Ha eddig anyukámmal éltem, és most apukámmal szeretnék lakni akkor elég ha bemegyek a gyámügyhöz?
16 éves vagyok, és most apukámnál vagyok, de itt is akarok maradni, mert nagyon nem jöttem ki a nevelő apámmal. Anya azt mondta hogy ebben a hónapban intézzük el, vagy haza kell mennem. Egy ismerősöm azt mondta, hogy bemehetek én is a gyámügyhöz bejelenteni ezt. És hogy anyu nem mondhatja hogy jöjjek haza, nem parancsolhat rám, ha én nem akarok.
Szeretnék többet tudni a témáról, de az ilyen hivatalos papíroknak nem nagyon értem a szövegét, ha valaki konyha nyelven segítene hogy mit kellene tennem, azt megköszönném!:)
16/L
Gyámügyön nem fognak mit tudni kezdeni veled.
Apukádnak kell kérvényezni a gyermekelhelyezést
De veled is tudnak mit kezdeni az eljárást ugyanis megindíthatja az ítélőképessége birtokában lévő cselekvőképtelen gyermek, amennyiben ez a gyermek érdekében áll.
Szóval akár te is megindíthatod, de egyszerűbb lenne az apukádnak elindítani, úgyis meghallgatnak és figyelembe vesznek téged
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!