Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen emberek lehetnek azok,...

Milyen emberek lehetnek azok, akiknek a kamasz gyerekeik terrorizálnak, szívatnak másokat az iskolában?

Figyelt kérdés
A szülő mossa kezét, hogy ő elmondta, mi a helyes megoldás, nem tud mit csinálni, és ráhagyja?
2021. aug. 15. 06:12
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
100%

A férjem japán. Na ott elég durván megy a bulling, főleg az állami iskolákban. Mondjuk az ő gyermekkorában még verések is voltak, mostmár inkább a teljes kiközösítés dívik. Az oka a hatalmas stressz, nyomás. Szégyen a 90 % alatti dolgozat, ha nem vesznek fel a kiválasztott felsőbbfokú intézménybe, stb.

Magyarországon is lehet oka a stressz vagy csak szimplán az empátia, tolerancia hiánya. Nem is csodálom, hogy ilyen a lakosság, ha egész nap azt hallja, hogy a melegek aberált állatok. Aki pedig beteg, az így járt, dögöljön éhen, mert mindenki annyit ér, amennyije van.

2021. aug. 15. 10:54
 32/61 anonim ***** válasza:
31%
Lehet menetegetőzni a szülőnek is,de a nevelése akkor is szépen el lett baltázva.
2021. aug. 15. 11:20
 33/61 anonim ***** válasza:
100%

Körülöttem inkább olyanok válnak ilyenné, akiket csak az egyik szülő "nevel", vagy elváltak, esetleg van nagyobb tesó.

Akinek egy szülője van csak arra nem jut elég figyelem (sokszor nem is akarnak rá otthon figyelni) legalább addig sem otthon van, csináljon amit akar. Csak azt nem mondják el neki, hogy hogy kéne viselkedni, mi a helyes és rossz társaságba keveredik.

Akinél elváltak a szülők, ott a rossz kapcsolatoknál van nagyobb baj. Adják a pénzt, hogy azért néha menjen oda is, meg mindent megengednek, "itt sokkal jobb mint a másik szülőnél". Csak aztán ha az meg valami értelmet akar tenni a gyerekbe, akkor semmi esélye, mert inkább lelép ahhoz akinél mindent szabad. Itt a rossz társaságtól sem védik meg persze, inkább veszi neki a cigit, csak ne menjen a másik szülőhöz.

A nagyobb tesóval meg az a baj, hogy ha az egyiknek szabad, akkor hiszti van ha a másiknak nem. Ezzel akkora szabadságot kap a 12 éves, mint a 22, amit nem kellene. Innen ő is szabadon van, színtén az a vége, hogy rossz társaságba keveredik, de a szülők nem veszik észre, hisz teljesen elengedték.

Ezek a gyerekek találkoznak, és alkotnak egy bandát, akik egyre jobban beleviszik egymást a rosszba, innen jönnek a káros és illegális dolgok tizenévesen. Aki nincs benne és esetleg még ranul is, az szerintük nem normális, lúzer ezért kiközösítik, mássága miatt könnyű célpont, könnyű bántani, ami szerintük színtén menő, miért ne tennék. Csak nem gondolnak bele, hogy ez milyen lelki, esetleg fizikai sérülésekhez vezet és hogy érezhet a másik.

Innen már akármit akar a szülő, nem tud mit tenni. A haverok szava többet ér, mint az ősöké, max kibeszélik és kiszökik.

Nem pont mindig az a baj, hogy rossz szülő, mert vannak nagyon kedvesek és olyanok akiket sajnálok, mert ilyen lett a gyerekük. Az elvált szülőknél színte semmit nem tehet az egyik fél, mind a kettőnek együtt kell működnie, de ez sokszor nem jön össze, a többinél azért tudnának mit tenni, csak egyszerűbb engedni, csináljon amit akar.

Egyre többször tapasztalom, hogy a szülő pont ezek miatt nem is ismeri a gyerekét, szerintük egy angyal, és otthon tényleg ezt adja elő. A suliban tlejesen más, de ezt soha nem látja, így nem is hiszi el. Ezt viszont nem értem miért nem lehet hinni azoknak, akik ott vannak a gyerekkel, és valószínűleg nem hazudnak róla.

