Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túloz anyám a gyerekkorával...

Túloz anyám a gyerekkorával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, köszönöm, ha elolvasod!

Egész életemben abban a hitben vagy tudatban éltem, hogy az anyai nagymamám kábé a legrosszabb anya volt a világon és anyát és a két húgát mindig mindenért verte ok nélkül. ( az egyik nagynénémet nem ismerem, mert ők elvileg soha nem voltak jóban, a másik meg az a bólogató fajta, aki mindenben egyetért, csak hagyják békén, de kb 8 éve nem beszéltünk már)

Ezzel a nagymamával nem volt soha túl közeli a viszony, évente 2x-3x jártunk látogatni, plusz nyaranta otthagytak engem 2-3 napot vagy egy hetet. Engem soha nem bántott még szavakkal sem.

15 éve viszont teljesen megszakadt a kapcsolat, annyit tudok, hogy él még, semmi többet, az általános iskolai ballagásomon láttam utoljára, utána még 1x felhívott és semmi több. Én úgy voltam vele, hogy úgyis rossz anya volt, ne rajtam akarjon most nagymamáskodni, kamaszként amúgy is haragudtam az egész világra, rá is.

Anno viszont még gyerekként (11-12 évesen) egyszer valahogy szóba jött a verés téma amikor nála voltam a nyáron, majd ilyen eléggé elmélázva vagy inkább csodálkozva mondta, hogy “pedig nem is vertem meg őket olyan sokszor”. Akkor elsiklottam felette, én anyának hittem.

Most viszont nagyon felnőtt fejjel elkezdtem gondolkodni ezen. Gyakorlatilag ha szóba jön anya gyerekkora, kivétel nélkül mindig ugyan azt a 3 sztorit meséli el, semmi többet. Gondolhatnám, hogy akkor is igaza van, hiszen nem tartja egyáltalán a kapcsolatot az anyjával aminek nyomós oka lehet, csakhogy az idő bebizonyította számomra, hogy anyám abszolút képes 20-30 éves barátságoknak véget vetni gyakorlatilag örökre egyetlen apró kis véleménykülönbség miatt is.

+ anyámnak a fantáziája valami iszonyat mód szárnyal, ha tényleg valamit ki kell színezni. Mai példa, hogy elmeséltem neki, hogy a sógornőm nem kísérhette fel az elsős fiát a terembe mert nincs beoltva, de a gyerek jól érezte magát a suliba. Erre a fb-on azonnal közzétette az iskola nevét, szidta őket nyakba főbe, hogy milyenek, mennyi gyereknek okoztak egy életre szóló traumát és mennyi gyerek sírt az iskola előtt. Én csak néztem, hogy te jó ég, ezt minek kellett neki elmondanom és vajon hol ment félre az infó, hogy nem volt sírás??

Tehát azt hiszem jogosan gondolkodtam el azon, hogy anyám vajon igazat mondott az anyjáról az elmúlt sok sok évben, ami miatt én is simán hátat fordítottam neki ( na nem mintha ő keresett volna valaha is )vagy erősen ki lett színezve az a mindennapos verésekkel teli gyerekkor?

2021. szept. 2. 01:02
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
27%

20. Te miről beszélsz? Óriási különbség, hogy a gyerek hülye és nevelő célzattal kap egyet mert a szép szó már nem használ. Vagy az utcán oda mész egy idegenhez. Gondolkozz már.

Plusz hogy keverél le egy atyait egy idegennek? Ha idegen nem lehetsz az apja. Az atyai pont azért atyai mert az apádtól kapod.

2021. szept. 2. 08:14
 22/36 anonymousreview60 ***** válasza:
91%

#19: Nem minden nevelési eszköz egyformán hatásos mindenkinél vagy éppen ellenkezőleg, ellentétes hatású, mint szándékozták. Kollégám, ha csak felemelte a kezét, a nagyobbik fia sírva-ríva futott a másik szobába. A kisebbiket pofozhatta, az kiröhögte. Ennyit arról, hogy veled naponta üvöltöztek.

