Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengednetek egy 13 évesnek...

Megengednetek egy 13 évesnek a gél lakkot?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Anyukák, ti megengednetek egy 13 éves lánynak a gél lakkot? Iskolára is? Szép, egyszerű, nem ilyen csilli-villi. (Illetve a körmösök elvalallnák?)

2021. szept. 17. 13:04
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
100%

Én is pont ezen gondolkoztam, hogy mégis hogy jutottunk el egy egyszerű sima szolid géllaktól a bulizásig, meg az erőszakig.

Nem bulizni és lerészegedni akar, hanem csak egy kis géllakkot kenetni a körmeire, ami ha szépen meg van csinálva akkor nagyon jól mutat. Sokkal igényesebb mint hogy kifesti valami gagyi körömlakkal és lepattog pár nap múlva.. ami undorítóan néz ki

2022. jan. 26. 20:51
 52/65 anonim ***** válasza:
100%

Meg hát lány,bakker.Azért hogy pár vén vagy vissza maradott f*sz ne nevezze k*rvának ne legyen rajta semmi lányos?

Fülbevalót se hordjon,szoknyát se húzzon,véletlenül se legyen hosszú haja abba csattokat végleg ne tegyen..

Csak színes lesz a körme.Biztos,hogy lesz rajta olyan néha ami ronda vagy ízléstelen,mert az embernek ki kell próbálnia sok mindent ahhoz hogy megtalálja mi áll jól,mi az ő stílusa.De még akkor se lesz tőle k*rva.

Aki meg részegen akar egy buliba fetrengeni az körömfesték nélkül is megteszi.

2022. jan. 26. 21:17
 53/65 anonim ***** válasza:
64%
Nem ismerek olyan 13 évest, akinek meg lehetne tiltani bármit is. Nem ismerek olyan szülőt, aki különösebben megtiltana bármit is a 13 évesnek. A szülők félnek a gyerekük szeretetének az elvesztésétől. Tudom, nem ez volt a kérdés.
2022. febr. 11. 08:14
 54/65 anonim válasza:
32%
Nyáron
2022. máj. 5. 19:35
 55/65 anonim válasza:
36%
Engedni engedném, de nem fizetném ki neki a manikűröst vagy a lakkot ha otthon akar bohóckodni. Sok mindent engedek a lányomnak csak pénzt nem adok rá. Smimk hakfesték, köröm stb szerinte O1G vagyok
2022. máj. 12. 18:02
 56/65 anonim ***** válasza:
Én 13 évesen meg gimibem jobban festettem a körmöm mint felnőttként. Simán engedném, semmi züllés nincs mögötte
2022. máj. 13. 09:46
 57/65 anonim ***** válasza:
0%

A másik hogy milyen sok zsarnok anya van itt. Elsőre kijelenti hogy nem engedné. Aztán csodálkozik ha lázadó bunkó nem törődöm kamasz lesz.

Én a nevelt lányommal elbeszélgettem másoló témában, mikor felvetődött hogy szeretné. Hogy jutott eszébe, divat e vagy ő valóban akarja, közösen kitaláltuk mi lehet a megoldás. Partnerként kezeltük és amúgy utána nem is izgatta a dolog, nem lett belőle semmi.

A körömlakk nála pl már egész kislány korában mehetett a nyári szünetben. Ha ezt eddig lehet akkor egy 13 éves már szintet akar lépni, miért ne lehetne (ha a suli nem tiltja) színes körme.

2022. máj. 13. 10:07
 58/65 anonim ***** válasza:
43%
Tehát az aki nem engedi a g~l lakkot vagy egyáltalán a lakkot az zsarnok 😂?
2022. máj. 13. 10:42
 59/65 anonim ***** válasza:
66%

#59 Nem az vagyok, aki a zsarnok dolgot írta, de szerintem valamilyen szinten igen, az. Kapásból nemet mondani valami lényegtelen, egyáltalán nem fajsúlyos dologra, indoklás nélkül, szerintem már enyhén a zsarnok kategória.

Tapasztaltból mondom, egy jól megcsinált géllak nem teszi tönkre a körmöt (az enyém pl sokkal jobb állapotban van a géllakozás óta), pláne nem egy-egy elszórt alkalommal fog károkat csinálni. Plusz nem sokban különbözik a sima lakktól, csak tartösabb. Szóval ebből adódóan nincs ésszerű ellenérv. Ha mondjuk az az indok, hogy nincs rá pénz, házirend tiltja, az egy ésszerű érv ellene. Ilyen esetekben lehet kompromisszumot keresni, hogy oké, spórolj zsebpénzből(feltéve, hogy kap rendszeresen legalább egy picit, ami azért ésszerű lenne),vagy oké, de dolgozz meg érte (ennyi idősen pl olyan házimunkával, ami egyébként nem feladata), vagy ha a házirend a baj, akkor nyáron, vagy ha csak a feltűnő színeket tiltja a szabály, akkor valami egyszerű. Szerintem ha valaki ennyi idősen a gyereknek nem hagy olyan döntési jogot a gyereknek, ami nem okoz semmi maradandó bajt, azt nevezhetjük zsarnoknak valamilyen szinten. Konkrétan egy év és itt a középiskola, nagyjából neki kéne dönteni róla, sőt, az is lehet, hogy koliba megy általános után, akkor ne mondja már nekem senki, hogy normális az, hogy egy évvel a komolyabb, életét befolyásoló döntések előtt a körme színéről nem dönthet még kompromisszumos keretek között sem. Ez teljesen nevetséges és nonszensz.

2022. máj. 13. 12:34
 60/65 anonim ***** válasza:
32%

A kérdésben nem a köröm színéről van szó. Nagyon különbözik a simától a gél lakk nem kicsit. És eppenhogy az is lehet egy ellenérv hogy milyen tartós. Hiszen nem lehet csakúgy lemosni. És nevetséges azt mondani hogy zsarnok ilyen kis dologra amikor biztos vagyok benne hogy te se leszel tökéletes szülő/nem vagy. Ha utálom a gél lakkot egyszerűen nem fogom megengedni mert már a látványa is zavar. Nem beszélek le senkit róla de nem tehetek róla, ez van. A sima lakkot szeretem használom is. Abból egy világos színűt alkalmanként megengednék egy 13 évesnek.

1 év a középiskola. Igen de az soknidő egy gyerek életében. Lassan lehet engedni, de mégis a szülő dönt nem véletlenül. 14 előtt egy nappal nem lesz más ember lesz a gyerek mint egy nappal utána. Ez egy folyamat amin mondenkinátmegy, a gyerekek is érettebbek lesznek.

Mivel én általában zlzermeszetesseg híve vagyok ami a külsőt illeti lehet hogy ez is benne van. Nem akarnám hogy azt higgye hogy ő csak úgy szép hogy az van neki mint ami másnak. Először azt kell megtanítani hogy szeresse magát nem azt higy hogyan változtassa meg magát.

Ha nem tetszik az érvem akkor nem tetszik, csak leírtam hogy én hogy gondolom és miért nem érzem.

2022. máj. 13. 17:17
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!