Apám állandóan hazudozik. Mit csináljak vele?
Szerinted mögöttes rosszindulat, vagy bármi hátsó szándék van abban, hogy ---szerinted--- másképpen hangzanak el a dolgok, mint arra te emlékszel, ahogyan te tudod?
Bárkinek hátránya származik abból, amit apád mond?
Ha nem, csupán a vágyai álombuborékában él, vagy ha betegségéből, vagy korából adódna az általad kifogásolt helyzet, hát próbálj nagyobb toleranciát tanúsítani felé.
Amíg nem kavar túl nagyot, illetve amíg nem mások lejáratása a "mese" vége, addig próbáld megbeszélni vele, miért teszi, amit tesz, és akkor kiderül, tudatában van-e annak, hogy időnként egyet-egyet lódít.
Vagy hagyd, lehet, már csak ez az egy mód adódik neki "csibészkedésre". Nincs értelme, hogy meg akard változtatni, inkább --a magad érdekében is-- legyél nagyobb türelemmel...
Példák:
Nézi a hiradót, es abban a lengyelek és Brüsszel konflikusáról beszélnek. Átjön hozzám es közli: a lengyelek most jelentették be hogy kilépnek az EU-ból...
A testvérem egy orvosi szakasszistensi tanfolyamon vesz részt. Az ismerősökhöz ez ugy jut el, hogy testvérem az eddigi diplomái mellé most egy orvosi diplomát is szerez - testvéremnek ez különösen kínos volt.
Megvásároltam egy kis földbirtokok kertnek, amin fák is nőnek. Ismerősökhöz ez ugy jut el hogy én erdőt vettem a vadásztársagnak ami a lakóhelyünkön működik...Ez nekem volt kínos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!