Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek is túl nagyok az...

Szerintetek is túl nagyok az igényeim?

Figyelt kérdés
Én GYES-en vagyok, párom sem dolgozik most. Van egy 5 hónapos kisfiunk. A baba 3 hónapos koráig párom is teljesen kivette a részét a gondozásból, viszont az utóbbi időben szinte semmit sem csinál. Na jó, ha minden kötél szakad, azért tisztába teszi. De általánosságban ha pl. ők fekszenek egymás mellett a kanapén, én meg főzök, vagy mosogatok, akkor abba kell hagynom, ha sír a baba, mert párom sokszor arra nem képes, hogy felvegye, megnyugtassa, vagy megetesse. Persze meg tudok oldani mindent egyedül, de ha már ugyanannyit vagyunk a picivel, azért jól esne, ha legalább ilyen kis apróságokban segítene...
2015. febr. 27. 12:37
 1/8 anonim ***** válasza:
27%
Nyilván depressziós egy kicsit.
2015. febr. 27. 12:53
 2/8 anonim ***** válasza:
29%
Mondtad ezt neki, vagy csak nekünk picsogsz, ő meg találja ki, mi bajod?!
2015. febr. 27. 12:54
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Ha legközelebb sír, akkor közöld vele, hogy választhat, átveszi tőled azt, amit csinálsz, vagy a gyereket veszi fel.

Nehogy már! Ha sokáig hagyod, akkor beleszokik, és innentől így éltek, hogy minden a te dolgod lesz akkor is, ha ő is otthon van.

2015. febr. 27. 13:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Amíg ilyen pici a gyerek addig kell eldöntened hogy neked most egy vagy két gyereked van. Ha a férjedet apának számítod és nem egy plusz gyereknek akkor ne szoktasd le az apaságról, hanem bátorítsd! Mire szaladgálni fog a kicsi hidd el meg kell szoknia a párodnak hogy ő egy apuka. Egy dajkálástól, nyugtatástól, etetéstől nem válik férfiatlanná. Ha most segítesz neki az elkényelmesedésben, el fogja hinni ezt a szerepet és belesüpped.
2015. febr. 27. 13:32
 5/8 A kérdező kommentje:

#1: Nem depis, mert nem amúgy nem rossz kedvű, jön-megy, haverokkal is találkozik, itthon is elvan, lassan dolgozni is kezd, inkább úgy látom, hogy mintha a baba teher lenne neki.

#2: Nagyon hasznos volt a válaszod, külön köszönöm. Természetesen úgy kezdtem, hogy beszéltem vele. Nem picsogok, csak megkérdeztem, hogy nekem túl nagyok-e az elvárásaim...

#3: Pont azt nem szeretném, ha beleszokna a helyzetbe. Tudom, hogy ha visszamegy dolgozni, akkor úgyis minden rám marad, de nincs is ezzel semmi gond. Tök alap, hogy akkor egyedül mosok-főzök-babázok, csak gondoltam, most ketten vagyunk itthon, icipicit besegíthetne. Viszont az ötlet jó, mától alkalmazni fogom. Köszönöm.

4#: Bátorítottam, dicsértem mindig is. Mindenkinek elmondtam, hogy mennyire sokat segít, etet, pelust cserél, ha kell éjszaka is felkel, stb. Eleinte tényleg így is volt. De most, hogy nagyobb a baba, érthetően nem elég neki, hogy csak van a pihenőszékben, igényli, hogy néha valaki foglalkozzon vele, mert unatkozik. És szerintem a férjem ezzel a helyzettel nem tud mit kezdeni.

2015. febr. 27. 13:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Sokszor lehet hallani, hogy egy férfi magától nem mozdul meg. Nem az összes persze, de azért gyakori. Valamiért így vannak kódolva.

Az én módszerem, ha szeretném hogy segítsen annyi, hogy kedvesen megkérem rá. Még sosem mondott nemet.

2015. febr. 27. 14:24
 7/8 anonim ***** válasza:
No várjunk! Nem csak arrol van szo, hogy másképp képzelitek el a gyerek "jogos" igényeinek kielégitését?
2015. febr. 27. 14:26
 8/8 A kérdező kommentje:

#6: Én is próbálok kedves lenni, csak most már nem mindig sikerül. Nemet ő se mond, csak azt, hogy persze, mindjárt. Most ha már 1-2 perce sír közvetlenül mellette a gyerek, és kedvesen szólok, hogy vegye fel, akkor ne 10 perc múlva vegye fel...

#7: Ez is előfordulhat. Csak én úgy gondolom, hogy ha már mindketten 0-24-ben itthon vagyunk, akkor szerintem annyira nem nagy kérés, hogy néha törődjön picit a gyerekkel, nem sokat, csak ha én pont mást csinálok, ne kelljen abba hagynom. De persze lehet, hogy tényleg nekem nagyok az igényeim...

2015. febr. 27. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!