Szüleimmel hogyan tudom elfogadtatni a munkahelyem?
Elég erősen lenézik, hogy irodában dolgozom és nem fizikai munkát végzek.
Nagyjából minden második beszélgetésből veszekedés lesz.
Sokszor elmagyarázom nekik mit csinálok és a munkahelyemnek mi a szakterülete de nem fogadják el, szerintük ilyen nem is létezik mert nem lehet fizikailag megfogni.
Abból a szemszögből is próbáltam elfogadtatni, hogy nagyon sok utánajárás és gondolkodás kell a munkámhoz de a szemükben egész nap csak üldögélek ahelyett, hogy dolgoznék.
de nem fogadják el, szerintük ilyen nem is létezik mert nem lehet fizikailag megfogni...
szóval ezzel a logikával akkor már az összes szellemi munka sem létezik mivel nem lehet "megfogni" mint call center, ügyintéző, irodista stb..munkák még nem is hallottam ilyen logikát...A munkát magát nem lehet fizikailag megfogni még ha maga a munka is fizikai. Attól hogy a fizikainál az a szokás hogy a két kezünkkel dolgozunk még egy irodista is dolgozik a 2 kezével...Ne haragudj kérdező de a szüleid kicsit nem normálisak ezzel a felfogással nem mintha örülnének hogy van állásod legyen az bármi a mai világban mintsem hajléktalan lennél. Semmit nem tudsz a véleményükön szerintem változtatni csak az idő segíthet talán, ha lássák rohadtul nem érdekel a szövegük.
de a szemükben egész nap csak üldögélek ahelyett, hogy dolgoznék.
ahha mert ..na erre tényleg elfogyott a mondandóm. szerintem ők leragadtak ennél a felfogásnál és sajnos max a távolságtartás lesz megoldás erre vagy ha különköltözöl és kevesebbet találkozol velük nehogy már ők szabják meg az életedet. Érdekes más örülne ha ülő munkája lenne nem hogy lerohadna a lába meg a keze munka morálja miatt..
Van aki az eszével keresi a kenyerét, van aki a kezével.
Mindkettő fárasztó, csak nem egyformán.
Az egyik a szellemi fáradság, ami lemeríti az agyat és elég nehéz kipihenni, a másik a fizikai fáradság, ami egy jó alvással orvosolható.
Erről véleményezést csak olyantól fogadnék el, aki mindkettőben már sikerrel helytállt.
A szüleid biztos nem ilyenek, így a kritikájuk nagyjából a molyfing szintjét üti meg és ne szívd mellre!... de főleg ne érezd a szükségét védekezésnek, magyarázkodásnak, mert simán csak irigyek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!