Muszáj leadnom diákként a fizetésem a szüleimnek?
17 vagyok és este 10ig dolgozok hajnalban érek haza kidolgozom a belem és a nevelőapám azzal bsztat hogy akinek több százezer ft-os fizetése van (épphogy 100ezer) az adjon bele a rezsibe,fizesse az ő hitelét és a kaját is magának fizesse +60ezret. Mellé a sulit is magamnak fizettem és a telefonszámlát is fizetem (8ezret) muszáj vagyok mert le vagyok tiltva az otthoni netről és néha az áram is le van kapcsolva a házban. Kénytelen vagyok néha hetente fürödni mert azért is bsztatva vagyok. Konkrétan nem marad semmire sem.
Arra vagyok kíváncsi van e valami törvény vagy bármi ami szabályozza mennyit kérhet el tőlem egy szülő.
A nevelőapádnak nincs igaza. Ha ő ezt így gondolja, akkor a neked jró családi pótlékot is tegye le a kezedbe.
De ezen persze nem érdemes részletes vitát folytatni.
Amit te most, néhány hónapon keresztül mint diák munkavállaló keresel,
a ruházkodásodra, tanulásodra, esetleg nyaralásodra költöd, gondolom.
Amit, ha nem dolgoznál, mint eltartónak, ők kellene fizessenek.
Anyád is követeli?
Azért ez durva. Ha már diplomás lennél és úgy dolgoznál,
akkor nyilván magadtól is letennéd a rezsi harmadát. De így még nem jogos,
és nem is erkölcsös.
És ezt háromgyerekes anyaként mondom, aki egyedül nevelte fel a 3 fiát, és mindháromnak diplomája van. Dolgoztak az egyetem mellett, magukra költötték, én álltam továbbra is a rezsit, az élelmet. A ruházkodásukat mint diákmunkások keresték meg. Volt, mikor többet kerestek, mint én, viszont egy fillér zsebpénzt nem kértek egész évben. S volt, hogy ha valami nagyobb karbantartásra kellett, akkor beleadtak valamit, amennyit tudtak. Mindhárom után jött a családi pótlék, ami akkor 21 éves korukig járt. Az az övék, azt a szülőnek rájuk kell költenie.
Tehát a nevelőapádnak mondhatod, hogy a rád eső rezsit fizeti az állam családi pótlék címen.
Lehet, hogy anyagi gondjaik vannak anyádéknak, de nem így kellene megközelíteniük.
Hetente fürdeni? Haver, tisztálkodni kell naponta, max 2 naponta. Ha nincsenek otthon, gyorsan elmész fürdeni, főleg nyáron fontos.
Az áramon meg miért akad akadnak ki? Gondolom nem valami erőművet üzemeltetsz a szobádban.
De ha ők azt mondják, hogy nem fürödhetsz, akkor te meg mondd azt, hogy nem fizetsz. Mert az jogos, hogy valamennyit kérnek ha már áramot és vizet használsz, bár én a saját gyerekemtől nem kérnék, inkább gyüjtsön házra, vagy amire épp szeretnem
3-as vagyok. Ha csak te használod a netet, akkor te fizesd. De ha nem,
akkor nem te fizeted.
Egyébként hogy van az, hogy nincs áram, nem tudsz fürdeni?!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!