Teljesen tanácstalan vagyok, mit tegyek?
Mi lenne, ha egy barátnőddel, vagy testvéreddel, vagy valakivel vinnéd el sétálni, aki tud vigyázni réjuk, miközben te a babával foglalkozol? Vagy a másik, hogy nem tudna átugrani valaki aki addig vigyáz a babára, míg te leviszed a kutyákat? Tudom, hogy ezek nem hosszútávú megoldások, de amíg el nem fogadnak a kutyák falkavezérnek, addig nem fog javulni a dolog.Szoktasd rá őket, hogy ha pórázon mennek kapnak jutalomfalatot,dícséretet, és simogatást ha ügyesek, de csak ha szót fogadnak.Ne kiabálj velük, csak nyugodt hangon, de határozottan utasítsd őket.A másik meg a bekakilás.Sétálás, kakilás után már ne adj nekik enni, ne legyen előttük kaja.Rendszert kell csinálni az életükben, hogy megszokják, hogy mikor van itt a kajaidő, utánna pisi, kaki, és másnapig nyugi.Ezen kívül olyan speciális szerrel moss fel, ami direkt ilyen foltok eltűntetésére terveztek, bocsi, de a nevét nem tudom :(
Ez a szer eltűnteti a már számunkra "láthatatlan" maradványokat is, és így nincs az az érzése a kutyának, hogy megint oda kell piszkolnia.
Ezen kívül még egy dolgot tudok tanácsolni:van egy angol műsor a spektrumon, a neve a Póráz két végén, itt egy link:
itt ilyen problémás esetekkel foglalkoznak, nézegesd, találni fogsz hasznos tanácsot!Nagyon jó műsor :)
Szerintem így jön ki az a feszültséget amit a gazdi (a párod) hiánya okoz.
Kérj tanácsot itt: cerberoskutyaiskola.hu
kutyasuli , ( de úgysem lessz rá időd ), és kicsit tanuljál meg a kutyák nyelvén is !
persze a baba a lényeg !
jan fennel módszer letölthető a netről, 100 oldal ,olvasnivaló :)
és cessar millan módszere ,
mindkettő,+ a kutyaiskolák honlapjai ,elég alapot adnak,hogy meg-kezd a tanulást :)
vagy ,sajnos menniük kell,mert nem fogod bírni !
javaslom , vagy az egyiket add kölcsön barátnak,ismerősnek, vagy gyorsan tanuld meg a kutyákkal való foglalkozás alapjait,és akkor a baba mellett ,a kutyák is beleférnek az életedbe :):):)
ha ,már érted a kutyáidat,akkor a séta már alapvetően szórakozás lessz !!
és nem gond - ként éled meg,
: " ki a fenének kell két kutya,mikor a gyerek minden ídőmet elveszi "
részlet a nem túl okos szomszédasszony napi sziporkáiból :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!