Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minden munkába apám keresi a jót?

Minden munkába apám keresi a jót?

Figyelt kérdés

Itthon térköveztünk és mondtam hogy én szeretném rakni erre ő,, akkor ki fogja hordani? Én:akkor én rakom te hordjad

Ő:, én nem hordom az biztos

Eltört a kerítés kapu mondta hogy segítsek neki megcsinálni én szeretek heggeszteni

Ő:hozd ki a heggesztőt

Én:Na akkor heggesztek is

Ő:majd én megheggesztem

Ő:már vissza viheted

Föld hordás

Ő:hozd a taligát én teleteszem te pedig hordod

2021. aug. 20. 20:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Apád úgy gondolja, hogy te nem tudod megcsinálni és ezért nem engedi át, csak a kuli munkát. Ennyi.
2021. aug. 20. 21:00
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem a jót keresi, hanem a könnyebb végét fogja meg a munkának. Mivel te vagy a fiatalabb így evidens, hogy az ereje teljében levő férfi végzi a nehezebb munkát, az idősebb pedig a könnyebbet. Én sem várnám el az 50 éves apámtól, hogy talicskát toljon míg én támasztom a lapátot, holott én nő vagyok.
2021. aug. 20. 21:01
 3/10 anonim ***** válasza:
83%

Hát, nekem kicsit másabb volt a helyzetem. Akármikor segítettem apának, mindig veszekedés lett a vége... vagyis ő elhordott engem minden sz_rnak, hogy mennyire nem tudok csinálni semmit, stb. Volt jónéhány alkalom, amikor villanyt mentünk szerelni, és többnyire abban merült ki a dolog, hogy én adogattam a keze alá a szerszámokat és cipekedtem, ő pedig csinálta a munka érdekes részét. Akkoriban utáltam vele dolgozni az állandó veszekedés miatt, és ma sem szívesen segítek neki, mert még mindig ugyanez a vége. Viszont arra már rájöttem, hogy azokból a dolgokból, amiket ő csinál, jó lenne némi praktikát elcsipegetni, mint például:

- hegesztés

- csempefúrás

- vízvezeték szerelése

- alapvető villanyszerelés (konnektor, kapcsoló, lámpa bekötés szintjén) [és tudom, hogy a törvény szerint nekem laikusként tilos villanyt szerelnem, de akkor is jó tudni az ilyesmit]

Szóval ezek tök jó dolgok így felnőtt fejjel nézve és egy valamire való férfinak illik is tudnia ilyesmihez hozzányúlnia. Ma már bánom, hogy bárcsak többet tanultam volna. De hé, örömömre szóljon, hogy vannak a youtube-on olyan házi gányolós csatornák, mint a Green Cottage DIY, amiből lehet tanulni kókányolni.

És egyetértek, te vagy a fiatal, a cipekedős keményebb fizikai munkát illik neked csinálni.

27/F

2021. aug. 20. 21:13
 4/10 A kérdező kommentje:
39 éves az apam
2021. aug. 20. 21:17
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

#2: Te se toltál még talicskát. Mivel az az alapvető dolog nincs meg, hogy telelapátolni sokkal nehezebb fizikailag, mint eltolni. Még ha 50 kg föld is van benne, ennek csak egy része nehezedik az ember kezeire (mérleg elv), és könnyebb eltoltani mint megpakolni. Én mikor építkezésen dolgoztam, akkor 2 talicska megtöltése után átálltam annak másik oldalára. Majdnem leszakadt a karom 10 perc után. Utána egész nap tologattam és alig fáradtam el benne. A térkövezés ugyan ez. Egyszer raktam le térköveket az életben, mostmár nem csinálnám. 20 perc után nem volt vérkeringés a lábamban a folyamatos guggolás miatt. Annak is a cipekedés a jobbik oldala.

A helyzet pedig tipikus mester-segéd jellegű. Nem azért csinál minden lényeges dolgot ő, mert az lenne a könnyebb, hanem mert azt gondolja, hogy akkor lesz olyan, mint ahogy ő szeretné. Nem akarja kiengedni a munkát a keze közül. Gondolom már párszor ő is rájött az életben arra, hogy akkor lesz jó az eredmény, ha saját maga csinálja meg. Nem bízik abban, hogy tökéletesre meg tudnád csinálni. Ez nem szokatlan, sokan 20-30 éve vannak az adott szakmában és még így is elcsesznek amit csak el lehet.

Kérdező, szerintem örülj neki, ha ilyen a munkamegosztás köztetek. A 3 példából egyedül a hegesztős az, aminél tényleg a jobbik oldalát választotta apád. Ez még mindig jobb, mintha csak brigádvezetőként lenne jelen és folyamatosan azt hallanád tőle, hogy mit csinálj, míg ő ül a kertben a sámlin.

2021. aug. 20. 21:51
 6/10 anonim ***** válasza:
96%
#5:képzeld toltam is már talicskát és töltöttem is már meg. Amúgy felénk a térkövet térdelővel rakják, így nem kell guggolni egész nap. Igaz, hogy nem építkezésen dolgozok, de 1-2 felújításban részt vettem már aktívan.
2021. aug. 20. 22:00
 7/10 anonim ***** válasza:
16%
"Illik" a fiatalabbnak a nehezebb munkát csinálnia.
2021. aug. 20. 22:22
 8/10 anonim ***** válasza:
91%
Kitalálom te pedig 16F, a fürdőszobából a sittet már kitalicskáztad?
2021. aug. 21. 05:22
 9/10 anonim ***** válasza:
91%
#8, én is ezt találtam ki :)
2021. aug. 21. 07:42
 10/10 kovpet ***** válasza:
100%
Ha lehet, egy g-vel hegesztgess légyszi. Mert báncsa a szemem. Köszi.
2021. aug. 21. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!