A tanár nem tud semmit tenni, a gyerekhez se érhet hozzá, ha szülőnek szól az nem hiszi el. Sok esetben nem is tud a dolgokról, nincs egész nap a gyerekekkel. Egy csöndes osztálytárs többet tud, mint akármelyik tanár. (Tapasztalat)

Nem hiszem hogy valamit is lehet tenni ez ellen, főleg rendőrség nélkül (kiskorú ugye nem ihat, dohányozhat és hasonlók). De remélem hogy mindenki akit valaha bántottak egszer túl tud lépni rajta és megtalálja önmagát, amit nem ferdítenek el a róla mondott csúnya hazugságok. Ezzel együtt pedig rájön, jól tette, hogy nem csatlakozott hozzájuk és erős maradt.

2021. aug. 15. 11:38
 34/61 A kérdező kommentje:

"Na így lesz valaki bántalmazó. Te szülőként ezt a mentalitást adod át a gyereknek. Ne hagyd magad, üss vissza, légy gátlástalan. Ezt tanulja tőled a gyerek, nem a tanártól meg a közösségtől. Tőled, szülőtől"

1. Szülőként én arra fogom nevelni a gyerekeimet, hogy tisztességesen, de határozottan viselkedjenek, ugyanakkor vállalják a felelősséget a tetteikért, ha hibáznak, ismerjék be, és hozzák helyre a hibát. Ez már bőven elegendő arra, hogy egészséges felnőtt legyen.

2. Természetesen ha valaki erőszakosan viszonyul hozzá, és verekedést kezdeményez, akkor igen, - más megoldás nincs, és elkerülhetetlen a bunyó - NE HAGYJA MAGÁT, ÜSSÖN VISSZA.

Az a te dolgod, ha esetleg azt gondolod, hogy szerinted okés, hogy a békesség nevében hagyja magát agyonveretni a gyereked. Az önvédelem bizonyos keretek között jogos, ha észszerűen csinálják. Aki tanult küzdősportot, az feltehetően tudja, mennyit kell kapnia az ellenfélnek ahhoz, hogy ne legyen félholt, ugyanakkor mint jogos önvédelemmel megússza a dolgot.

3. A tanároknak semmiféle jelentőségük nincs (tisztelt a kivételnek), mert az erőszakos diákok nem félnek tőlük. Kapnak egy fegyelmezést, amit elröhögnek, aztán feltehetően mennek rágyújtani egy cigire.

Azt, meg továbbra is vállalom, hogy pofon vágnám azt a kis férget, aki az én gyerekemet terrorizálni meri. Én átéltem az iskolai zaklatást, és azt nem fogom hagyni, hogy az enyém is átélje. Természetesen a pofont ő is megkapja, ha más gyerekeket esetleg ő terrorizálna, de ilyen nem fog élőfordulni.

Nagyon nem vagyok híve, a humánus szeretet-maszlagnak, ami a zaklatókat illeti. Általános iskola 7. osztályában az terjedt, hogy az egyik osztálytársamat megujjazták - akarata ellenére, amelyet burkoltan ő is megerősített. Gondolom te magad "szépen" próbáltad volna lerendezni. :-)

Tanuld meg azt, hogy nem szégyen a harc, ha önmagunkról, vagy a szeretteinkről van szó.

A legnagyobb gond azzal van, amikor valaki ÁRTATLANOKAT bánt OK NÉLKÜL.

És nem, nem érdekel, milyen elcseszett családja van! Az kifogás. Nekem is vannak a családomban zűrös emberek, láttam, hallottam ezt-azt de SOHA nem jutott volna eszembe másikat kínozni.

Szóval hiába próbálsz demonizálni engem, nincs igazad.

2021. aug. 15. 11:49
 35/61 A kérdező kommentje:
*demonizálni
2021. aug. 15. 11:51
 36/61 anonim ***** válasza:
74%

34

Érdekes meglátás kérdező. Akkor amikor te bántalmazott voltál, miért nem voltál ilyen kemény és miért nem álltál a sarkadra? Bemenni felnőttként 15 évesek közé, hogy "na majd most elintézem én azt a férget" azért nem vall nagy bátorságra. Sokkal inkább valós trauma és 15 éves gyerekeken éled ki az elnyomott gyerekkorodat.

