Milyen emberek lehetnek azok, akiknek a kamasz gyerekeik terrorizálnak, szívatnak másokat az iskolában?
7!
A 4. válaszadó gyermekkorában terrorizálták az iskolában, később pedig iskolaban dolgozva sok hasonlót látott. Gyakorold az értő olvasást, mert egy szóval nem írtam, hogy más a hibas, annyit írtam, a szülő max 3 éves koráig neveli egyedül a gyereket, onnantól más hátas is éri.
Egy átlag gyerek 3 évesen óvodába kerül. Ott van mondjuk 20 másik gyerek, két óvónő, egy dajka. Tehát van 23 ember, aki hat rá napi nyolc órában, ha reggel nyolctól délután 4ig van oviban. Otthon a szüleivel par óra marad. Az iskolában szintén, csak ott mégtöbb ember veszi körül.
11
Akkor minden ember ugyanolyan lenne, mert mindenkire ugyanaz vigyáz és ugyanabban a közösségben van mint a társai 3 éves korától. Valakiből mégis bántalmazó valakiből pedig bántalmazott válik.
De egyszerűbb azt mondani hogy hibás mindenki, csak a szülő nem.
Pontosan a helyzet magaslatán állok, mivel megéltem az ilyen helyzeteket.
De ezt a kérdést csak azért tettem fel, mert kíváncsi lennék arra, hogy milyen embererek lehetnek azoknak a szadista fiataloknak a szülei, akik abban lelik örömüket, hogy másokat megaláznak.
14
Érdekes, ahhoz képest hogy jöttél itt a brazil mintával, állításod szerint te berontanál az iskolába és jól elvernéd a bántalmazót. Igen, ez valóban nem brazil szokás, inkább magyar. Erőszakra erőszak a válasz. Holott csak arról van szó, hogy azért mert egész gyerekkorodban el voltál nyomva így élnéd ki a gyerekkori traumáid. De te nem vagy szadista :D
Jó ég, ez az oldal mindig megnevettet.
Na így lesz valaki bántalmazó. Te szülőként ezt a mentalitást adod át a gyereknek. Ne hagyd magad, üss vissza, légy gátlástalan. Ezt tanulja tőled a gyerek, nem a tanártól meg a közösségtől. Tőled, szülőtől!
“Ha az én gyerekem lenne érintett a terror elszenvedésében, akkor egy óriási pofonnal jutalmaznám a kis férget, és onnantól fogva az én gyerekemnek egy haja szála sem görbülne.”
13!
Már higy lenne monden ember ugyanolyan? Eleve mindenkinek van egy alaptermeszete és mindenkire máshogy hat a környezet és a környezeti hatások. Nem lesznek egyformák. De a te logikád szerint az együtt nevelkedett testvéreinké egyformák lennének, hiszen ugyanazok a szülők nevelték őket. Még mindig nem mindenki hibas, csak a szülő nem. Egy szóval nem írtam ilyet, ezt csak te találtad ki. A környezet a hibas és az egyén. A környezetbe bele tartozik a szülő, család, iskolatársak, de még a szomszéd is, mert az íz is hatassal van rád. Csak a szülőre akkor fogható a gyerek viselkedése, ha rajtuk kívül élő emberrel sosem volt kapcsolata, mindig otthon volt a négy fal között. De ahogy kamasznak, hacsak nem értelmi fogyatékos, még van már a magához való esze is, így latja, mi helyes, mi nem.
Ha te ilyet tennél más gyermekével, a szülei úgy megvernének, hogy beszarsz. Nem lenne kedved többé kezet emelni másra. Az egyetlen féreg pedig itt te vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!