Mérgező szülőket hogy lehet helyre tenni?
Mondd nekik, hogy van baj a toronyban, aztán fuss el.
Én nagyon félek az apámtól, anyám meg asszisztál neki minden szörnyűségében, és nem képes felfogni, hogy ő mar el magától mindenkit, legyne az kolléga, vagy barát, mindenkivel ordítva "kommunikál" a becsületről,az ő szemében mindenki egy áruló. Vannak kattant emberek, sajnos ha szülőként kapsz ilyet, az egyetlen, amit tehetsz, hogy redukálod velük a kapcsolatot, és tényleg csak akkor találkozni,ha muszáj.
Ha eddig nem voltak ilyenek, egészen kicsi korod óta ( bár ezt nehéz sokszor felismerni, főleg ha "csak" !! érzelmi bántalmazás történik, szépen, lassan, gyilkolván a lelked), akkor lehetséges.
Az én apám egészen kicsi korom óta ilyen, volt,hogy 4 évesen bepisiltam, mikor hazaért üvöltve a munkából, hogy minden kollégája lusta, szemét, áruló, csak ő a tökéletes.
Anyát minden nap megsiratta, fenyegette, elhordta mindennek, szétalázta, és aztán még született sok testvérem, akik szintén ebben a félelemben nőttek fel. Hamarabb kellett volna ebből kilépnünk, csak ez azért volt nehéz, mert az én apám szintén egy óriási színész, és a külvilág imádja, ezért akárkitől kértünk segítséget, mindig mi voltunk a hálátlan parasztok.
Egy szó mint száz, minél hamarabb elmenekülni, vissza nem nézni, csak ha nagyon muszáj.
Említetted, hogy édesapád tanár, megfűszerezve ezt egy kis kontrollmániával, simán lehet ez a sopánkodás, ugyanis őket eleve nagyon bántja a fizetés (hozzáteszem, jogosan,de ez nem a Te hibád, örülniük kellene,hogy Te nem éhbérért dolgozol) ! Az én szüleim is tanárok, és szintén meglepődnek, hogy sokan már kezdőként az ő fizetésük dupláját tudja keresni, de hát ez már inkább az ország szégyene. Mindenki sikerének örülni kell! Én szurkolok Neked kérdező, nagyon kitartó, jó ember lehetsz!:) És további sok sikereket kívánok!
(24-es válaszoló vagyok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!