Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ezen az oldalon valójában...

Ezen az oldalon valójában csak hazudják a szülők, hogy feltétel nélkül elfogadnák, ha a gyerekük ilyen vagy olyan lenne?

Figyelt kérdés

Én pl. meleg vagyok, de még nem mondtam semmit a szüleimnek róla, mert egy icipici ráutaló magatartást se látok tőlük, hogy ezt elfogadnák.

De valójában a többi szülőt is ugyanilyennek látom. Ha egy szülő tényleg azt szeretné, hogy a gyerekének ne okozzon problémát a melegségének a felvállalása, akkor már 14-15 éves korában beszélne vele erről. Ehelyett a legtöbb szülő csak GYK-n olyan toleráns, hogy ezt elfogadja, valójában fel se merül benne, hogy a gyerek is meleg.

2021. júl. 10. 19:05
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
100%

"egy icipici ráutaló magatartást se látok tőlük, hogy ezt elfogadnák"

Ha egy icipici ráutaló magatartást se látnak rajtad, akkor miből kéne gondolniuk? És tényleg: hány éves vagy? Csak hogy tudjuk, 17-e vagy 37, mert nagyon nem ugyanaz...

2021. júl. 10. 19:47
 12/58 A kérdező kommentje:

"Ha egy icipici ráutaló magatartást se látnak rajtad, akkor miből kéne gondolniuk?"

Ki mondta, hogy gondolniuk kéne?

2021. júl. 10. 20:05
 13/58 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mégis mit vársz? Nézd a másik oldalt. Ha egy hetero gyereket támadnak le ezzel, az elég nyomasztó. Mert azt éreztetik vele hogy már pasizni, csajozni kéne, vagy feltételezik hogy meleg ha egyiket se teszi. Nyomasztás a köbön. Ez van, egy szülő max szép lehet, de jó nem ha a kamaszok elvárásait nézzük: Ha eléállnának azzal hogy nem zavarja őket az se ha meleg, az lenne a baj, ha nem állnak elé az a baj. Az eszedbe jutott már kérdező- hogy a mostani idióta melegellenes törvény kapcsán felhozd a témát, és kipuhatold hogy állnak a melegekhez? Esetleg TE kezdeményezhetnéd az egészet, anélkül hogy coming outolnál, hátha a taplóbbik fajtából valók a szüleid.
2021. júl. 10. 20:11
 14/58 anonim ***** válasza:
91%

Ezen az oldalon valójában csak hazudják a szülők, hogy feltétel nélkül elfogadnák, ha a gyerekük ilyen vagy olyan lenne?

- Igen. Vagy nem, csak épp fogalmuk sincs, hogy hogyan reagálnának, ha élesben szemközt találnák magukat a helyzettel, elméletileg viszont tényleg azt gondolják, hogy úgy reagálnának, ahogyan írják.

Én pl. meleg vagyok, de még nem mondtam semmit a szüleimnek róla, mert egy icipici ráutaló magatartást se látok tőlük, hogy ezt elfogadnák.

- És?

De valójában a többi szülőt is ugyanilyennek látom.

- Én meg nem. És?

Ha egy szülő tényleg azt szeretné, hogy a gyerekének ne okozzon problémát a melegségének a felvállalása, akkor már 14-15 éves korában beszélne vele erről.

- Szerinted. Sokak szerint meg nem ettől függ.

Ehelyett a legtöbb szülő csak GYK-n olyan toleráns, hogy ezt elfogadja, valójában fel se merül benne, hogy a gyerek is meleg.

- Miért kéne, hogy felmerüljön? Alig néhány százalék esély van rá. Úgy vagyunk bedrótozva, hogy nem arra készülünk, amire pici esély van, hanem arra, amire nagyobb esélyt látunk. Ugyanígy az se merül fel a legtöbb szülőben, hogy a gyereke egyszer csak majd elköltözik a világ túloldalára, vagy hogy világbajnok futballista lesz vagy hogy feltaláló lesz.

