Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig egeszseges a szulokkel...

Meddig egeszseges a szulokkel lakni, es illik e hozzajarulni a rezsihez?

Figyelt kérdés
Ha egy huszonot koruli gyerek meg a szuloknel lakik,es a fizeteset magara kolti,az normalis?Atlagos anyagi korulmenyek kozt elunk,es jol jonne ha beszallna a koltsegekbe legalabb egy minimalis osszeggel.De termeszetesnek veszi,hogy minden ingyen van neki.Soha se all a sajat labara,mert igy kenyelmes...

#rezsi #együttélés #Felnott gyerek #otthon lakik
2016. márc. 5. 18:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Értem én hogy a fiad és nem akarod kibeszélni, meg véded...

De a fiad egy felnőtt férfi már, és magától kellett volna mondja hogy ezentúl beleszáll mindenbe! Még hogy ő fenyegetőzik és mondja hogy akkor elmegy?? Hajrá...eredjen. Ne haragudj, de elég nagy tróger lehet a fiad. Elvárja hogy a szülei eltartsák? De meddig? Mindennek van határa!

2016. márc. 6. 07:38
 12/25 anonim ***** válasza:
Utolsónak igaza van. Mi az, hogy ha megemlíted hogy esetleg valamivel illene beszállni a költségekbe, még ő áll neki zsarolni, hogy akkor ha elmegy többet nem hallotok róla? Felháborító, én biztos nem hagynám neki hogy ezt csinálja. Vagy fizessen, vagy menjen akkor.
2016. márc. 6. 08:07
 13/25 A kérdező kommentje:

Nem akarom "elüldözni " emiatt.Mert akkor megint csak én leszak a gonosz szívtelen szüló, akivel meg kell szakítani a kapcsolatot.

Tudjátok ,csak az fáj, hogy nálunk rosszabb szülőket jobban megbecsülnek,tisztelnek.Én dolgozom 18 éves koromtól, neveltem a gyerekeket,tisztességes életet éltem...

Nem tróger,azt nem mondanám soha róla, mert dolgozik,csak a fizetését magára költi, ill félre is tesz belőle,gondolom, saját lakást szeretne idővel.Itthon a háztartásba besegít.Csak elég makacs, öntörvényű, főnökösködő, és anyagias,csak magára nem sajnálja a pénzt.

2016. márc. 6. 08:32
 14/25 anonim ***** válasza:
Akkor menjen csak nyugodtan! De mégis hova menne? Nyilván albérletbe. Na, ott legalább rájönne, hogy valójában hogyan is működik a világ, és hogy az életben semmi sincs ingyen!
2016. márc. 6. 08:48
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 22 éves. Tavaly végzett nyáron a két éves OKJ-s suliban, azóta másfél hónapig volt munkahelye (keres, csak pályakezdőként irtó nehéz találni). Az apja is támogatja havonta valamennyivel. Úgy egyeztünk meg a gyerekkel, hogy havonta ad 30.000.- Ft-ot, ez kb. a rezsi rá eső része (fűtés, víz, villany, tv, net, stb.) A kajába nem kérek. Abból a kb. másfél havi fizujából, meg amit az apjától kap, eddig minden hónapban letette a pénzt. Fogalma sincs, hogy én az első perctől kezdve félreteszem amit ad, de kifejezetten pedagógiai szempontból nem mondom neki, hogy ne adjon. Egyrészt sose tanulja meg, hogy nem ingyen van az élet, másrészt ha tudja, hogy ha nehezen is, de kijövünk a ő fizuja nélkül is, akkor kevésbé tartja fontosnak, hogy állást találjon. Egyenlőre nem tervez költözést, nyilván kényelmesebb neki itthon. Meg egyébként is, ha elmegy albérletbe, a rezsit ott is fizetnie kell, emellett a bérleti díjat is, és egy kezdő fizuból, ha ketten össze is állnak, akkor is csak egy szobája lenne, az meg itt is megvan. Szerencsére jól kijövünk, nem szólok bele az életébe, max. a lustasága zavar, hogy hiába próbálom kiskora óta házimunkára szoktatni, évek alatt sem sikerült. Aztán majd ha egyszer tényleg el akar költözni, megkapja a pénzt amit félretettem.
2016. márc. 6. 09:35
 16/25 A kérdező kommentje:

