Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mérgező szülőket hogy lehet...

Mérgező szülőket hogy lehet helyre tenni?

Figyelt kérdés
24 éves koromig, az első diplomámig, korlátoztak, mint egy gyereket. Aztán elköltöztem otthonról. Minden mellettem szólt: nem rbanckodtam, nem szórtam a pénzt, és majdnem annyi a bérem, mint a szüleimé együtt. Onnantól kezdve más irányt vettek: egy önző dög vagyok, mert fiatalon, életerősen nem segítek otthon, bezzeg ők ápolhatják a 70+-os nagyszülőket, és ha lenne bennem alázat, hazajönnék, akár fele annyi bérért, és segítenék, hogy ne rájuk maradjon minden. Meg hogy 25+ évesen már illene, hogy legyen párom, mert így a macskáim fognak megenni, meg amúgy is, 30 felett már nem kellenek a nők, meg párt addig kell találni, amíg még tudsz alkalmazkodni, mert ha saját hátrartádt alakítok ki, sosem fogok már befogadni valakit. Meg ők nem 60 felett akarnak unokázni, meg 2-300 kilometert se akarnak utazni unokak miatt
2021. júl. 31. 13:16
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
81%
Hát a válaszokra kíváncsi vagyok,követem ha nem baj.
2021. júl. 31. 13:20
 2/27 anonim ***** válasza:
99%
Helyre tenni nem tudod oket, de megtanulhatsz fuggetlenedni toluk erzelmileg.
2021. júl. 31. 13:23
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Jeeez.

Nem normalisak.

Ertem en, hogy problemajuk van, de ne rajtad vezessek mar le, meg nem te tehetsz errol.

Maradj fuggetlen. Es ne, ne utalj nekik penzt, mert akkor minden honapban elvarjak majd. Kitartás

2021. júl. 31. 13:31
 4/27 anonim ***** válasza:
18%
Szerezz magadnak egy párt. És akkor mondhatod, hogy hát neked is van már családod.
2021. júl. 31. 13:31
 5/27 A kérdező kommentje:
Voltam egyszer diákmunkán, nem bírtam az ottani főnökömet, viszont 50 órás meló mellett egyedül gondozta az anyja házát 57 évesen, sose kérte számon a gyerekeitől, hogy miért nem jönnek haza segíteni és rá marad minden. Ezt tiszteltem benne.
2021. júl. 31. 13:35
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyenektől menekülni kell! Lehetőleg minél kevesebb információt megosztani magadról, csak minimálisan bevonni a magánéletedbe. A nagyszülő meg az ő gondjuk. Majd ha ők is le robbannak akkor ők a te gondod lesznek. De ha lesz eszed nézel egy jó kis öregek otthonát nekiek
2021. júl. 31. 13:38
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleimnek is vannak hasonló megnyilvánulásaik, bár nem ilyen sok. Én szimplán leszarom. A saját frusztrációjukat projektálják, nekem ezzel semmi dolgom.

Nem vitatkozom velük, nem kérem ki, csak rájuk hagyom, aztán élem az életemet, ahogy én akarom.

2021. júl. 31. 13:38
 8/27 A kérdező kommentje:
Apám diplomás tanár, anyám pedig gazdaságis apa iskolájában. Egyszem gyerek vagyok, érthető, ha féltenek és vannak szigorú szülők. De az elmúlt 5 évben “bolondok”. Hogy ott hagyom őket a trutyiban.
2021. júl. 31. 13:42
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Irigylik a fiatalságodat. Ha elmész, nem marad nekik más, csak a zsémbes öregjeik meg egymás unalmas társasága. Nem tudsz mit csinalni.
2021. júl. 31. 14:10
 10/27 anonim válasza:
100%
Tul sok megoldas nincs, neked kell erzelmileg felnottebnek lenni, illetve emlekezni ezekre,hogy sajat gyerekeidet jobban kezeld :)
2021. júl. 31. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!