosni a fürdőkádban, hogy aztán az egész ház egy merőadta ázott kutyaszag legyen, mert attól a hányinger is elfog. Ezek nem pincsik, selyemszőrrel, és 5 kilóval, mert azt elfogadnám. Nem tudok rajta változtatni. Ha egyedül élnék, akkor még a kicsit lehet be is fogadnáma házba, de a nagy tuti nem. Fuhh nem. De a családom nem akarja őket. Nem tudok vele mit kezdeni. Ha csak fikázni tudjátok az életszemléletüket akkor inkább ne is válaszoljatok, de nekem most ötletek kellenének nem ez az izé.
2014. márc. 18. 18:56
 19/29 A kérdező kommentje:
17-es. Imádom az állatokat. De nem kezelem rögtön emberként őket. A barátnőm is a kutyájával alszik és ott van folyton a herpesz a száján. A szőnyeg tiszta kutyaszőr. A kutya ki be jár a házból, felugrik mindenhová. A macska a pulton, járkál és a párnákra fekszik, úgy hogy előtte a seggét nyalta, aztán meg végig a szőrét. A kutyának a szaga ott van mindenhol, pedig szépen ápolt kutya, de mégis van minden állatnak egy saját szaga ami a csod, luxus samponokkal se nyomható el. Hát itt indult, hogy állat nálam csak a lakásban húúhha nagyon nagy erőszakkal lehet.
2014. márc. 18. 19:00
 20/29 sippara ***** válasza:
100%

"Nem veszem el tőle a természetes életterét, nem kényszerítem be egy lakásba"

Igazad is van, hát mi lenne azokkal a kutyákkal a napi 20-23 óra totális egyedüllét nélkül. Biztos beleőrülnének, hogy a falkájukkal lehetnek.

"nem fogok kutyát fürdetni vagy mosni a fürdőkádban, hogy aztán az egész ház egy merőadta ázott kutyaszag legyen, mert attól a hányinger is elfog."

Szellőztetés.

"Ezek nem pincsik, selyemszőrrel, és 5 kilóval, mert azt elfogadnám."

15 kilós husky keverékem, és egy (egyelőre) 25 kilós rotim van lakásban.

"de nekem most ötletek kellenének"

Milyen ötletek? El tudnátok vinni őket magatokkal, de lusták is vagytok, meg annyira azért mégse kellenének. Tudtok ezen kívül jó gazdát keresni nekik, akit akár meg is találhattatok a beköltöző személyében.

"A barátnőm is a kutyájával alszik és ott van folyton a herpesz a száján."

Mi köze a kettőnek egymáshoz? Két kutyával alszom idestova 2-3 éve, és ezalatt egyszer sem volt herpesz a számon. Szuperhős vagyok?

"A szőnyeg tiszta kutyaszőr."

Porszívó.

"A kutya ki be jár a házból, felugrik mindenhová."

Nevelés.

"A kutyának a szaga ott van mindenhol, pedig szépen ápolt kutya"

Na most szépen ápolt, vagy tele a szagával a lakás?

Az előző kommentedből, mert arra nem reagáltam:

"ami mellesleg hullajtja a szőrét és büdös."

Ápolni kell, ennyi a titok.

" Ez a tipikus kerti kutyák, akiknél egy 10 perces kocsiúton,úgy kell kimenekülni a kocsiból, mert olyan büdösre lihegték, fingották, böfögték a kocsit, nem beszélve a saját szagukról."

Tehát nem ápoljátok őket, nem tápláljátok őket megfelelően - a fingás, a böfögés, a kellemetlen lehelet és az erős kutyaszag MIND az elhanyagoltság tünetei.

"Én nem undorodom tőlük, de egy alapvető higéniát én is igényleg"

Ha igényelnél "egy alapvető higIéniát", akkor igényelnéd ezt a háziállataidnál is. Ennyit erről.

"Lehet, hogy így jobban átgondolva ez csak nekem fáj, és a kutya mégis megszokná új családját, de ezt nekem nehéz elfogadni."

Igen, gyaníthatóan egyik kutya se fog beledögleni, ha kicsit foglalkoznak vele, ne adj' Isten normálisan etetik, ápolják - maximum meglepődnek :)

2014. márc. 18. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!