Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az anyam azt mondja, ongyilkos...

Az anyam azt mondja, ongyilkos akar lenni miattam, de meg nincda batorsaga hozzam?

Figyelt kérdés
Mit tegyek, az anyam azt mondja hogy meg akarja olni magat miattam, mert annyira rossz gyermeke vagyok, 19 eves lany vagyok, nem tudom mit tegyek es nem ertem miert tart annyira rossznak. Alapjaban jo a kapcsolatunk, de barmi kissebb konfliktus van koztunk kepes napokig veszekedni miatta velem, legutobb peldaul azert orditott velem ket napig mert nem ugyanazt gondoltam mint o egy trmarol, es hangot is adtam a velemenyemnek. Nem tudom mit tegyek, en se birom mar hogy felnott feletemre barmit teszek napokig "buntet" utana. Mit tehetnek szerintetek?
2021. júl. 23. 13:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%

Anyukádnak mentális gondjai vannak,ezek a dühkitörések és az öngyilkossággal fenyegetőzés erre utal.

Gondolom magától nem megy orvoshoz,de ha rosszabbodik a helyzet jelezd a háziorvosának...hátha.

2021. júl. 23. 13:37
 2/12 anonim ***** válasza:
28%
Mond meg neki hogy gyerünk te vén szemétláda úgysincs hozzá bátorságod csak szólj előtte mert akkor elmegyek itthonról hogy ne keljen tanúskodnom és helyre fog jönni legalább is én ezt csináltam a nagyapammal ő azt mondta hogy minden unokája olyan rossz mert nem hoznak neki sört meg cigit unokatesom nálam öt évvel idősebb ő szimplán csak nem beszél vele én egyszer meglátogattam őket pont szar kedvem volt egy szakítás miatt és kibukott belőlem aztán kicsit megilletődött ezzel zsarolnak mert betegek azóta nem mondogatja senkinek mert rájött hogy senkit se érdekel
2021. júl. 23. 13:46
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nem mondom ezt, mert erdekel, de nem tudom mar ezt kezelni. Biztos en is megadom az okat annak hogy ilyen. De nem tartom magam annyira rossz embernek. De mar nekem is gyengek az idegeim, es nem tudok ugy kezelni egy veszekedest mint nehany eve, kezdek belefaradni ebbe, en is ingerultebb avgyok mar vele. Nem tudom mit tegyek
2021. júl. 23. 13:52
 4/12 B2man ***** válasza:
93%
Èrzelmi zsarolàs! Ne dölj be! Ha igy fenyegetözik, vidd orvoshoz...
2021. júl. 23. 13:53
 5/12 anonim ***** válasza:
89%
Hallgass az 1-esre, édesanyád pszichiátriai beteg, ha nem kezelik, egyre romlani fog. Beszélj a háziorvossal, hogy mit tehetnél. Ha nem engedi kezelni magát, keress egy közös albérletet, egy szobát, ahová odaköltözhetsz, mert te is meg fogsz bolondulni egy kezeletlen elmebeteg mellett.
2021. júl. 23. 13:54
 6/12 A kérdező kommentje:
De mi van ha csak en bantom ot ennyire? Nem tudok mar merlegelni hogy ki az aki igazan a hibas.
2021. júl. 23. 13:58
 7/12 anonim ***** válasza:
46%

azt, hogy TE mit tehetsz, a 2. leírta. (működik)

az, hogy anyádnak orvos kell- az meg tökmindegy, mert ugyse fog elmenni

Ha meg akarod állítani, hallgass a 2. -ra, nem azt mondom, hogy ne érdekeljen anyád, csak tegyél ugy ,mintha nem érdekelne.

Nekem a tesőm drámázott államndóan, hogy öngyi lesz. Amíg meg nem untam és elkezdtem javaslatokat tenni a tutibiztos módszerre. Mindig gyógyszereket emlegetett, erre mondtam, hogy sokkal biztosabb, ha felmegy a tetőre(10 emeletesben laktunk) és odacsapja magát a földhöz.Már hoztam is neki a tetőkijárat kulcsát. Vagy lelocsoljalak egy kis olajjal és meggyújtod magad? Bár ha túléled, nagyon csúnya leszel.Mindjárt befogta és nem fenyegetőzött ezzel többé.

2021. júl. 23. 14:03
 8/12 anonim ***** válasza:
97%

6: "De mi van ha csak en bantom ot ennyire? Nem tudok mar merlegelni hogy ki az aki igazan a hibas."

Mint szülő (apa) mondom, ez kizárt!

Normális szülő soha nem gondol olyat, hogy öngyilkos lenne azért, mert annyira rossz a gyereke. Éppen ellenkezőleg: élete mélypontjain is az tartja benne a lelket, hogy van egy (vagy több) gyereke, akiért élnie kell.

Vagyis anyukád vagy személyiségzavaros vagy egyenesen pszichiátriai beteg.

A legfontosabb, hogy ne vedd magadra, akármit vág a fejedhez! Ha öngyilkossággal próbál érzelmileg zsarolni, akkor rá se pillantva csak ennyit mondj: "Na azért azt mégse kéne." Aztán csináld tovább azt, amivel félben vagy. És persze soha ne szállj vitába vele, ha valamiről más a véleményed. Mondja el ő a maga vélt Nagy Szent Igazságát, te meg akármit gondolsz arról, hagyd rá.

És persze azért gondolkodj, mikor tudnál otthonról elköltözni, mert ez tényleg nagyon idegölő együttélés. Apukád veletek él? Ha igen, ő hogyan bírja? Vagy már rég elmenekült anyukádtól?

2021. júl. 23. 14:16
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem a te hibád, érzelmileg így próbál zsarolni és irányítani.

Ne hagyd neki, hogy kikészítsen.

Aki tényleg komolyan gondolja az öngyilkosságot nem fenyegetőzik vele.

Szerintem tarts tőle távolságot és ha lehetőséged adódik költözz el.

2021. júl. 23. 14:23
 10/12 anonim ***** válasza:
84%
Vedd fel videóra legközelebb és hívd rá a rendőröket! 72 órára be fogják vinni a pszichiátriára
2021. júl. 23. 20:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!