Az anyam azt mondja, ongyilkos akar lenni miattam, de meg nincda batorsaga hozzam?
Anyukádnak mentális gondjai vannak,ezek a dühkitörések és az öngyilkossággal fenyegetőzés erre utal.
Gondolom magától nem megy orvoshoz,de ha rosszabbodik a helyzet jelezd a háziorvosának...hátha.
azt, hogy TE mit tehetsz, a 2. leírta. (működik)
az, hogy anyádnak orvos kell- az meg tökmindegy, mert ugyse fog elmenni
Ha meg akarod állítani, hallgass a 2. -ra, nem azt mondom, hogy ne érdekeljen anyád, csak tegyél ugy ,mintha nem érdekelne.
Nekem a tesőm drámázott államndóan, hogy öngyi lesz. Amíg meg nem untam és elkezdtem javaslatokat tenni a tutibiztos módszerre. Mindig gyógyszereket emlegetett, erre mondtam, hogy sokkal biztosabb, ha felmegy a tetőre(10 emeletesben laktunk) és odacsapja magát a földhöz.Már hoztam is neki a tetőkijárat kulcsát. Vagy lelocsoljalak egy kis olajjal és meggyújtod magad? Bár ha túléled, nagyon csúnya leszel.Mindjárt befogta és nem fenyegetőzött ezzel többé.
6: "De mi van ha csak en bantom ot ennyire? Nem tudok mar merlegelni hogy ki az aki igazan a hibas."
Mint szülő (apa) mondom, ez kizárt!
Normális szülő soha nem gondol olyat, hogy öngyilkos lenne azért, mert annyira rossz a gyereke. Éppen ellenkezőleg: élete mélypontjain is az tartja benne a lelket, hogy van egy (vagy több) gyereke, akiért élnie kell.
Vagyis anyukád vagy személyiségzavaros vagy egyenesen pszichiátriai beteg.
A legfontosabb, hogy ne vedd magadra, akármit vág a fejedhez! Ha öngyilkossággal próbál érzelmileg zsarolni, akkor rá se pillantva csak ennyit mondj: "Na azért azt mégse kéne." Aztán csináld tovább azt, amivel félben vagy. És persze soha ne szállj vitába vele, ha valamiről más a véleményed. Mondja el ő a maga vélt Nagy Szent Igazságát, te meg akármit gondolsz arról, hagyd rá.
És persze azért gondolkodj, mikor tudnál otthonról elköltözni, mert ez tényleg nagyon idegölő együttélés. Apukád veletek él? Ha igen, ő hogyan bírja? Vagy már rég elmenekült anyukádtól?
Nem a te hibád, érzelmileg így próbál zsarolni és irányítani.
Ne hagyd neki, hogy kikészítsen.
Aki tényleg komolyan gondolja az öngyilkosságot nem fenyegetőzik vele.
Szerintem tarts tőle távolságot és ha lehetőséged adódik költözz el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!