A szüleimnek igaza van?

Figyelt kérdés
Sokszor elgondolkodtam már azon, hogy ha ilyen élettelen vagyok, kár volt megszületnem. De kifejtem bővebben a dolgokat. Felmerült, hogy a barátommal lehet majd összeköltözünk, neki van egy háza vidéken, de nekem lehet be kellene járnom dolgozni, úgy kb. 40 percnyit kellene utaznom busszal. Azt mondják, hogy én erre úgy se vagyok képes, nekem az a legjobb, ha otthon maradok. Szerintük jobb ha gyerekem se lenne, mert jobb nem szaporodnunk, úgy se tudnánk normális felnevelni a gyerekünket, és szerintük beteg is lenne, mivel a barátom családjában, van egy beteg rokon.
2021. aug. 5. 13:08
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Banyek 26 éves vagy nem 6.

Ideje lenne kilépni a nagybetűs életbe és leválni a szülőkről.. Felnőttként viselkedni.

2021. aug. 5. 14:43
 22/37 anonim ***** válasza:
46%

Tipik mérgező szülők, pfújjjjj.

A helyedben nem is beszélnék velük, mert csak lehúznak. Hogy lehet ilyeneket mondani a saját gyereküknek!

A párodnak van igaza, költözzetek össze, és vissza se nézz!

2021. aug. 5. 14:54
 23/37 anonim ***** válasza:
2%
Előző, elfelejtetted hogy amúgy is nárcisztikusak, meg minekszűtazilyen...
2021. aug. 5. 14:58
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
Miért gondolják, hogy élettelen vagy?
2021. aug. 5. 15:07
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha eldől, hogy pl szeptemberben költöztök akkor ne mond meg előre mert nem fognak elengedni. Addig zsarolnak amíg elbizonytalanodsz és otthon maradsz. Mindenkinek joga van és kell is végre felnőtt életet élni. Az első lépés hogy elköltözök. Szerintem ha van munkád, van hová költözni akkor nem lesz gond. Ha van egy kis megtakarításod akkor még jobb.
2021. aug. 5. 15:09
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Óvatosan a szülők lehúzásával, a sorokból úgy tűnik, a hozzáállásuk, ill. kétségeik nem teljesen alaptalanok, inkább talán a módszerük, lehet vitatható, … vagy nem, hiszen erről csak egy apró sűrítményt olvashattunk.

Kedves kérdező,

Kérdésedből és a reakcióidból úgy sejthető, hogy nagyon nem vagy magabiztos ember. Itt 90%-ban csak a szüleid véleményén keresztül beszélsz magadról (benne egyszer a barátod véleménye is). Önmagadról mindössze egyszer beszélsz nagyon röviden annyit, hogy sok félelmed van, attól is félsz, hogy ez az összeköltözés és ez a kapcsolat sem fog működni.

Könnyebb lenne a válaszadás, ha te beszélnél magadról, hogyan látod magadat ebben a helyzetben, szerinted mire vagy képes. Végül is még az sem derült ki rólad, hogy a szüleid fenntartásait te magad alaptalannak, túlzónak gondolod-e vagy netán magad is jogosnak tartod.

2021. aug. 5. 15:36
 27/37 anonim ***** válasza:
90%

40 perc busz? Az még iszonyatosan jónak számít, nekem már középiskolába másfél óra volt csak az odaút :D

Nincs igazuk. Én úgy látom valamiért nem akarják, hogy elmenj és erre azt tartják a legjobb módszernek, hogy aláássák az önbecsülésedet. Ha úgy érzed készen álltok és képesek lennétek végigcsinálni mindent ami ezzel járni fog majd, akkor hajrá :)

2021. aug. 5. 15:38
 28/37 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell félni, ha életképtelen is leszel, ráakaszkodsz majd a pasira, te még nem tudod hogy működik, de nem fog kivágni, figyeld meg. Eltart majd ő. Ez így működik..
2021. aug. 5. 15:45
 29/37 anonim ***** válasza:
37%
Ilyenek után helybol pakoltam volna a cuccaimat és koltoztem volta. Azt is meg merném kockáztatni,hogy tobbé szoba sem álltam volna veluk.
2021. aug. 5. 15:45
 30/37 anonim ***** válasza:
87%
Anyádéknak egészen addig igaza van, amíg el nem költözöl tőlük. Addig valóban életképtelen vagy.
2021. aug. 5. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!