Kezdem unni hogy a lányom barátja itt lebzsel, és ilyen szerencsétlen. Szülők, ti hogyan állnátok ehhez?
Akik lepontozzák azokat, akik kamuként értékelik a kérdést, azok nem elég tapasztaltak a gyakorin, sajnos.
A tipikus napi hőzőngést okozó kérdések legfőbb ismérvei:
- A kérdező többnyire nem kommentel a saját kérdése alá.
- Provokatív nemcsak a szóhasználata, de a téma is. Tipikusan: pestiek/vidékiek ellentét kiélezése, szülő/tini konfliktus. Ehhez tipikusan sztereotip cselekvéseket rendel. Pl. falusiaknál a kapálást, egyetemistáknál a mosogatást. (Wtf.)
- Itt bukik el a sztorija amúgy az ilyeneknek többnyire, mivel nem veszi figyelembe, hogy 40 fokban nem kapálunk, vagy hogy a kollégiumok 2 hónapot voltak nyitva a tanévben, tehát nem ott romlott el a gyerekei teljesítménye.
És hogy miért kell ilyeneket kiírni? Mert olvasottságot generál az oldalnak és több reklámbevételt hoz.
Mindegyik kérdés kamu, nem? Hisz nem tudod ellenőrizni, hogy ki írta. Lehet, hogy egyetlen modi írja az egészet. Számít ez?
Ha viszont valaki később visszanézi ezeket a kérdéseket, akkor melyiknek van nagyobb értelme? Amelyik válaszolt a kérdésre, vagy amelyik huszadszorra is leírja, hogy ez kamu?
#52-esnek:
Nem. Egy falusi, aki tudja, mi a kapálás, nem fogja azzal égetni magát, hogy a tűző napra kiküldi a vendégét. Egy olyan ember gondolkodik így a falusiakról, aki nem ismeri őket, vagy ennyit gondol róluk. Aki később visszaolvassa, maximum azt fogja gondolni, ha nem jelezzük, hogy minden falusi ilyen idióta, hogy a saját udvarán sem tud kapirgálni, de a vendégét bunkón kihasználja.
Amúgyis 250 km-re vannak egymástól és akkor is csak pár napot. Nem hogy hagyná, hogy azt a pár napot kettesben töltsék. Oké, az rendben van hogy segít ezt azt. De a kapálás órás munka.
Azzal szidni szegényt, hogy ügyetlen hát Istenem. Nem akarod elfogadni és ezt érzi is ezért ügyetlen.
Én is anno(25 voltam pedig és tudok főzni, elég gyorsan alprítok stb) exem anyjával mikor bográcsoltuk a paprikáskrumplit úgy vágtam a krumplit, mint aki életében először látott krumplit remegő kézzel vágtam, mert én deszkán vágtam ő meg a kezében tök szépen feltudtam vágni.
Bénanak éreztem magam hozzá képest.
„Van olyan falubeli, aki nem is tegeződhetett az apósával addig, amíg az fel nem ajánlotta saját maga.”
Ez nem falun, hanem általában kultúremberek közt jellemző, hogy egy generációval idősebb embert nem tegezünk kapásból, amíg fel nem ajánlja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!