2021. júl. 10. 20:23
 15/58 anonim ***** válasza:
19%

Dehogy fogadnák. Szerinted ha mindenki olyan elfogadó lenne, akkor nem kellene az LMBTQ, meg a szellemi/fizikai fogyatékossággal küzdők problémáiról beszélni?

A narratíva a szokásos, a gyerek egy áldás, mindegyik csodálatos, ha csak meg mered kérdőjelezni, hülye vagy. Egyébként meg a többség még mindig gyűlölködik, ha valaki más

2021. júl. 10. 20:32
 16/58 anonim ***** válasza:
100%
Birom mikor valaki általánosít, és gyakorlatilag kijelenti hogy a szülők homofóbok, egységesen. Ekkora fa.szságot...
2021. júl. 10. 20:51
 17/58 A kérdező kommentje:

"Szerinted. Sokak szerint meg nem ettől függ."

Szerintem meg kettőnk közül én vagyok a meleg, és én tudom hogy milyen nehéz a melegséget felvállalni teljesen átlagos szülőkkel.

"Úgy vagyunk bedrótozva, hogy nem arra készülünk, amire pici esély van, hanem arra, amire nagyobb esélyt látunk. Ugyanígy az se merül fel a legtöbb szülőben, hogy a gyereke egyszer csak majd elköltözik a világ túloldalára, vagy hogy világbajnok futballista lesz vagy hogy feltaláló lesz."

Hát jól pofára is fog esni az a szülő, akinek a gyereke végül mégis a világ másik oldalára fog költözni és évente egyszer láthatja. Erre vágynak a tisztelt szülők?

2021. júl. 10. 20:52
 18/58 anonim válasza:
0%

6. vagyok.

0%. Tehát igazam van!

2021. júl. 10. 20:53
 19/58 anonim ***** válasza:
47%

A meleg témától függetlenül, te azt hiszed, hogy itt bármiben is igazat mondanak? Azt mondják, amiről úgy gondolják mondani illik, amit előtte a másik 50 írt, mert csak így gyűlik a pont, azt mondják, amitől 1 percig különbnek érezhetik magukat.

- itt mindenki visszaadná, ha több százezer Ft-ot találna,

- itt soha senki nem hazudik senkinek

- itt mindenki 18 évesen elköltözött, aki nem az szégyellje magát, mert "mamahoteles"

- itt mindenki visszautalna milliókat, ha tévesen érkezne a számlájára,

(Jó, mondjuk ez visszakövethető, de ettől még a laikus írja a frankót)

- itt mindenkinek hűséges férje, soha nem csalná meg az asszonykáját

- itt mindenki mintakamasz "narcisztikus" szülővel

- itt mindenki közömbösen venné tudomásul, ha a gyerekének kerekesszékes párja lenne

- itt mindenki mintameny csak az anyós egy boszorkány

- itt mindenki mintaanyós, csak a meny egy hárpia

- ....stb, stb.

Akkor miért gondolod, hogy meleg kérdésre igazat mondanak?

Ráadásul olyanok, akiknek csak képzeletbeli gyerekük van és még párjuk sincs.

Te ismered a szüleid, amikor eljön az ideje, az általuk leginkább elfogadható formában adagold be nekik!

2021. júl. 10. 20:56
 20/58 A kérdező kommentje:

"Nézd a másik oldalt. Ha egy hetero gyereket támadnak le ezzel, az elég nyomasztó."

Nem nézem a másik oldalt. Nem érzem, hogy bármit elkövettem, ami miatt nekem nem jár ugyanaz a boldog családi élet, mint a heteró gyerekeknek. Ha egy heteró gyereket támadnak le ezzel, akkor legfeljebb egy kis kellemetlensége támad. De ha egy meleg gyereket nem támadnak le, akkor szar lesz az élete.

2021. júl. 10. 20:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!