Ezen az oldalon valójában csak hazudják a szülők, hogy feltétel nélkül elfogadnák, ha a gyerekük ilyen vagy olyan lenne?
Én pl. meleg vagyok, de még nem mondtam semmit a szüleimnek róla, mert egy icipici ráutaló magatartást se látok tőlük, hogy ezt elfogadnák.
De valójában a többi szülőt is ugyanilyennek látom. Ha egy szülő tényleg azt szeretné, hogy a gyerekének ne okozzon problémát a melegségének a felvállalása, akkor már 14-15 éves korában beszélne vele erről. Ehelyett a legtöbb szülő csak GYK-n olyan toleráns, hogy ezt elfogadja, valójában fel se merül benne, hogy a gyerek is meleg.
"Ha egy szülő tényleg azt szeretné, hogy a gyerekének ne okozzon problémát a melegségének a felvállalása, akkor már 14-15 éves korában beszélne vele erről."
"Szerinted. Sokak szerint meg nem ettől függ."
"Szerintem meg kettőnk közül én vagyok a meleg, és én tudom hogy milyen nehéz a melegséget felvállalni teljesen átlagos szülőkkel."
Te csak egy meleg vagy a sok közül, amit te érzel, az csak egy ember érzése, mások egészen máshogy érezhetik a melegek közül is.
Másfelől veled úgy esett, ahogy, nem tudhatod, hogy ha máshogyan történtek volna a dolgok, akkor valóban könnyű lenne-e felvállalnod a melegségedet, vagy akkor is ugyanilyen nehéz lenne-e, esetleg még nehezebb is valami más körülmény miatt.
Mondta valaki, hogy én nem vagyok meleg?
"Hát jól pofára is fog esni az a szülő, akinek a gyereke végül mégis a világ másik oldalára fog költözni és évente egyszer láthatja. Erre vágynak a tisztelt szülők?"
Vannak, akik igen, mert ezt fogják fel egyféle elért sikernek a gyerekük részéről, és örülnek neki, hogy boldog, sikeres életet él a gyerekük, nem csak ül ugyanabban az utcában 120 éves koráig, ahol megszületett. Mások meg egyáltalán nem erre vágynak.
De nem az volt a téma, hogy mire vágynak, hanem hogy mire készülnek, hogy mire számítanak, és a válasz továbbra is az, hogy sokkal inkább arra, ami valószínűbb, hogy be fog következni - vagyis sokkal inkább arra, hogy meg fog házasodni a gyerekük és nekik unokáik lesznek, mert általában ez szokott történni, nem pedig az, hogy mondjuk zárdába fog vonulni vagy hogy fiatalon meghal, vagy épp meleg lesz.
Sajnos tényleg csak akkor tanúsítanak teljes nyitottságot, ha maguk is érintettek. Nem tudom miért, biztos van valami meleg stigma.
Mert ha mondjuk valaki prostituálttal jár, akkor a szülők csak olyan dolgokon fognak problémázni, amiket egyébként is gondol a társadalom a prostituáltakról. Hazaviszi az AIDS-et, megcsalja a párját, stb.
De ha valaki meleg, akkor pusztán a gyerek meleg léte fogja a legnagyobb problémát okozni. Nem az okoz törést a szülőkben, hogy a gyereknek milyen hátránya származhat abból, hogy meleg, hanem maga a tény, hogy MELEG.
Itt gyakorin az sem igaz amit az ember kérdez. :D
500k-s táppénzek vannak itt meg minimum milliós fizetések mindenkinek. :)
34.-nek.
És diákmunkából vettek, egyedül lakást, 16 évesen, Budapesten, már 3 éve! >:)
"Te csak egy meleg vagy a sok közül, amit te érzel, az csak egy ember érzése, mások egészen máshogy érezhetik a melegek közül is."
Érezhetik, csak nem érzik. Szerintem nem tudsz nekem mutatni egy meleget se, akinek ne lett volna könnyebb, ha a szülei már korán biztosítják őt az elfogadásról.
"Nézd a másik oldalt. Ha egy hetero gyereket támadnak le ezzel, az elég nyomasztó."
"Nem nézem a másik oldalt."
Empátia a köbön, gratulálok. Pedig állítólag a melegeknek az ilyesmi jobban megy...
Tényleg igaz lehet, hogy még nem alakult ki benned véglegesen, hogy mi is a helyzet, hiszen lehet, hogy még a regisztráció korhatárát se éred el.
"Nem érzem, hogy bármit elkövettem, ami miatt nekem nem jár ugyanaz a boldog családi élet, mint a heteró gyerekeknek."
Ugyanaz jár és meg is kapod - csak másképp fogadod. Ha valóban más vagy, akkor nem is csoda, nem?
"Ha egy heteró gyereket támadnak le ezzel, akkor legfeljebb egy kis kellemetlensége támad."
Ezt meg mégis honnan tudhatnád, ha te meleg vagy??? Mert szerinted aki nem meleg, az nem ugyanolyan érzékeny és sérülékeny kamaszkorában, hogy ha bármivel letámadják, arra akár az egész élete is rámehet - mint ahogy te is úgy érzed, hogy a tied rámehet? Kicsit jobban nézzél körül a világban, és kezdjed végre beleélni magad mások helyébe is, hogy fel tudj nőni. Sok mindenre rájöhetsz menet közben.
"De ha egy meleg gyereket nem támadnak le, akkor szar lesz az élete."
Senki se szereti, ha letámadják, maradjunk annyiban.
"Senki se szereti, ha letámadják, maradjunk annyiban."
Örülök, hogy a hosszas fejtegetésed után annyiban maradtál magaddal, hogy inkább a jelentéktelen problémákra figyeljünk, és ne a jelentősekre.
"egyáltalán nem kívánom magamnak azt a pár hónapot, és inkább titkolózok tovább, mert az is könnyebb"
Valóban nem nőttél még fel. Ha felnőtt lennél és valóban meleg, már rég együtt élnél valakivel és pont leszarnád, hogy mások erről mit gondolnak - még ha a szüleid is. De nagyon nem ez a helyzet. Szerintem olyan 15 éves lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!