Jaj de örülök, hogy végre egy szülő is válaszol! Örülök neki,hogy nálatok ez másképp van,és hajlandó belátni a fiad a dolgokat.Jó ötlet félretenni neki a pénzt.

De ha nem ad semmit, azt nem is tudjuk neki félretenni...

Félreteszi ő magának, amit így megspórol...

Abban bízom, hogy előbb utóbb már kínos,és kényelmetlen lesz így neki,ha sűrűn emlegetjük,és változtat a hozzáállásán.

2016. márc. 6. 10:27
 17/25 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, ha megkérdezhetem, a te fiad, mennyi keresetből adja a 30 at...? Mert az se mindegy.Ha gondolod,írhatsz priviben.
2016. márc. 6. 10:29
 18/25 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen úgy volt, hogy nyáron végzett, úgy beszéltük meg az apjával, hogy a nyarat még megkapja szabadnak, szeptembertől dolgozzon. De csak október közepére lett meg a beígért munkája, ami sajna csak másfél hónap volt, arra kapott kb. 150.000.- Ft-ot. Így novemberben kezdett el fizetni, az első fizujából félhavit, aztán december-január-februárban 30-at. Írtam, hogy az apja is támogatja valamennyivel, meg volt valami maszek melója is, de mondta, hogy lassan elfogy a pénze, mindenképp munkát kell találnia. Mivel igazából havonta csak a bérletre, a telefonszámlára és a kb. két csomag dohányra költ, eddig simán kifizette. Úgy beszéltük meg, hogy ha a havi minimálbért kapja valahol, abból oda tud adni 30-at, a többi még bőven elég a többire,még el sem költi (nem egy nagy bulizós). Azért nem mondtam neki, hogy ne adjon pénzt, hanem tegye félre, mert számítógép-őrült, aztán még képes arra, hogy az összegyűjtött pénzt egy meggondolatlan pillanatában valami irtó drága kütyübe öli. Így nem tudja, hogy én félreteszem, amit meg ő a maradékból félretesz, azt nyugodtan költheti a gépére, vagy amire akarja.
2016. márc. 6. 10:47
 19/25 anonim ***** válasza:
Én szülő vagyok, 23 éves a fiam. Itthon laki velünk még Ő is. A fizetéséből 30ezret ad, plussz fizeti a villanyszámlát, ez még 10 ezer. Soha nem kértem semmit, magától adta, és Ő ajánlotta fel, hogy még egy csekket bevállal. A villany a legkevesebb, ebben maradtunk, hogy akkor még ezt fizeti. Én is félreteszem neki, amit idead kp-t, majd ha úgy dönt, hogy elmegy itthonról, odaadom Neki.
2016. márc. 6. 10:47
 20/25 anonim ***** válasza:

Hát ha nem okozna gondot az eltartása anyagilag és a pénzét nem elszórná, hanem félretenné, akkor én nem kérnék tőle pénzt, vagy ha igen, akkor is maximum úgy, ahogy mások írták, vagyis, hogy félretennéd neki titokban.

Nem tudom, hogy a fiadnak milyen munkája van, mennyit fizet és mennyibe kerül a környéketeket egy albérlet vagy lakás, de szerintem általánosságba véve eléggé reménytelen sok helyen az elköltözés az ingatlanárak miatt. Teszem azt, Budapesten, Győr és Sopron környékén egy kis pici lyuk havi bérleti díja is verdesi a 100 + rezsit.

2016. márc. 6. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!