Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen emberek lehetnek azok,...

Milyen emberek lehetnek azok, akiknek a kamasz gyerekeik terrorizálnak, szívatnak másokat az iskolában?

Figyelt kérdés
A szülő mossa kezét, hogy ő elmondta, mi a helyes megoldás, nem tud mit csinálni, és ráhagyja?
2021. aug. 15. 06:12
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
91%

17

Te meg kevered a szezont a fazonnal. Nyilván van a közösségnek formáló ereje, de attól nem lesz senki bántalmazó vagy agresszív és nem a közösségi formálódás alapján ítél valamit helyesnek vagy éppen helytelennek. Ezeket otthonról hozza minden gyerek!

Figyelj, ha te gyerekkorod óta azt látod, hogy anyád megiszik otthon minden este 3 üveg sört és 15 év múlva megkérdezik tőled hogy mit gondolsz arról hogy normális-e ha valaki megiszik minden este 3 üveg sört, akkor te azt fogod válaszolni hogy nincs abban semmi rossz. Ezt láttad otthon, nem volt semmi következménye, mi baj lenne belőle? Semmi. Holott dehogynem, ez alkoholizmus.

De azért mert az iskolában 2 gyerek azt mondja gyere el a Wc-be beszúrjuk magunkat valami droggal, biztos hogy nemet fogsz mondani.

Én voltam olyan társaságban akiknek tagjai mai napig börtönben ülnek, sőt bántalmazott is voltam 3 évig egy középiskolában. Ennek ellenére soha az életben nem bántottam senkit még okkal sem. Soha nem követtem el még szabálysértést sem. Mert ezt láttam otthon. Anyám-apám dolgozik, becsületes emberek és erre neveltek. Az hogy kamaszként belekeveredtem egy rossz társaságba az nyilván a közösség ereje volt, de az hogy mit ítéltem helyesnek és helytelennek, azt otthonról hoztam. Értékrend.

Egy óvodában hiperaktív gátlástalan gyerek akinek mondhatni az az első közösségi élménye, az mind otthonról hozza azt az energiát. Hogy nem szóltak rá, rá volt hagyva, csináld csak, nem foglalkozunk vele, majd lenyugszik stbstb. Ezt viszi tovább egy gyerek.

2021. aug. 15. 09:46
 22/61 anonim ***** válasza:
86%
#20-as, és ha a te gyerekedet bántalmaznák?? Mit tennél, ha odaállítana hozzád sírva, hogy bántsák, terrorizálják az iskolába? Sok mocsok gyerek felnött korára is pont ugyan ilyen marad! És mi van azokkal a gyerekekkel, AKik az iskolai bántalmazások miatt lettek öngyilkosok? Akkor tapsoljuk meg őket meg simogassuk meg a fejecskéjüket, hogy semmi baj még gyerekek vagytok, így tovább?!
2021. aug. 15. 09:49
 23/61 anonim ***** válasza:
77%
A lányok sokkal gonoszabbak ilyen téren, mint a fiúk. Láttam amit láttam oviban, suliban, gimiben.
2021. aug. 15. 09:50
 24/61 anonim ***** válasza:
100%

Általános iskolaban pont én voltam az, akit mindenki bántott. Van ennek egy sajátos pszichológiája. Mikor a mindenki mással kedves kislány is bunkó veled, mert fél, hogy kiközösítik, ha nem áll be a sorba. Ő se ezt tanulta otthon.

A főkolomposok szülei sem voltak egyformák. De ők se erre nevelték őket. Az egyiknél pont az volt a gond, hogy az apja meghalt, az anyja pedig erőn felül akart neki mindent megadni, érte élt, teljesen a fia alá rendelte az egész életét.

A másik családban meg teljesen átlag, normális munkás emberek voltak. Ott apuka megfegyelmezte a gyereket, mikor megtudta, hogy egy lányra kezet emelt. De ő meg épp lázadt, mert ő volt a kisebbik gyerek. Érdekes módon nem otthon kapott olyan hatást, amitől megváltozott. Beíratták boxolni. Az edzője az a típus volt, aki szigorú, de igazságtalan. Ott megtanulta, hogy milyen, mikor ok nélkül kap egy pofont. Suli végén megkeresett a srác és bocsánatot kért. De persze négyszemközt, felvállalni ő se merte.

Nagyon azon a véleményen vagyok én is, hogy ha egy közösségen belül (osztály) szabadul el az agresszió, ott a közösségben kell keresni a hibákat. Ezek a gyerekek is csak osztályon belül, főleg szünetben viselkedtek így. Nem otthon, nem az utcán. Sajnos ebben nagy része volt annak, hogy nem volt egy összetartó erő, egy tekintélyes osztályfőnök. 10 ofőnk volt a 7 év alatt (másodikban kerültem az osztályba, ezért is lettem én a kívülálló.)

Fiam osztálya kapott egy szuper, tényleg átlagon felüli pedagógust. Ott egyből kigyomlálta a tanárnő az ilyen viselkedést. Nagyon jól tudta, hogy kell közösséget kovácsolni 20 gyerekből.

Harmadikban bekerült az osztályba egy hhh gyerek, aki 2 évvel idősebb volt, és ő elkezdte verni a lányokat. A fiúk meg összefogtak, és helyretették. Kénytelen volt belesimulni egy olyan közösségbe, ahol az agressziót elítélik, illetve megvédik a gyengébbet. Következő évben újra kibukott az osztályból, aztán szerencsére el is költöztek.

Nagyon sokat számít, hogy milyen közösségbe kerül be egy gyerek!

Ami nem azt jelenti, hogy otthon nem kell nevelni. De ezt meg sokan nem értik, hogy azt viszi a gyerek tovább, amit lát. Dumálhatsz te amiről akarsz, azt adod tovább, ahogy viselkedsz.

