Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az en elvarasaim lennenek...

Az en elvarasaim lennenek nagyok a szuleimmel szemben?

Figyelt kérdés

Nem akarok kovetelozni, semmi, nem errol van szo. Nem szoktam ilyesmikkel nekikallni, de par napja elgondolkoztam rajta,hogy hiaba lenne penzunk olyasmikre, amikre masoknak, soha nem koltjuk olyasmikre, amiket elvezhetnenk. Pl 10 evente 1x megyunk el kirandulni, semmilyen berletet(akar konditerem akar mas) nem tudok venni magamnak, mert nem adnak ra penzt. Ha el akarok menni moziba evente tobbszor,mint 1 alkalom nekemallnak, hogy akkora hulyeseg, es mivel Romaniaban elunk es jobban elvezheto egy film, ha valakinek az anyanyelven van, ezert 50 km-t kell autozni ahhoz, hogy eljussunk Debrecenbe.

Ami a legrosszabb, hogy nem tudnak oromot okozni, mast meglepnek egy uj telefonnal, vagy valamivel, ok soha semmit nem adnak, csak akkor max,ha sokaig unszoljuk oket. A masik utcaban pl az egyik csajnak vettek az apjaek egy BMW-t, nem azt mondom, hogy jaj nekem is kellene,hogy legyen mivel feszitsek, de jol esne neha egy kis kedvesseg reszukrol.(nem feltetlenul auto formajaban)

2017. júl. 7. 09:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%

A kamaszoknak van egy univerzalis uzenet.

Nem tetszik a mamahotel ?

Emeld fel a lusta feneked menj el dolgozni es koltozz el..

Meglatjuk mire telik akkor

Kritizalni a szuleid tok egyszeru.

A lritika olcso ajandek osztja mindenki keretlenul esz sem kell hozza.

Tegyel le eloszor valamit az asztalra aztan beszelgetunk tovabb.

2017. júl. 7. 09:25
 2/12 Andizsuzsi ***** válasza:
43%

Kedves kérdező!

Az első válaszoló hangnemével nincs semmi probléma, csak nem azt írta, amit te olvasni szerettél volna. A szüleidnek más dolgok a fontosak, mint neked. Pl nekem sem okoz örömet egy új telefon. Valószínűleg a szüleidnek sem. Az ilyen kérdéseknek pedig azért nincs értelmük, mert itt senki sem fogja neked megmondani, hogy a te szüleid milyenek. Ülj le és beszélgess velük! Annak van értelme. Ha mi itt leírjuk, hogy nem, nem nagy elvárás egy új telefon, egy BMW, havi rendszerességű átruccanás Debrecenbe stb, attól a te helyzeted egy jottányit sem fog változni.

2017. júl. 7. 10:09
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem lehet veluk leulni beszelni, mert folyamatosan huzzak es szivatjak az embert, ami szerintuk vicces, szerintem meg nem.

En ertem, hogy nekik mas fontos, de az se buli,hogy ugy el az ember, hogy semmi orome. Mindenki meseli, hogy jaj erre voltunk, jaj ezt csinaltunk, en meg semmit nem tudon mondani,csak nyomorultnak erzem magam ezert. Logikus,hogy miutan a sajat labaimra allok nem akarok ugy elni, ahogy a szuleim neveltek. De rosszul esnek ezek a dolgok. Uncsimek jottek hozzank, olvasott 1 konyvet, amit befejezett es az anyukajak odaadta neki a konyv kovetkezo reszet, mert tudta,hogy be fogja fejezni es szeretne folytatni. Akkor a legelso gondolatom az volt, hogy nekem miert nincsenej ilyen szuleim. Aprosag volt, megis egy gyereknek jol esik az ilyesmi.

2017. júl. 7. 10:17
 4/12 anonim ***** válasza:
41%

Kezdjuk ott, hogy egy gyereknek a szuleivel szemben nem lehetnek "elvarasai". Hanem szepen megkoszoni amit kap, mert nem "jar", csak "adhato".

Most lehet hogy hianyoznak az ilyen folosleges kiadasok, de mikor majd tiz ev mulva neked tudnak segiteni a szuleid a lakasvasarlasban, azoknak meg akiknek minden nap megvettek a legdragabb jegkremet, csak szettarjak a kezuket hogy hat mi honaprol honapra elunk, nincs mibol segitsunk, akkor majd rajossz mik is a fontos dolgok es mik kevesbe.

Az meg regen rossz, ha csak anyagiakkal lehet valakinek kedveskedni vagy oromet okozni.

2017. júl. 7. 10:38
 5/12 anonim ***** válasza:
71%
"Kezdjuk ott, hogy egy gyereknek a szuleivel szemben nem lehetnek "elvarasai". - pont ugyanannyira lehetnek, mint fordítva...
2017. júl. 7. 10:51
 6/12 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező! Miért nem fogod a szüleidet és mondod meg, hogy van egy nagyon jó kirándulóhely itt és itt (erdélyben nem nagy luxus szép helyet találni, én is ott élek) mondd neki, hogy fogják magukat és menjetek. Ez csak egy példa. De ha már te annyi idős vagy, hogy elvárásokat támasztassz és a szomszédhoz hasonlítod őket akik bmw-vel dobják meg a lányukat akkor annyi is legyen benned, hogy elméssz dolgozni nyáron, segítessz nekik vagy ilyesmi (nem írtad, hogy megteszed, szóval bocsi ha félrebeszéltem)

Másrészről. A romániai (pláne ahol én élek, városban) felhozatal mozik terén silány, ez tény. De én életemben egyszer voltam moziban, ott is román felirattal néztük a suicide squadot ami nyilván nemrég volt. Mégse hőbörögtem soha, és őszinténszólva meglep, hogy másnak "elvárásai" vannak.

