Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Teljesen tanácstalan vagyok,...

Teljesen tanácstalan vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van 2 kutyám, egy törpe tacskó, lány, és egy sima tacskó iú. Mindketten egy évesek. Az egyik problémám az, hogy eddig a párom vitte őket sétálni, most azonban egyedül vagyok, és van egy 7,5 hónapos lányom, úgyhogy pórázon viszem le őket, miközben egyik kezemben ott a gyerek. Eddig póráz nélkül voltak lent, mert a páromnak szót fogadtak,de nekem nem, pórázon pedig mindkettő csak nagy ritkán hajlandó elvégezni a dolgát. A másik gond az, hogyha valami csoda folytán van lent pisi,kaki rendesen, az éjszakát akkor sem bírják ki. Reggelre bepisilnek, és bekakilnak. Muszáj teljesen szobatisztára nevelnem őket, mert lassan a lányom már mászni fog. Előre is köszönöm a segítséget.
2009. szept. 16. 21:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mi lenne, ha egy barátnőddel, vagy testvéreddel, vagy valakivel vinnéd el sétálni, aki tud vigyázni réjuk, miközben te a babával foglalkozol? Vagy a másik, hogy nem tudna átugrani valaki aki addig vigyáz a babára, míg te leviszed a kutyákat? Tudom, hogy ezek nem hosszútávú megoldások, de amíg el nem fogadnak a kutyák falkavezérnek, addig nem fog javulni a dolog.Szoktasd rá őket, hogy ha pórázon mennek kapnak jutalomfalatot,dícséretet, és simogatást ha ügyesek, de csak ha szót fogadnak.Ne kiabálj velük, csak nyugodt hangon, de határozottan utasítsd őket.A másik meg a bekakilás.Sétálás, kakilás után már ne adj nekik enni, ne legyen előttük kaja.Rendszert kell csinálni az életükben, hogy megszokják, hogy mikor van itt a kajaidő, utánna pisi, kaki, és másnapig nyugi.Ezen kívül olyan speciális szerrel moss fel, ami direkt ilyen foltok eltűntetésére terveztek, bocsi, de a nevét nem tudom :(

Ez a szer eltűnteti a már számunkra "láthatatlan" maradványokat is, és így nincs az az érzése a kutyának, hogy megint oda kell piszkolnia.

Ezen kívül még egy dolgot tudok tanácsolni:van egy angol műsor a spektrumon, a neve a Póráz két végén, itt egy link:

[link]

itt ilyen problémás esetekkel foglalkoznak, nézegesd, találni fogsz hasznos tanácsot!Nagyon jó műsor :)

2009. szept. 16. 22:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem így jön ki az a feszültséget amit a gazdi (a párod) hiánya okoz.

Kérj tanácsot itt: cerberoskutyaiskola.hu

2009. szept. 17. 11:37
 3/3 anonim ***** válasza:

kutyasuli , ( de úgysem lessz rá időd ), és kicsit tanuljál meg a kutyák nyelvén is !

persze a baba a lényeg !

jan fennel módszer letölthető a netről, 100 oldal ,olvasnivaló :)

és cessar millan módszere ,

mindkettő,+ a kutyaiskolák honlapjai ,elég alapot adnak,hogy meg-kezd a tanulást :)

vagy ,sajnos menniük kell,mert nem fogod bírni !

javaslom , vagy az egyiket add kölcsön barátnak,ismerősnek, vagy gyorsan tanuld meg a kutyákkal való foglalkozás alapjait,és akkor a baba mellett ,a kutyák is beleférnek az életedbe :):):)

ha ,már érted a kutyáidat,akkor a séta már alapvetően szórakozás lessz !!

és nem gond - ként éled meg,

: " ki a fenének kell két kutya,mikor a gyerek minden ídőmet elveszi "

részlet a nem túl okos szomszédasszony napi sziporkáiból :):)

2009. szept. 17. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!