Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves férfi vagyok. Anyám...

16 éves férfi vagyok. Anyám szerint már rég dolgoznom kéne iskola mellett, de én a tanulásra szeretnék koncentrálni, aztán melózni. Igazam van?

Figyelt kérdés
2021. júl. 28. 12:01
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 anonim ***** válasza:
91%
32, Hidd el vannak ilyen szülők. Nekem volt egy baratnom, akit 16 eves kora ota ÁLLANDÓ munkara kényszerítettek (emiatt meg is bukott 1x, suli sem ment jol, átment estire), szinte mar atruhaztak ra minden költséget, pl. kaja, ruha, berlet. Ilyen fiatalon a nyári diakmunka is arra jo, hogy szerezz par száz ezret, gyujtogess erre-arra amit nem akarsz hogy a szuleid vegyenek meg neked pl. telefon, játék, stb. De ha a gyerek nem akarja akkor ez van, max nem lesz plusz pénze extra dolgokra, majd megtanulja, hogy az mindig jol jon. Egyebkent en 3 eve voltam 16, es szerettem volna is dolgozni ráadásul BUDAPESTEN, de semmit nem talaltam ahol ne 18+ lenne a korhatár, vagy nem jeleztek vissza. Szoval van aki szeretne dolgozni, de nincs ra lehetőség..
2021. júl. 28. 13:06
 32/63 anonim ***** válasza:
84%

Kérdés, hogy miért akarja. Ha luxus igényeid vannak, amiket ő nem tud fedezni, akkor egyertelmuen igaza van. Ha a szabadidőd konkrét semmittevéssel telik, akkor is igaza van. Egyéb esetekben azt gondolom, nem kell dolgozni addig, amíg valaki tanul, ha nem akar.

Az én gyerekem 13 éves kora óta dolgozik saját elhatározásából - külföldön élünk, itt akkortól lehetett. Eleinte ugyan nagyon minimális összeget keresett, picivel több mint 10 eurót, ma már azért ennél jóval többet. De nalunk ez pl ugy mukodott, amíg alacsony volt a fizetése, hogy szeretett volna venni valamit, ami kerult x összegbe, akkor ha a felét összegyűjtötte, mi kiegészítettük.

2021. júl. 28. 13:08
 33/63 anonim ***** válasza:
40%
Mivel telnek a napjaid kérdező? Miért nem reagálsz egyetlen válaszra sem?
2021. júl. 28. 13:13
 34/63 anonim ***** válasza:
86%

Azt, hogy anyukádnak igaza van-e nem tudom, de egy kis nyári/diák munka nagyin hasznos tud lenni. Kicsit belelátsz a szakmába, amit tanulsz,embereket ismersz meg.

Ha olyan az anyagi helyzetetek, lehet, hogy szükség lenne a te jövedelmedre is. Nekem most is van 16 éves tanuló munkatársam, aki folyamatosan "zsizseg", hogy jövő héten, mit csinálhat, mikor jöhet. Élvezi, hogy a gyakorlatban látja, amit a suliban tanítanak neki.

2021. júl. 28. 13:13
 35/63 anonim ***** válasza:
34%
Férfi majd akkor leszel, ha suli mellett hétvégente egy keveset, nyáron meg hétköznaponta elmész dolgozni. Addig maradjunk már a kisfiúnál.
2021. júl. 28. 13:14
 36/63 anonim ***** válasza:
77%

"akik soha nem vállaltak diákmunkát, azok stresszesebbek, amikor felnőttként, nagyobb téttel kezdenek el dolgozni?"

Erre kérhetek linket?

2021. júl. 28. 13:18
 37/63 anonim ***** válasza:
78%

39!

Ugyan nem én írtam, de nekem anno pl a tanárom mondta, hogy azok, akik hosszú ideig csak tanulnak, pl az egyetemisták, kicsit éretlenebbül állnak a való élethez. Védett világban nőnek fel, ha a szülők finanszírozzák az életüket, sok esetben egy egyszerű csekkbefizetes is komoly feladat lehet nekik.

2021. júl. 28. 13:22
 38/63 Lazy Lover ***** válasza:
87%
mondjuk sok diákot látok melózni egész jól keresnek
2021. júl. 28. 13:24
 39/63 anonim válasza:
87%
Nyáron menj diákmunkára, hogy legyen egy kis pénzed, ennyi.
2021. júl. 28. 13:25
 40/63 anonim ***** válasza:
85%
Öcsém is 16 éves. Alig várta hogy mehessen dolgozni és legyen pénze. Nyári Sulis gyakorlat mellett vállalt be munkát is.
2021. júl. 28. 13:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!