Megtudtátok, hogy nagyok lettetek?
Nekem rengeteg dolgot így magyaráztak meg a szüleim, hogy "majd megtudod, ha nagy leszel". Akárhogy próbálok visszaemlékezni, hogy mik lehetettek ezek a dolgok, és hogy megtudtam-e ezeket, nem jutnak eszembe. :D
Másnak is van ilyen? Valaki emlékszik ezekre?

"valami ment a teveben es arrol kerdeztem, vagy valami nem gyerekre tartozo dolgot akartam megtudni, es nem adtak konkret valaszt, csak azt, hogy majd megtudod. De nem emlekszem mik voltak ezek a dolgok, pedig kivancsi lennek, hogy ezekbol megtudtam-e mar barmit. :D"
Szóval azt kéne megmondanunk, hogy te miket kérdeztél? :D

Nálunk ez főleg olyankor jött elő, mikor arról volt szó, hogy mi a pénz értéke, mennyit kell dolgozni egy adott dologért. Nos, megtudtam.
A másik téma a szerelem, szex volt, de abban se maradtam tudatlan.
Egyedül a "majd megtudod, ha gyereked lesz!" van hátra.

Nekem mondták, hogy majd megtudom milyen rossz amikor a gyerek születése tönkreteszi az életem.
Nem vállaltam gyereket úgyhogy nem tudtam meg.
Majd megtudom, hogy ha feltekerem a fűtést 15 fokról 20 fokra, 3 perc helyett 10 ig zuhanyzok és időnként elfelejtem lekapcsolni a villanyt éhen fogok halni mert olyan magas lesz a rezsi.
Havi 5 ezerrel több a rezsi ha nem figyelek oda és többet fogyasztok. Inkább kifizetek ennyivel többet és nem idegeskedem folyton a fillérbaszó problémákon.
Egyedül annyit tudtam meg, hogy a szüleim nem tudnak bánni a pénzzel mert mindig az éppen aktuális kihagyhatatlan üzleti lehetőségre költenek amin óriásikat buknak. Elég nyomasztó amikor a karácsonyi összejöveteleken megpróbálnak piramisjátékba beszervezni.

Évekig próbáltam a tudtukra adni, hogy nem jön ki a matek sem a havi költségek terén sem a befektetéseikkel.
Például svájci frank alapú devizahitelt vettek fel a házra, hogy aztán kínai valutába fektessék. Hónapokig nem sikerült őket lebeszélni róla.
Felvett 10 millió szinte mind el lett bukva aztán a devizahitel bedőlésével 20 millió fölé nőtt a tartozás.
Végül csak azért nem kerültünk utcára mert örököltek egy ingatlant amiből fedezni lehetett.
Azt hittem ez után kicsit óvatosabbak lesznek de olyan szinten rá vannak szokva a kockázatos befektetésekre mint egy szerencsejáték függő.
Inkább elköltöztem.

"minden fiatal felnőtt meg tud nevezni egy szimbolikus dolgot - nem hogy azóta felnőtt, hanem - hogy azóta már tuti felnőtt. ...
Én ezt a szimbolikus mérföldkövet még nem értem el.
41F"
Amit én megneveznék, az 13 éves koromban történt...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!