Meddig egeszseges a szulokkel lakni, es illik e hozzajarulni a rezsihez?
Úgy látom itt az a válasz tetszene valakinek, hogy igen, normális és csak így tovább!
Ugyanis akik leírták azt, amit a józan ész diktál: nem kellene ráhagyni, mert nem tanulja meg hogy mennyibe kerül az élet és később nehezebb lesz neki, amikor rádöbben erre, stb., azokat alaposan lepontozták!
Ez nem semmi.
A gyerek (vagyis felnőtt) tehette fel a kérdést úgy, mintha a szülei írták volna ki?
Maximum a tanulmányok befejezésééig, és az első stabil munkahely megszerzése utáni pár hónapig - hiszen innentől már nincsen biztonsági vagy anyagi oka, csak érzelmi, ami nem egészséges egy felnőtt ember esetében (az elszakadás lenne az egészséges folyamat, nem az ettől való félelem, ami sokaknál a háttérben áll, mindenféle kamu indokkal megspékelve).
Ez nagyon változó, szakmunkások esetében mondjuk fiatalon, akár 20 éves kor körül is lehet, egyetemistáknál inkább 21-24, mire ténylegesen végeznek, de ne felejtsük el a munkaerőpiaci helyzetet sem, ami azért rátehet még időben.
Én nem pontoztam le még senkit.Lehet hogy nem volt egyértelmű,de én a szülő vagyok.
Nem akarom kihasználni, se kizsigerelni a gyerekem.
De úgy gondolom, azért, hogy érezze ,hogy nincs ingyen a fűtés, a víz,az áram, az étel, stb.kellene ,hogy hozzájáruljon a költségekhez,akár egy minimális összeggel is.Mert így élete végéig nem fog lépni, mert kényelmes, és nem kerül pénzébe.A fizetését magára költi, de tesz is félre belőle,ez oké is eddig.
Aki írta,ahogy beszélni kéne vele.Szerinted nem beszéltünk?Azt mondta, hogy a testvérére még többet is költöttünk,így neki is jár ez.És ha csesztetjük ezért, elmegy,de akkor hallani se fogunk róla...
Nem akarom kibeszélni,és azt se kérem, nekem adjatok igazat.Ezért nem is írok több részletet.
Csak véleményre,tanácsra lett volna szükségem.
Mi,amikor már kerestünk, kérni se kellett, adtunk magunktól, természetes volt, örültünk,hogy már hozzájárulhatunk a költségekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!