Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lehet, hogy anyósom...

Miért lehet, hogy anyósom abszolút semmire nem emlékszik férjem gyerekkorából? Ha egyébként minden más dologgal kapcsolatban tökéletes a memóriája?

Figyelt kérdés
Nemrég született a kisfiunk, mondtam anyósomnak, hogy tiszta apja, kérdeztem, hogy hasonlít-e a férjem kiskori kinézetére, mire mondta, hogy hááát nem is tudom. Kértem, mutasson képeket, (egy az egyben apja a pici) és mondta, hogy jé tényleg! Aztán minden fotóhoz volt egy sztorija, amiknek közük sincs a valósághoz, mint kiderült. Pl. férjem királyfinak öltözve egy képen, anyós szerint szerepelt valahol, mert imádott minden ilyet. Férjem mondta, hogy ez farsang volt, és soha nem szerepelt iskolai előadáson. Vagy egy kép, amiről anyós mondta, hogy X városban voltak, és mik történtek ott, férjem pontosan emlékezett hol voltak, és a történetben nem csak a helyszín volt hibás. Egyáltalán bármit kérdezek, fogalma nincs.
2016. máj. 31. 09:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
94%

Tízes válaszolóval egyetértek.

Meg azt mondtad, hogy ezer éves sztorik apró részleteire is emlékszik...de ki mondta hogy azokra jól? Mert a férjed gyerekkoráról is mesélt, és ha nincs ott a férjed, hogy megcáfolja, akkor azt gondolnád, hogy így van, és hogy mlyen jól emlékszik ezekre.

Ez az ezer éves sztorikkal is lehet így, azt már kevesek tudják megcáfolni

2016. máj. 31. 11:39
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyukám 71 éves. És pont ugyanígy van, mint anyósod, hogy vagy nem emlékszik, vagy teljesen másképp, mint ahogyan az tényleg történt. Kissé ijesztő. Neki van egy kis meszesedés a fejében, nem lehet vele mit kezdeni. Anyám van, hogy beszélünk telefonon, elmond egy sztorit, majd kb. 5 perc múlva mondja, hogy képzeld, mi történt és ugyanazt kezdi el mondani.
2016. máj. 31. 12:18
 13/19 A kérdező kommentje:
Azért ezek nagyobb korában voltak, emlékezhet rájuk. Köszönöm a sok választ, és a hozzáállásotokat. Kicsit úgy tűnt, hogy férjemet rosszul érintette, de ezeket a válaszokat szívesen megmutatom neki, hogy lássa, nem egyedi a dolog.
2016. máj. 31. 12:21
 14/19 anonim ***** válasza:
94%
20 éves vagyok, de már én sem emlékszem nagyon sok mindenre a kisgyerek koromból.
2016. máj. 31. 13:36
 15/19 anonim ***** válasza:
24%
szerintem meg szimplán nem emlékezett rá és próbált nem leégni vele ezért, elkezdett mesélni, erre a férjed jól beégette azzal, hogy elmondta mi is történt valójában. Az emberek nem szívesen látják be hogy öregednek,pl nem hiszik el ha elfelejtenek valamit, ez teljesen normális és hidd el simán elfelejted a gyereked cuki pillanatait mire nagyobb lesz.
2016. máj. 31. 14:38
 16/19 anonim ***** válasza:
75%
Az egész biztos, hogy a többi dolog, amire ilyen jól emlékszik, az is máshogy történt meg? Nagyanyámnak volt vmi agyi rendellenessége /elmebetegsége (hogy mi, azt nem tudom, sosem volt diagnosztizálva), ami abban mutatkozott meg, hogy bemesélt magának dolgokat, kitalált sztorikat, amiket maga is elhitt, pedig nem is történtek meg, vagy nem úgy. Vagy épp az agyában alakultak át dolgok... nem tudni. Mindenesetre kívülálló úgy látta, hogy milyen szellemileg fitt nagyanyám , mennyi mindenre emlékszik... aztán a 3/4-e nem volt igaz, vagy olyan formában nem (előttem is "lebukott", tőlünk kapott életében először vezetékes telefont a 2000-es évek elején, de 1-2 v múlva meg azt mesélte, hogy apám volt felesége a '90-es években hívogatta őt telefonon... az már a másik érdekes dolog, hogy a szüleim szerint nem is ismerte a nőt, mert anyukám a gyereke, nem az apukám :D). De nem hazudozott, hanem ő is elhitte. Lehet, hogy anyóssal is ez van...
2016. máj. 31. 15:38
 17/19 anonim ***** válasza:
89%

Anyosom a legutolso gyereket 37 eve szulte. Semmire se emlekszik, viszont kamuzik dolgokat, mert szegyelli, hogy nem emlekszik vagy hibazott. Anyu 28 eve szult, szinten nem emlekszik, de vezetett naplot, igy tudunk egy csomo mindent:)

En 3 honapja szultem, olyan terhesseggel, hogy barki ki akarna tepni az agyat, hogy ne emlekezzen ra, en megis mar elfelejtettem. Soha tobbe nem akarok terhes lenni, de csak mert emlekszem ra, hogy sokszor megigertettem magammal. Szoval az agy ilyen jatekszer.:)

2016. máj. 31. 16:04
 18/19 anonim ***** válasza:
87%

Én meg allandoan azt hallgatom mert a fiam ezt meg azt csinálta ekkor.a lanyom is ennyit bukott, igy ugrott amugy játszott-( ugye a sogornomhoz nem sok köze van a lányoknak) de mindig elmondja hanykor keltek feküdtek. Hogy es mennyit szoptatott stb...

Van akinek ez annyira nem fontos van aki meg szinte bele hülyul az emlekeibe...

2016. máj. 31. 18:00
 19/19 anonim ***** válasza:
66%
Vagy nincs annyira szoros kapcsolata a fiával, vagy annyira nem vett részt a fia gyerekkori életében. Bár ez a kettő dolog valahol összekapcsolódik.
2016. jún. 1. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!