Furcsák az emberek. Nekem "örömet szereznek" a szüleim (kaptam gitárt, tabletet meg konditerem bérletet) mégis egy normális beszélgetéssel jobban fel tudják dobni a napom. Nem is tudom kifejezni az örömömet ha tárgyakat kapok szóval furcsa nekem ez a kérdés. Meg lehet, hogy tévedek de olyan anyagiasnak tűnik.

17/l

2017. júl. 7. 10:51
 7/12 anonim ***** válasza:
78%

"10 evente 1x megyunk el kirandulni" - a szüleidnek ezek szerint nincs igényük rá. Kár, hogy ezeket az élményeket nem tudod megosztani velük, de attól még te (akár egyedül, akár társasággal) mehetsz. Nem jó a velünk együtt élőkre rákényszeríteni a mi érdeklődési területeinket.

"semmilyen berletet(akar konditerem akar mas)" - mondjuk az, hogy egyféle tevékenységben támogassanak, ha anyagilag belefér nekik, szerintem jogos KÉRÉS lenne.

"Ha el akarok menni moziba evente tobbszor,mint 1 alkalom nekemallnak, hogy akkora hulyeseg, es mivel Romaniaban elunk es jobban elvezheto egy film, ha valakinek az anyanyelven van, ezert 50 km-t kell autozni ahhoz, hogy eljussunk Debrecenbe" - egyrészt megint az eltérő igényekről vanszó, ami részint természetes, hiszen més generációba tartoztok, másrészt azért a te esetedben eg mozi nem úgy néz ki, hogy "anyu, délután elmegyek moziba, adj rá, légyszíves 2000 forintot, este jövök. Ha ehhez ők is kellenek (mert mondjuk nekik kellene elhozni Debrecenbe, akkor azért érthető)

"nem tudnak oromot okozni, mast meglepnek egy uj TELEFONNAL, vagy valamivel - sosem kérnék telefont a szüleimtől, főleg nem meglepetésnek, az nagyon rosszul sülhet el, az ilyesmit jobb, ha az ember maga választja ki. Amúgy a telefon luxuscikk kategóriába is tartozhat manapság az ára alapján, nem egy könyv vagy egy átlagos "meglepetés" szintje.

"A masik utcaban pl az egyik csajnak vettek az apjaek egy BMW-t" - no comment.

Összességében úgy érzem, sokat vársz a szüleidtől, nem csak anyagilag, hanem abban az értelemben is, hogy osztozzanak az érdeklődési területeidben.

Másrészt valószínűleg a szüleid is tehetnének többet (apróságokra és figyelmességekre gondolok)

2017. júl. 7. 10:56
 8/12 anonim ***** válasza:
65%
A párom szülei pontosan ilyenek, de ő elfogadta őket olyannak, amilyenek. Sosem nélkülöztek, étel volt, tető volt a fejük fölött, tiszta ruha, de semmi egyéb "felesleges" kiadás, mind a mai napig. Én ezt eléggé érdekesnek tartom, mert az egy dolog, hogy a gyerekeiket neveli tisztességgel, amit meg akar magának luxus cikket elmegy dolgozni és megveszi, de megtehetnék, hogy most már kirepültek a gyerekek, élvezzék az életet..de nem teszik igazán. Gondolom a te szüleid sem veled ilyenek csak, hanem egyszerűen ilyenek. Megjegyzem én sem kaptam ilyesmiket sosem, az egyetemet diákhitellel kezdtem stb. Inkább legyél hálás a szüleidért, hogy nevelnek, etetnek stb. De ha nagyon bánt a dolog, ezt csak te tudod megbeszélni velük.
2017. júl. 7. 10:59
 9/12 anonim ***** válasza:
51%

Itt a nyár, dolgozz. Amit megkeresel pénz, abból mehetsz moziba.

Erdélyben rengeteg helyen lehet kirándulni olcsón, gyakorlatilag szinte ingyen. Beszéld meg szüleiddel.

2017. júl. 7. 11:22
 10/12 anonim ***** válasza:
33%

Hát most nem azért, de ha már vagy olyan idős, ott a diákmunka, és akkor azt veszel/csinálsz a pénzedből amit szeretnél, meg persze ha kikerül.

egyébként meg ne "sírj" ezért, jó tudom rossz lehet, mert egy két dolog itt is hasonló (nem igen kirándulunk pl) de láss csodát, megtudom oldani magam, barátokkal. de akkor is , ha lehet ezekre keresd meg magad a pénzt, és ne tőlük kuncsorogj.

idén érettségiztem, most találtam munkát, kb. másfél hét után, 3műszakban, de áldom a sorsom hogy végre dolgozhatok, lesz saját keretem (tovább tanulni persze fogok)

2017. júl. 7. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!