A gyereknevelésben az a "jó", hogy a szülő kötelessége, de a gyerek felelőssége. Ti. a szülő csinál valamit, aztán 18-23 évesen széttárja a karját, hogy "én mindent megtettem", és a gyerek viseli a következményeket és javítja ki a hibákat (ha van rá felismerése, akarta, ereje), azaz viseli a felelősséget.

2021. szept. 2. 08:22
 23/36 anonim ***** válasza:
86%
Nekem anya tagadja, hogy megütött, pedig elég gyakran kaptam, és volt, hogy a szám is felszakadt. Én anyudnak hinnék.
2021. szept. 2. 08:38
 24/36 A kérdező kommentje:

1, Én nem fogom keresni, semmi érzelmi kötelékem nincs felé, 12 éves koromig a nevét is rosszul tudtam, én neveztem el valahogy kicsi gyerekként ami ráragadt és a család is úgy hívta onnantól, aztán nagyot koppant amikor megtudtam, hogy nem is az a keresztneve. A számát se tudom. Igaziból 100-ig azt sem, hogy él e még, csak azt gondolom, hogy eljutna az infó, ha nem.

2. én is kaptam párszor fakanállal de nem úgy adom elő, hogy minden nap meg voltam verve.

3. ha anyám engem rommá vert volna minden nap nem hiszem hogy nyugodt szívvel odaadnám neki a gyerekem hogy tessék itt van pár napra, érezzétek jól magatokat. Ő pedig simán elengedett engem nyaranta ahogy írtam is.

4. Igen, nem egy iskola van Magyarországon, de fogalmam sincs miért ebbe kapaszkodott be az egyik válaszoló , hiszen a kérdés szempontjából teljesen lényegtelen infó volt, szimplán egy kiszínezett történet volt, hogy bár az oltatlan szülők nem mehettek BE az épületbe, nem volt tucatnyi ordító, síró, agyon traumatizált gyerek ahogy anyám adta tovább az infót amire volt 5 perce ilyen szép kitalálmányokat fűzni, nem pedig egy egész élete xD

2021. szept. 2. 08:47
 25/36 anonim ***** válasza:
98%
Jó, tehát te már eldöntötted, hogy anyád hazudik. Akkor minek kellett a kérdés?
2021. szept. 2. 08:50
 26/36 anonim ***** válasza:
35%
Gondolom szinezett is kicsit rajta.
2021. szept. 2. 08:57
 27/36 anonim ***** válasza:
74%

Az a fakanalas verés is tud fájni.

Hát még, amikor a búcsúba a paraszt férfiak a nők fenekét ütötték a nagy szilvafőző fakanállal.

2021. szept. 2. 09:01
 28/36 A kérdező kommentje:
Nem állítottam hogy hazudik, másold ide. A kérdésem azzal volt kapcsolatos, hogy túloz e? Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Azt sem mondtam, hogy 1 verés nem traumatizál, de 1 verés nem évi 365 verés. A húga sosem mesélt hasonlókat csak legyintett amikor anyám mesélt és max letudta annyival, hogy: ja, anyánk hülye. Viszont ő meg a másik testvére is mindig rendszeresen látogatták, az egyik szerintem vele is lakik.
2021. szept. 2. 09:01
 29/36 anonim ***** válasza:
97%
Idegen emberektől akarod megtudni, hogy túloz-e az anyukád? Inkább a nagymamához kellene.
2021. szept. 2. 09:05
 30/36 anonim ***** válasza:
36%

ma 07:59

Gyakorin a tinik mindig csak azt felejtik el megemlíteni, hogy miért is kapták a taslit. Ma pedig már babusgatni kell őket, mert libsenbejer rózsa cicológus szakértő kitalálta, hogy a rosszul viselkedő gyerekek voltaképpen ADHSDSAAS szindrómában szenvednek és hagyni kell őket békén rosszalkodni.

Utána pedig ugyanezek a tinik felnőtt korukban majd mindig visszamutogatnak a szüleikre-nagyszüleikre-dédszüleikre, ha valamit elcsesznek vagy az ocsmány viselkedésük miatt bajba kerülnek.

Az újfajta felelősséghárítás.

2021. szept. 2. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!