16 éves férfi vagyok. Anyám szerint már rég dolgoznom kéne iskola mellett, de én a tanulásra szeretnék koncentrálni, aztán melózni. Igazam van?
Kérdés, hogy miért akarja. Ha luxus igényeid vannak, amiket ő nem tud fedezni, akkor egyertelmuen igaza van. Ha a szabadidőd konkrét semmittevéssel telik, akkor is igaza van. Egyéb esetekben azt gondolom, nem kell dolgozni addig, amíg valaki tanul, ha nem akar.
Az én gyerekem 13 éves kora óta dolgozik saját elhatározásából - külföldön élünk, itt akkortól lehetett. Eleinte ugyan nagyon minimális összeget keresett, picivel több mint 10 eurót, ma már azért ennél jóval többet. De nalunk ez pl ugy mukodott, amíg alacsony volt a fizetése, hogy szeretett volna venni valamit, ami kerult x összegbe, akkor ha a felét összegyűjtötte, mi kiegészítettük.
Azt, hogy anyukádnak igaza van-e nem tudom, de egy kis nyári/diák munka nagyin hasznos tud lenni. Kicsit belelátsz a szakmába, amit tanulsz,embereket ismersz meg.
Ha olyan az anyagi helyzetetek, lehet, hogy szükség lenne a te jövedelmedre is. Nekem most is van 16 éves tanuló munkatársam, aki folyamatosan "zsizseg", hogy jövő héten, mit csinálhat, mikor jöhet. Élvezi, hogy a gyakorlatban látja, amit a suliban tanítanak neki.
"akik soha nem vállaltak diákmunkát, azok stresszesebbek, amikor felnőttként, nagyobb téttel kezdenek el dolgozni?"
Erre kérhetek linket?
39!
Ugyan nem én írtam, de nekem anno pl a tanárom mondta, hogy azok, akik hosszú ideig csak tanulnak, pl az egyetemisták, kicsit éretlenebbül állnak a való élethez. Védett világban nőnek fel, ha a szülők finanszírozzák az életüket, sok esetben egy egyszerű csekkbefizetes is komoly feladat lehet nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!