Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megtudtátok, hogy nagyok...

Megtudtátok, hogy nagyok lettetek?

Figyelt kérdés

Nekem rengeteg dolgot így magyaráztak meg a szüleim, hogy "majd megtudod, ha nagy leszel". Akárhogy próbálok visszaemlékezni, hogy mik lehetettek ezek a dolgok, és hogy megtudtam-e ezeket, nem jutnak eszembe. :D

Másnak is van ilyen? Valaki emlékszik ezekre?

2021. aug. 6. 13:51
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
80%

Senkit nem akarok megsérteni, de ez a "majd megtudod" tipikus buta, kis keresetű, egyszerű szülők válasza mindenre is.

Akiknek a felnőttkor egyenlő a nélkülözéssel, lemondással, szívással, nyilván nem is tesznek semmit ennek megváltoztatására. Én is mindig megkaptam a majd megtudod szöveget.

Majd ha magadnak keresed a pénzt, majd ha te is dolgozol, majd ha te is magadat tartod el, majd ha te is fizeted a számlákat. És a többi.

Aztán felnőttem, 32 éves vagyok, van lakásom, autóm, valamenyi pénzem is, mégsem "tudtam meg" azóta sem, miről beszéltek.

2021. aug. 7. 20:37
 22/24 anonim ***** válasza:
82%

"ez a "majd megtudod" tipikus buta, kis keresetű, egyszerű szülők válasza mindenre is"

Szerintem nem. Szerintem ez az a válasz, amit akkor adnak mindenféle típusú szülők, amikor már nincs kedvük vagy idejük tovább magyarázni valamit, a gyerek meg még mindig nem hiszi el, nem fogadja el azt, amit előtte mondtak. Persze vannak helyzetek, amikor eleve ezzel kezdi a szülő, de olyan is van, amikor nagyon is hosszas beszélgetés előzi meg ezt. Meg vannak szülők, akik gyakrabban mondják, vannak, akik ritkábban jutnak idáig, mert több türelmük van elmagyarázni dolgokat, és több időt szánnak rá - meg mindenféle árnyalat is létezik.

2021. aug. 7. 21:07
 23/24 anonymousreview60 ***** válasza:
79%
#21 és #22 is igaz, de nem egyszerre.
2021. aug. 7. 22:57
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem általában olyankor volt ilyen, amikor olyna téma volt, amit akkor lehet megtapasztalni, ha az ember elméje már fejlettebb. Szóval nekem főleg találóak voltak, és mindet megtudtam nagy koromban.
2021. aug. 21. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!