Ha pedig azt gondolod, hogy egy bántalmazónak csak 1 pofon hiányzik és majd akkor leáll, óriásit tévedsz. Ezzel maximum azt éred el, hogy végleg kicsinálják a gyereked. De elég érdekes, hogy bántalmazottként nem látod át ennek az egésznek a pszichológiáját.

A világ pedig nem aszerint működik, hogy minek vagy a híve, az általad nevezett "humánus maszlagnak" vagy éppen az erőszaknak.

Azt pedig ne felejtsd el, hogy a bántalmazás javarésze sosem fizikailag történik hanem lelkileg és a lelki bántalmazás sokkal nagyobb lyukat üt a gyerek későbbi személyiségében és fejlődésében vagy éppen megrekedésében. Normális szülő ha ezt felismeri vagy a gyerek elmondja neki, akkor leül a gyerekkel és elmondja neki hogy miért nincs igazuk a többieknek, miért szerethető akkor is ha éppen picit kövérebb vagy eláll a füle vagy a bal lába hosszabb mint a jobb. A nem normális szülő meg bemegy és "megcsapkodja a férget", mert hát ő nem humánus maszlag elvek szerint él. A probléma természetesen továbbra is fennáll, de legalább kiélhette azt a vágyát, hogy felülemelkedett egy gyereken, ami korábban számára nem volt lehetséges.

2021. aug. 15. 12:18
 37/61 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy miért nem álltam ki akkor magamért, noha általános iskolában ki tudtam állni. Fogalmam sincs mi történt velem 9. osztályban. Talán a hirtelen környezetváltozás ijesztett meg, de nem is érdekel.

Nem értek veled egyet abban sem, hogy nem vezetne eredményre, hogy ha bemennék a 15 évesek közé, és pofon vágnám az illetőt. Egyébként sem mások előtt tenném, hanem akkor, amikor kicsit elbeszélgetek vele. Úgy gondolom, hogy ugyanis hogy ezek az emberek tipikusan olyanok, akiket az orruknál fogva lehet vezetni. Kell nekik a vezérbika, és ha azt valakiben megtapasztalják, akkor nem csak befogják a szájukat, hanem engedelmeskednek is.

Annak pedig semmilyen jelentőségét nem látom, hogy elmagyarázzam, hogy nem lehet valakit csúfolni XY dolog miatt. Ez még óvodában működik, meg általános alsó tagozatában. A kamaszok TUDJÁK, hogy helytelen, amit tesznek. Milliószor hallottak már az elfogadásról. Éppen ezért esetükben a testi fenyítés az egyik célra vezető, illetve: ha esetleg átélnek egy lelki traumát, aminek következtében 360 fokos változás áll be a gondolkodásukban.

Tehát én nem hiszek abban, hogy egy gonosz kamasz gyereket szép szóval jóra lehet téríteni. Nem hiszek benne, mert milliószor hallották, hogy amit tesznek at rossz. De mivel szadisták, ezért örömüket lelik mások lelki és testi kínzásában.

2021. aug. 15. 12:34
 38/61 anonim ***** válasza:
100%

Változó. Az egyik iskolai zaklatóm anyja is ugyanaz volt mint a kölyke. Az anyuka is beszólogatott nekem, mondta a "jobbnál jobb" beszólogatásokat a lányának, miket mondjon majd nekem.

Másik akinek tudtam ki az anyja, az egy normális nő. Nagyon kedves. Biztosan szigorú volt otthon, mert a közelében teljesen más volt a fia.

2021. aug. 15. 12:37
 39/61 anonim ***** válasza:
100%
"Nem értek veled egyet abban sem, hogy nem vezetne eredményre, hogy ha bemennék a 15 évesek közé, és pofon vágnám az illetőt." Két eredménye lenne: téged mit bántalmazót lecsuknának, és a gyerekedet kicsinálnák a többiek mert anyucihoz szaladt.
2021. aug. 15. 12:38
 40/61 anonim ***** válasza:
79%
A 37-es válaszod tökéletesen rávilágít arra, hogy buta vagy! Mert az vagy. Vezérbika... Istenem.
2021. aug. 15. 12:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!