Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan sértődhetek meg ezen?

Jogosan sértődhetek meg ezen?

Figyelt kérdés

Anyum az utóbbi két szülinapomra megígérte, hogy fizet nekem valamit(egy dolog, ami nagyobb összegű, kb 250 ezer forint). Megvettem a dolgot, de semmit nem adott bele.

Ezzel szemben tesóm gyerekére egy csomót költ, van, hogy havi egy százast is. Ez jogosan esik rosszul? Nyilván nem a kicsitől sajnálom, de úgy érzem, hogy rohadtul át lettem ejtve. Ha ezt tudom, meg se vettem volna azt a dolgot, hanem inkább félreteszem a pénzt. Ti hogy reagálnátok erre?

2021. aug. 30. 09:42
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk régóta szokás ha veszel valami nagyobb ajándékot magadnak belefizetnek nekik se kell gondolkozni, hogy mit vegyenek és te se kapsz kacatokat, és nekem is volt, hogy anyám elfejette szóltam neki elnézést kért és fizetett emberek vagyunk előfordul kérdezz rá.
2021. aug. 30. 10:14
 12/38 A kérdező kommentje:

De mit nem értetek azon, hogy előtte csomószor átbeszéltük a témát?🤣Írtam feljebb. Biztos amnéziás és hirtelen elfelejtette, hogy mit ígért, nem? Nem, nyilván nagyon jól tudja. Érdekes, mikor tesómnak kell utalni pénzt, az egyből megy, kérés nélkül.

Arra lettem volna kíváncsi, hogy ti ilyen helyzetben eljutnátok e akár addig, hogy inkább megszakítjátok a kapcsolatot? Nem kevés pénzzel lettem átejtve, nekem ez majdnem egy havi fizetésem és ezt ő is tudja.

2021. aug. 30. 10:15
 13/38 A kérdező kommentje:

Ja csak nekem minden alkalommal 5x kell szólni mindenért és már nagyon unom, megalázó. Ha ennyire nem akar adni pénzt, akkor inkább mondja azt, hogy nem ad, de ne ígérgessen, ha nem tartja be.

2021. aug. 30. 10:17
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

Ertelmes embereknel ez igy mukodne:

-Anyu, tudod a múltkor beszéltük, hogy vennék egy IZÉT, ami 250ezerbe kerül és te azt mondtad adsz bele x összeget születésnapi ajándékként . Ma megrendeltem/megvettem. Oda tudnád adni/at tudnád utalni akkor az osszeget?

-Persze, kisfiam, itt van. Ne haragudj, hogy elfelejtettem, azt se tudom hol áll a fejem.

2021. aug. 30. 10:19
 15/38 anonim ***** válasza:
16%
Anyád meg megkérdezhetné: jogosan sértődök meg ha a gyerekem bankautomatának néz? Jogosan gondolom úgy hogy nem más zsebére kéne számolnia mikor negyedmilliós dolgokat vesz meg?
2021. aug. 30. 10:33
 16/38 A kérdező kommentje:

Na ácsi. Én egyszer sem kértem tőle semmit. Ő maga ajánlotta fel. De minek, hogy ha végül nem hajlandó kifizetni? Akkor inkább mondta volna, hogy “kislányom semmit nem akarok neked venni vagy adni, ne is számíts rá”, mert akkor nyilván azzal kalkulálok. De kívánom, hogy egyszer legyél így átverve 250 ezer forinttal aztán meglátjuk, kinek a pártját fogod fogni🤣

2021. aug. 30. 10:41
 17/38 anonim ***** válasza:
18%
Persze persze.. mennyi basztatás után ajánlotta fel?
2021. aug. 30. 10:42
 18/38 anonim ***** válasza:
95%

15-ös, tanulj szövegértést, kérlek.

Mindenképp kérdezz rá egyenesen, majd akkor megtudod, hogy mit válaszol. Biztos ismered azt a viccet, amikor a medve megy a nyúlhoz kölcsönkérni a létrát.

Ha egyenes ember, akkor azt mondja, hogy persze, ez lett megbeszélve, tartja magát hozzá. Ha nem egyenes ember, akkor azzal kezd majd el takarózni, hogy ő nem köteles kifizetni, meg egyébként is egy csomó pénzt költött rád, amíg felnevelt (ami amúgy kötelessége, ha már megszült), és ne legyél önző.

Nem támadólag, csak tárgyilagosan.

2021. aug. 30. 10:42
 19/38 A kérdező kommentje:

#18 köszi a választ! Pont azért nem kérdezek rá(huszadszorra is), mert előre hallom pontosan ezeket a szavakat: “hogy ő nem köteles kifizetni, meg egyébként is egy csomó pénzt költött rád, amíg felnevelt (ami amúgy kötelessége, ha már megszült), és ne legyél önző.” Mintha egy az egyben anyámat idézted volna.

Én nem szeretnék konfliktust, de pontosan tudom, hogy veszekedésbe fulladna, mert még én lennék követelőzőnek elhordva...na mindegy, tanultam ebből az esetből, többet nem fogok neki hinni. Így jártam.

2021. aug. 30. 10:46
 20/38 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem szakítanám meg a kapcsolatot vele, de szembesíteném azzal, hogy csalódott vagyok és dühös is, mert becsapottnak érzem magam. Lettek volna olyan céljaim, amik fontosabbak lettek volna, ezért arra költöttem / tettem volna félre ahelyett, amit most beígért, hogy állja nekem, de mégsem tette. Így a top 3 (5..) célom helyett megvalósult egy huszadrangú.dolog krvadrágán, mert besz.patott a felelőtlen ígérgetésével. Úgyhogy cseszd meg anya, mondj valamit erre: eladjam a dolgot és kiegészíted a vételárat 250-re, hogy 0-n legyek, vagy ideadod ha már megígérted (és köszi, de jövőre elég egy torta), vagy mégis mi legyen? És hogyan éreznéd magad a helyemben...?
2021. aug. 30. 10:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!