2021. aug. 15. 09:58
 25/61 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy erőszakos apám és meghunyászkodó anyám volt, mégse lettem egy másokat csesztető gyerek. Inkább a suliban is mindig engem támadtak. Nem akartam konfliktust, mert azért is verést kaptam volna otthon.

Nem ismerem az engem szekáló társaim családját, csak annyit, hogy alapból a buta, nagypofájú kategóriába esett a természetük. Nem feltétlenül a szülő a hibás. Egyszerűen elkerülnek otthonról és kikerülnek a látómezőből, egyből mások lesznek. Persze a szigor talán valamennyire megregulázta volna őket. Vagy nem... Sose derül már ki.

2021. aug. 15. 10:00
 26/61 anonim ***** válasza:
89%

"Figyelj, ha te gyerekkorod óta azt látod, hogy anyád megiszik otthon minden este 3 üveg sört és 15 év múlva megkérdezik tőled hogy mit gondolsz arról hogy normális-e ha valaki megiszik minden este 3 üveg sört, akkor te azt fogod válaszolni hogy nincs abban semmi rossz. Ezt láttad otthon, nem volt semmi következménye, mi baj lenne belőle? Semmi. Holott dehogynem, ez alkoholizmus."

Vagy épp fordítva, antialkoholista lesz belőle. Nem vsak egyféleképpen hathat adott dolog egy emberre. Egy bántalmazó szülő mellett felnőtt gyérekből felnőttként épp ugyanannyi eséllyel lehet bántalmazó, mint nem bántalmazó.

A közösség hatása pedig erős. Már leírtam, hogy nem hat mindenkire ugyanúgy, hiszen minden ember más, de erős hatással van az ember életére. De ennek felfogásához egy picivel több értelem kell, ami ezek szerint nincs meg azokban az emberekben, akik szerint mindenért csak a szülő a hibás

2021. aug. 15. 10:01
 27/61 anonim ***** válasza:
36%

26

Attól mert úgy gondolod hogy mindenki hülye és csak te vagy helikopter még nem lesz igazad, utalok itt arra, hogy "ennek felfogásához több értelem kell" mondatodra.

Kiemeltél egy mondatrészt és most arra reagáltál. Mesélj az óvodába bekerült gyerekről aki nem tud viselkedni. Arról is a pedagógus tehet, hisz első nap nem nevelte meg. Nem a szülő, aki 3 évig le.szarta a gyereket, ugye?

Antialkoholista pedig nem lesz senki csak azért mert az anyja megiszik minden este 3 sört. Nem azt írtam, hogy megiszik 3 sört és aztán elveri. Azt írtam, megiszik 3 sört és nem történik semmi. Nem kell bántalmazó szülőnek lenni hogy a gyereked bántalmazó legyen. Jó ég, nem hiszem el hogy valaki ennyire nem tud mondatokat értelmezni. Bőven elég, ha hallja hogy otthon apuka hogy reagál. Márpedig ha ezt hallja otthon amit a kérdező mondott hogy "majd jól elverem a kis férget" akkor a gyerek ezt viszi tovább.

2021. aug. 15. 10:06
 28/61 anonim ***** válasza:
37%

27!

Bakker, te sötét vagy mint az éjszaka. 3 éves korig a szülő neveli egyedül-hacsak nem került bolcsodebe- így addig egyértelműen a szülői nevelés hibája. Le is írtam korábban: "Idiotizupmus azt hinni, hogy a gyerek olyan lesz, amilyennek a szülő neveli, lévén 3 éves kora után a gyerek a szülőkkel tölti a legkevesebb időt, sokkal nagyobb ráhatással van a környezete, a pedagógusok, a többi gyerek. "

Antialkoholista meg bármitől lehet, és az értelmes ember azt is tudja, az alkoholizmus nem azt jelenti, hogy valaki seggrészegre issza magát, hanem azt, hogy rendszeresen alkoholt fogyaszt.

2021. aug. 15. 10:11
 29/61 anonim ***** válasza:
15%

28

Ejnye, hát a szüleid nem tanítottak meg az érvelésre a személyeskedés helyett? Vagyis bocsánat, a közösség amiben forogtál, ott a személyeskedés volt az érv? Sajnálom hogy ilyen közösségbe kerültél akkor.

3 éves kora után. A gyereknevelés nem 3 éves korig tart, csak úgy mondom.

Egyébként nyugodtan nézz utána tudományos oldalakon, hogy pl. mennyire kihat az önbizalomra, önértékelésre a későbbiekben az hogy egy anyuka csecsemőkorban (amikor még konkrétan növény szintjén van az ember) hányszor veszi fel a gyereket, hogy nyugtatja vagy éppen anyázik hogy "ahh megint sír ez a gyerek", stb.stb. Aztán a későbbiekben hogy ez az eltolt érzés mennyire erősödik fel benne, az nyilván már a közösség ereje és lehet belőle egy bántalmazott ember. Ha egy gyerek otthon azt hallotta állandóan hogy hülye vagy, az 30 évesen is ezt fogja gondolni magáról legbelül, akkor is ha a kollégái szerint nem az.

2021. aug. 15. 10:21
 30/61 anonim ***** válasza:
95%
“Ha az én gyerekem lenne érintett a terror elszenvedésében, akkor egy óriási pofonnal jutalmaznám a kis férget, és onnantól fogva az én gyerekemnek egy haja szála sem görbülne.” És téged, mint kiskorút bántalmazó felnőttet úgy feljelentenének mint a pinty, és jogosan. A magadfajta se jobb azoknál a kamaszoknál akik másokat bántanak.
2021. aug. 15. 10:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!