Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mérgező szülőket hogy lehet...

Mérgező szülőket hogy lehet helyre tenni?

Figyelt kérdés
24 éves koromig, az első diplomámig, korlátoztak, mint egy gyereket. Aztán elköltöztem otthonról. Minden mellettem szólt: nem rbanckodtam, nem szórtam a pénzt, és majdnem annyi a bérem, mint a szüleimé együtt. Onnantól kezdve más irányt vettek: egy önző dög vagyok, mert fiatalon, életerősen nem segítek otthon, bezzeg ők ápolhatják a 70+-os nagyszülőket, és ha lenne bennem alázat, hazajönnék, akár fele annyi bérért, és segítenék, hogy ne rájuk maradjon minden. Meg hogy 25+ évesen már illene, hogy legyen párom, mert így a macskáim fognak megenni, meg amúgy is, 30 felett már nem kellenek a nők, meg párt addig kell találni, amíg még tudsz alkalmazkodni, mert ha saját hátrartádt alakítok ki, sosem fogok már befogadni valakit. Meg ők nem 60 felett akarnak unokázni, meg 2-300 kilometert se akarnak utazni unokak miatt
2021. júl. 31. 13:16
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Szemükre hánynám, hogy bezzeg nemrég még alig vártátok, hogy elhúzzam a belem, ezért jó lenne eldönteni mit akarnak...
2021. aug. 30. 12:32
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Mondd nekik, hogy van baj a toronyban, aztán fuss el.

Én nagyon félek az apámtól, anyám meg asszisztál neki minden szörnyűségében, és nem képes felfogni, hogy ő mar el magától mindenkit, legyne az kolléga, vagy barát, mindenkivel ordítva "kommunikál" a becsületről,az ő szemében mindenki egy áruló. Vannak kattant emberek, sajnos ha szülőként kapsz ilyet, az egyetlen, amit tehetsz, hogy redukálod velük a kapcsolatot, és tényleg csak akkor találkozni,ha muszáj.

2021. aug. 31. 09:51
 23/27 A kérdező kommentje:
Nem lehet hogy kapuzárási pánikjuk van?
2021. aug. 31. 10:18
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha eddig nem voltak ilyenek, egészen kicsi korod óta ( bár ezt nehéz sokszor felismerni, főleg ha "csak" !! érzelmi bántalmazás történik, szépen, lassan, gyilkolván a lelked), akkor lehetséges.

Az én apám egészen kicsi korom óta ilyen, volt,hogy 4 évesen bepisiltam, mikor hazaért üvöltve a munkából, hogy minden kollégája lusta, szemét, áruló, csak ő a tökéletes.

Anyát minden nap megsiratta, fenyegette, elhordta mindennek, szétalázta, és aztán még született sok testvérem, akik szintén ebben a félelemben nőttek fel. Hamarabb kellett volna ebből kilépnünk, csak ez azért volt nehéz, mert az én apám szintén egy óriási színész, és a külvilág imádja, ezért akárkitől kértünk segítséget, mindig mi voltunk a hálátlan parasztok.

Egy szó mint száz, minél hamarabb elmenekülni, vissza nem nézni, csak ha nagyon muszáj.

2021. aug. 31. 10:21
 25/27 A kérdező kommentje:
Volt bennük egy kis kontrollmánia mindig, de az én javamat szolgálta. Most már csak a hiszti megy, hogy õk miért annyit keresnek bezzeg én annyit keresek mint õk ketten pedig a tojáshéj a popsimon van, meg nincs se esküvõ, se unoka, se segítség otthon.
2021. aug. 31. 10:29
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Említetted, hogy édesapád tanár, megfűszerezve ezt egy kis kontrollmániával, simán lehet ez a sopánkodás, ugyanis őket eleve nagyon bántja a fizetés (hozzáteszem, jogosan,de ez nem a Te hibád, örülniük kellene,hogy Te nem éhbérért dolgozol) ! Az én szüleim is tanárok, és szintén meglepődnek, hogy sokan már kezdőként az ő fizetésük dupláját tudja keresni, de hát ez már inkább az ország szégyene. Mindenki sikerének örülni kell! Én szurkolok Neked kérdező, nagyon kitartó, jó ember lehetsz!:) És további sok sikereket kívánok!

(24-es válaszoló vagyok).

2021. aug. 31. 10:42
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Túl elnéző vagy velük. Nem kapuzárási pánikjuk van, hanem mérgező, féltékeny, bántalmazók.
2021. aug. 31. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!