Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleimmel hogyan tudom...

Szüleimmel hogyan tudom elfogadtatni a munkahelyem?

Figyelt kérdés

Elég erősen lenézik, hogy irodában dolgozom és nem fizikai munkát végzek.

Nagyjából minden második beszélgetésből veszekedés lesz.

Sokszor elmagyarázom nekik mit csinálok és a munkahelyemnek mi a szakterülete de nem fogadják el, szerintük ilyen nem is létezik mert nem lehet fizikailag megfogni.

Abból a szemszögből is próbáltam elfogadtatni, hogy nagyon sok utánajárás és gondolkodás kell a munkámhoz de a szemükben egész nap csak üldögélek ahelyett, hogy dolgoznék.

2021. máj. 21. 23:49
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
99%
Majd csak beletörődnek. Ne foglalkozz a véleményükkel, a te életed.
2021. máj. 21. 23:57
 2/20 anonim ***** válasza:
92%
A mai világban örüljenek, hogy egyáltalán van bármilyen munkád.
2021. máj. 22. 00:11
 3/20 anonim ***** válasza:
77%
Ez így nehéz, főleg hogy azt sem árultad el, mi a fenét is csinálsz pontosan.
2021. máj. 22. 00:14
 4/20 anonim ***** válasza:
94%
Mért kéne neked elfogadtatnod? Egyáltalán mért kéne neked bármit csináltatnod a szüleiddel vagy bármilyen másik emberrel? Ők nem fogadják el, te meg ott dolgozol. És? Mindenki szépen éli a maga életét úgy, ahogy ő akarja.
2021. máj. 22. 00:17
 5/20 anonim válasza:
99%

de nem fogadják el, szerintük ilyen nem is létezik mert nem lehet fizikailag megfogni...

szóval ezzel a logikával akkor már az összes szellemi munka sem létezik mivel nem lehet "megfogni" mint call center, ügyintéző, irodista stb..munkák még nem is hallottam ilyen logikát...A munkát magát nem lehet fizikailag megfogni még ha maga a munka is fizikai. Attól hogy a fizikainál az a szokás hogy a két kezünkkel dolgozunk még egy irodista is dolgozik a 2 kezével...Ne haragudj kérdező de a szüleid kicsit nem normálisak ezzel a felfogással nem mintha örülnének hogy van állásod legyen az bármi a mai világban mintsem hajléktalan lennél. Semmit nem tudsz a véleményükön szerintem változtatni csak az idő segíthet talán, ha lássák rohadtul nem érdekel a szövegük.

de a szemükben egész nap csak üldögélek ahelyett, hogy dolgoznék.

ahha mert ..na erre tényleg elfogyott a mondandóm. szerintem ők leragadtak ennél a felfogásnál és sajnos max a távolságtartás lesz megoldás erre vagy ha különköltözöl és kevesebbet találkozol velük nehogy már ők szabják meg az életedet. Érdekes más örülne ha ülő munkája lenne nem hogy lerohadna a lába meg a keze munka morálja miatt..

2021. máj. 22. 00:19
 6/20 anonim ***** válasza:
98%
Irigyek rád, mert fehérgalléros lettél, szúrja a szemüket, hogy többre vitted náluk. Nekem is ilyen volt a fele családom. Ne beszélgess velük, rosszindulatúak a saját gyermekükkel, próbálj valamikor elköltözni másokkal közös bérletbe, meg fogsz lepődni, mennyivel jobb lesz az életminőséged ellendrukkerek nélkül.
2021. máj. 22. 00:47
 7/20 anonim ***** válasza:
96%
Kapsz érte pénzt, amiből meg tudsz élni? Akkor?
2021. máj. 22. 05:23
 8/20 anonim ***** válasza:
98%

Van aki az eszével keresi a kenyerét, van aki a kezével.

Mindkettő fárasztó, csak nem egyformán.

Az egyik a szellemi fáradság, ami lemeríti az agyat és elég nehéz kipihenni, a másik a fizikai fáradság, ami egy jó alvással orvosolható.

Erről véleményezést csak olyantól fogadnék el, aki mindkettőben már sikerrel helytállt.

A szüleid biztos nem ilyenek, így a kritikájuk nagyjából a molyfing szintjét üti meg és ne szívd mellre!... de főleg ne érezd a szükségét védekezésnek, magyarázkodásnak, mert simán csak irigyek.

2021. máj. 22. 07:05
 9/20 anonim ***** válasza:
87%
Pedig álltalában a nem fizikai munkához nagyobb műveltség kell, mint a fizikaihoz. Nem értem, hogy mi bajuk van vele :(
2021. máj. 22. 07:55
 10/20 anonim ***** válasza:
95%
Anyósomék is ilyenek, a munka az, amihez kalapács kell és kész. Ha nagyon kötözködnek, akkor azt szoktam válaszolni, hogy szerintem meg a munka az, amiért pénzt adnak, lehetőleg minél többet. ;)
2021. máj. 22. 10:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!