Szeretnék a szuleimmel lakni, mas is van igy?
Rajöttem h nekem elvált , 40 eves nökent 1 gyermekkel mar nem a hazassag a legfontosabb es sose volt az.
Az igazsag az h en arra vágytam mindig h örök életemben a szuleimmel lakjak.
Mindig mikof latok ketszinyes hazakat ahol nagy a csalad , arra gondolok h egy hazban laknak a szulök , felnött gyerelek , mint a regi vilagban.
Milyen szepek lehetnek a karacsonyok, milyen fantasztikus helyzet lehet , ( lehetne ) eröt , biztonságot , szeretetet adó.
Ez így nem feltétlenül igaz előző... A nagyobb ház több rezsit is jelent, és ha a szülők betegesek, a munka is több.
Viszont a nagyszülők sok olyan dolgot meg tudnak mutatni a gyereknek amit egy szülő nem feltétlenül. Mi nem éltünk együtt a nagyszüleimmel, de mindig különlegesen jó élmény volt ha a közelükben lehettem . És ők is élvezték hogy igazán részt vesznek a család életében, és nem az az elvárás hogy az idősek maradjanak csak otthon szépen a fenekükön, mert ugye már "semmire sem jók".
Egy gyerek rengeteg dolgot tanulhat a nagyszüleitől, mind viselkedésben, mind tudásban. És a nagyszülők sok esetben élvezik ha elismerik a tudásukat\tapasztalatukat. Persze ez nem jelenti azt. hogy a gyereknek folyton ott kell lógni, nem kell folyamatosan terhelni őket vele. Szóval úgy gondolom, sok előnye lehet egy ilyen együttélésnek mindkét részről. A fiatalok elvégezhetik azokat a dolgokat amik az idősebbeknek már nagyon megterhelőek, az idősek viszont a tudásukkal segíthetik a fiatalokat.
HA normálisak a szüleid, és nem szólnak be mindenért, meg nem irányítanak, úgy valóban jó is lehet.
Én két nap alatt megőrülnék, mert rögtön visszakerülnék "gyerek"-státuszba, aki egyedül képtelen bármire is.
De nem csak nálunk van így, az összes apa-korú rokonom azt hiszi, hogy azért mert ő idősebb, jobban tud mindent. A gyerekeik is inkább elmentek jó messzire, nemhogy velük éljenek.
Ellenpélda: nálunk ebből nem volt gond, mert mamáék mindig hagytak minket hárman (anya-apa-én) nyugodtan élni, semmibe nem avatkoztak be, de az tetszett, hogy bármikor átmehettem, ha baj volt, vagy állandóan mamáék körül lebzseltem - akiket ez nem zavart, hálisten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!