Miért lehet, hogy anyósom abszolút semmire nem emlékszik férjem gyerekkorából? Ha egyébként minden más dologgal kapcsolatban tökéletes a memóriája?
Azt terveztem, hogy minden gyerekemnél írok majd naplót, hogy emlékezzek a fontos dolgokra. Amikor erre került volna a sor, nem volt se időm, se energiám, és egyébként is úgy gondoltam, hogy ezeket az aranyos dolgokat nem lehet elfelejteni.
Most azon kapom magam, hogy igen, mégis elfelejtődnek dolgok, vagy összekeverem, hogy adott szituáció melyik gyerekkel történt meg. Lehet, hogy már harminc évesen problémáim vannak, de valószínűbb, hogy a fáradtság és a kialvatlanság okozza. A kisgyerekes időszak ilyen. Ha nem lennének a fényképek és a videók, nagymama koromban nem tudom mire emlékeznék.
Azért is nagyon érdekes amit írsz, mert az orvosok szerint az "időskori elbutulás" jele, hogy a régmúlt idők eseményeire tisztábban emlékszik vissza az illető, mint a tegnapi napra.
Itt pedig hogy pont a régi dolgok nem jönnek elő???
Mintha ő nem is élte volna át?
Mintha ő nem is lett volna ott?
????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!