Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adnál pénzt a gyerekednek ha...

Adnál pénzt a gyerekednek ha ti elmentek nyaralni?

Figyelt kérdés

Szóval az egész család megy nyaralni 6 napra kivéve én ( nem is hívtak engem ) . Így addig átjön hozzám a barátom és 3 napot elmegyünk mi is kirándulni . ( nem messze csak a közelbe megnézni a szép helyeket )

Most anyaék elvárják , hogy a barátom fizessen mindent és még csak kajára se akarnak pénzt adni mivel jaj úgyis megyünk el kirándulni .

Én kifizettem magamnak a kirándulást nem ezzel van a gond , de számítottam rá legalább adnak egy kis költőpénzt és a kajára .

Ez normális ők elmennek nyaralni engem meg 0 ft-al otthon hagynak ? Ha nem tettem volna félre pénzt a kirándulásra most nagy bajban lennék , de így is megnehezítik a dolgom , hogy az étkezésem is magam oldjam meg .

19 éves vagyok . Nem dolgozom .

2021. júl. 21. 16:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
74%

A lány azt írja h van pénze KIRÁNDULNI de kajára nincs.

Magyarul ha a spórolt pénzén veszi a kaját amit a szülőnek kéne/ kajára AD pénzt akkor tudna menni kirándulni a saját pénzén.

Észlények

2021. júl. 21. 20:50
 52/78 anonim ***** válasza:
82%
Én hagytam volna neked pénzt, de az érdekel, hogy tőlük megkérdezted-e, amit tőlünk? És feltetted-e ezeket (a szerintem jogos) kérdéseidet?
2021. júl. 21. 21:39
 53/78 anonim ***** válasza:
71%

Nem ismerjük a háttértörténetet, a másik oldalt.

Miért nem hívták vajon nyaralni? Mennyi zsebpénzt szokott kapni? Hogyan adta elő, hogy a barátja odacuccol a hétre? Szólt, hogy szeretne költőpénzt/kajapénzt kérni, mert nem sok tartaléka van? Mennyire van feltöltve a konyha, a hűtő, a fagyasztó? A barátja mennyi idős; ő dolgozik vagy tanul (lehet, hogy anyuka úgy van vele, hogy ha felnőtteset játszanak egy hétig, akkor "játsszák" rendesen - esetleg van előzmény)?

Nem fordulhat elő, hogy ezzel akarják kicsit önállóságra nevelni a lányt, hogy pl. álljon neki főzni (ahol nyaralni jár a család, nem üres az éléskamra)?

Stb.stb.

Egy a lényeg: valahogy furcsa a szituáció, hogy a család otthon hagyja a lányt, pénz és étel nélkül, mindenféle előzmény nélkül...

2021. júl. 21. 21:50
 54/78 anonim ***** válasza:
75%
Erősen esélyes hogy a szokásos napi kérdést olvashattuk.
2021. júl. 21. 23:17
 55/78 anonim ***** válasza:
68%
Ha pasinál aludni felnőtt vagy, akkor legyél az magadat is ellátni.
2021. júl. 22. 03:32
 56/78 A kérdező kommentje:

Nem hívtak nyaralni a vírus miatt , de azóta már változott a törvény és mehettem volna én is .

Nem kapok tőlük semmilyen pénzt .

Örülnek , hogy itt lesz alig a barátom .(máskor is volt már ott mikor a szülők elutaztak)

Van a hűtőbe alapvető dolgok pl.; vaj , ketchup , majonéz , tej és a kétnapos krumplis tészta . A fagyasztóban pedig van csirkemell . Szóval nem üresen van itt a hütő és a fagyasztó , de bevásárolva se lett , hogy na mit ennél és akkor megvesszük a dolgokat , hogy majd megfőzd .

Mit számít a barátom dolgozik-e ?

2021. júl. 22. 09:19
 57/78 anonim ***** válasza:
26%

"Nem hívtak nyaralni a vírus miatt , de azóta már változott a törvény és mehettem volna én is ."

Nem tudom, felénk nem olyan egyszerű hipp hopp plusz egy embert hozza adni a már lefoglalt nyaraláshoz.

"Szóval nem üresen van itt a hütő és a fagyasztó , de bevásárolva se lett , hogy na mit ennél és akkor megvesszük a dolgokat , hogy majd megfőzd ."

Tehát van mit enned. A "na mit ennél és akkor megvesszük a dolgokat , hogy majd megfőzd" részt nem igazan értem, nem éttermet visztek otthon. Ha nem tetszik a kínálat, akkor megteremted magadnak a lehetőségeket ahhoz, amit szeretnél.

"Mit számít a barátom dolgozik-e ?"

Nyilvánvalóan azért számít, hogy ő is a szüleivel tartatja el magát, vagy van önálló keresete.

2021. júl. 22. 09:24
 58/78 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk ez ilyenkor mindig úgy volt, hogy direkt előtte feltöltötték a hűtőt, plusz mondjuk egy 10-est azért hagytak otthon, hogy tudjunk venni kaját, ha valami elfogy. Szerintem ez alap, hogy kajapénzt adsz ilyenkor a gyerekednek.
2021. júl. 22. 09:25
 59/78 anonim ***** válasza:
86%

58 itt a gyakorin nem alap. Itt a gyereknek kellett volna a szülei nyaralását is fizetni.

Nem tudom honnan lett itt ennyi megkeseredett nyomorult.

2021. júl. 22. 09:35
 60/78 anonim ***** válasza:
20%
Miért kell neki kajapemz ha van otthon ennivaló?
2021. júl. 22. 09:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!