Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleimmel vagy velem...

A szüleimmel vagy velem értetek egyet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy a szüleimnek van egy (szerintem és a testvéreim szerint) fura szokása. Bármikor a nappaliban vannak ketten, tök mindegy, hogy mi ott vagyunk-e, apám nagyon sokszor anyám fenekét csapkodja, volt, hogy már fordítva is megtörtént. Ez még nem is olyan gáz.

De volt már sajnos olyan, hogy amikor éppen szeretkeztek a szobájukban az nekünk a testvéremmel és az unokatesómmal végig kellett hallgatnunk, úgy, hogy az unokatestvéremnek fogalma sem volt, hogy ez mi, én meg csak hebegtem-habogtam, nem mondtam neki semmit, ez nem az én dolgom.

Másszor pedig, a tesóm mesélte, hogy be akart menni a fürdőszobába, amikor is azt látta, hogy a szüleink ott csinálják. Nyitva volt az ajtó a beszámolója szerint. Szerencsétlen gyerek kb. 9 éves volt, eléggé kiakadt.

Ezt felhoztuk még akkor édesanyámnál, mire a válasza az volt, hogy valamikor nekik is kell csinálni. Ezt meg is értem, de kicsit diszkrétebben is lehetne.

Aztán szüleink szerint, minket nagyon érdekel az ő szexuális életük, ezért is akadunk ki ennyire az ilyeneken. Igen persze, az nem baj, hogy a hányinger kerülget.

Ezeken kívül még elég sok alkalommal végig hallgattuk őket, de amit említettem, az volt a leggázabb.

Szerintem pedig semelyik gyereknek nem szabadna végighallgatni ahogyan a szülei kamatyolnak. Értem, hogy ez egy természetes dolog, de ránk nem lehetnének tekintettel?

Ti hogy vélekedtek erről?

2021. aug. 18. 20:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%
A szüleid két szexfüggő önző ember. Magasról tesznek rád, és a testvéredre. Nem szülőknek valók. Rosszul eshet ezt olvasni, de vannak rossz szülők! Mérgező szülők szónak keress utána a neten.
2021. aug. 18. 23:55
 12/16 anonim ***** válasza:
81%

Egyetértek, mérgező szülők, toxikus szülőkre keress rá.

Ha másban oké a viselkedésük, ha egyébben önzetlenek akkor megoldható a baj, ha rámutattok a problémára. De én először pszichológus segítségét kérném, kérj tőle tanácsot. Vannak olyan szakemberek akik neten is valaszolnak levelekre, vagy telefonos műsorban. Nem kell névvel. Pl. Csernus most újra "rendel" így, ő nagyon jó tanacsokat tud adni konfliktuskezelésre.

2021. aug. 19. 00:05
 13/16 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem is pofátlanság a gyerekeket ezzel rendszeresen szembesíteni. Úgy általában senkire nem tartozik a szexuális életük, de gyerekekre aztán végképp nem. És még véletlenül sem a szokásos keresztény prűdéria miatt, "jaj mi lesz gyerekkel ha szexet lát", hanem azért mert gyerek számára a szülök szexualítása gusztustalan, bizar, ciki. Ha a szomszédot hallanák szexelni, azzal semmi gond, de a saját szüleiket nem kéne, mert az gusztustalan és sokkoló.

Ugyanakkor a dolog megérthető, és nem is baj, mert gyakorlatban ezerszer többször fordul elő az, hogy szülőknek a gyerekek miatt teljesen megszünik a szexuális életük, ami szintén szörnyű. Az ideális megoldás az lenne ha úgy csinálnák, hogy erről más ne tudjon. Ha másképp nem megy, építsék át a lakást, de legalább egy szobát hangszigelteljenek.

2021. aug. 19. 00:05
 14/16 anonim ***** válasza:
61%
Vagy a 10. verzióját olvashattátok a szüleink elöttünk csinaljak kérdéseknek. Vot már ékony falak, nyitva hagyott ajtó meg bánat tudja még mi, ja meg konyhában anyuka tangában flangál.
2021. aug. 19. 04:21
 15/16 A kérdező kommentje:

#9, én eddig az egyesen kívül senkit nem pontoztam le, nem tudom miért kik és miért pontozzák le a válaszaitokat.

#14, a konyhás-tangásat én is láttam, ott is válaszoltam, hogy ez bizarr.

A szüleim toxikusak, ezzel tisztában vagyok. És az a baj, hogy bármikor próbálok velük erről beszélni, elterelik a témát, aztán következő alkalommal halkabbak, de utána megint sz@rnak ránk. Nem csak ez a probléma velük igazából már tettem fel róluk (nem csak róluk szólt, de benne voltak ők is) egy kérdést.

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..

2021. aug. 19. 09:39
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a mi szobáink meg a szüleink szobája nincsenek annyira közel, hogy meghalljuk őket, amikor csukott ajtóval szexelnek. Nem volt nálunk belőle probléma.

Meg nálunk nem szokták a feneküket csapkodni előttünk. A fürdőben se szokták csinálni.

Kérjétek meg őket, hogy csak a szobájukban csinálják csukott ajtóval. Ti meg addig hallgassatok zenét, hogy ne zavarjon.

2021. aug. 19. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!