Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám miért viselkedik így...

Apám miért viselkedik így velünk? Úgy érzem megadok neki mindent, amit tudok

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, apum 74. Anyukám gyerekkoromban meghalt, így ő nevelt fel. Szegények voltunk, de segített ahol csak tudott. Aztán 18 évesen dolgozni kezdtem. A ház ahol laktunk nagyon rossz állapotban volt, mamár feleségem van, aki most várandós. Apumat nem akartam öregek otthonába rakatni, ezért hozzám költözött.

Ő is beszáll a rezsibe egy 10sel, de semmi másra nem kell költenie. A nyugdíja 120ezer és arra költi amire akarja,leginkább cigarettára.

Azonkivül nagyon felénk se néz, mindig mi nyitunk felé, ételt veszünk neki, a feleségem főztjét eszi. El van látva mint a kisangyal mégis sokszor kötekedik velünk. Tudom, hogy idős, de más olyan büszkén meséli, hogy mennyire szereti az unokákat. Apum meg folyton megjegyzi minek ide egy bömbölő szarcsimbók? A feleségemre is van mikor panaszkodik, hogy rosszul főz stb. Pedig a feleségem segít neki fürdeni, körmeit levágja, kimossa a ruháit egyszó nélkül mikor bekakil már bocsánat de ez az igazság!

Öregek otthonába azért nem akarom adni mert már utána jártam, hogy kb 3 hónap a várakozási idő aztán kb 90ezer forint a bentlakás díja, plusz az élelmezés stb. Akkor maradna a nyugdíjából kb 10-15ezer és nem tudna ott folyton cigizni.

Nem tudom mi a gondja velünk :/ mikor elfogy a pénze adunk neki, az utolsót is volt mikor neki adtam.

A másik hogy hiába van nyomógombos telefonja, nem használja. Van hogy elmegy a városba és estig képes ott csavarogni, mert itthon unatkozik. Hiába hívom merre van, vagy fel se veszi vagy itthon hagyja.

Múlt héten a csavargásával elhagyott 20ezret. Mit tegyek vele? Nem tudnék rá hatni valahogy?

2021. júl. 3. 10:41
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes elvárás lenne kicsit....
2021. júl. 3. 22:02
 42/47 A kérdező kommentje:
Mi? Nem. Erről szó se volt, előbb elmegyek apummal orvoshoz utána átbeszéljük ezt. De ha nem akar menni hova rakjam? Menjen vissza a házába és éljen egyedül? Mégiscsak az apám és attól hogy nem írtam sokszor én is foglalkozom vele, nemcsak a feleségem
2021. júl. 3. 22:02
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

Akkor komolyan el kell beszélgetni a fejével, hogy álljon úgy a családhoz, ahogy ez normális(?) embertől elvárható! Amennyiben erre nem képes, sajnos vissza kell mennie a házába, mert a család nem az ő bokszzsákja.

Te meg a szarból pucolást, fürdetést, körömvágást ne lőcsöld a feleségedre, mert akármilyen jó lélek, neki apád egy idegen férfi és ez így azon kívül, hogy fárasztó lesz neki baba mellett, még roppant gusztustalan is. Ez - tetszik, nem tetszik - a te dolgod!

2021. júl. 3. 22:06
 44/47 anonim ***** válasza:
73%

Nem várod el? Pedig az jön le.

Akkor nem kell a nyugdíjat a kezében hagyni, hanem el kell venni és ápolót fogadni pl

Én már rég ott hagytalak volna apáddal együtt az is biztos. Nem a meny dolga az apóst a sz.rból kivakarni.

2021. júl. 3. 22:43
 45/47 kovpet ***** válasza:
77%

"Menjen vissza a házába és éljen egyedül?"

Igen. Vagy otthonban. De a ti életeteket, a házasságotokat ne tegye tönkre.

Szép dolog, hogy szereted és gondoskodsz róla, de neked elsősorban a gyerekedről kötelességed gondoskodni. Mondom, kötelességed! Őt te vállaltad, a szüleidet nem.

2021. júl. 4. 09:16
 46/47 anonim ***** válasza:
100%

Apádat te akartad magad mellé venni, nem szép dolog, hogy a - sok szempontból - alja munkát az asszonnyal végezteted el. Apád meg egy százast eldohányzik és még köpköd is a leendő gyereketekre.

Jut eszembe, miért nem te fürdeted és vágod a körmeit?

2021. júl. 4. 09:25
 47/47 anonim ***** válasza:
82%

El kell adni apu házát is, meg a panelt is, és venni egy kertest nektek is, ha semmiképp sem akarod otthonba adni, akkor egy kis külön résszel az öregnek. És te ugrálsz neki, nem a feleséged, főleg nem újszülött mellől.

Aztán le van szrva, hogy ő cigizni akar, ebédet lehet neki rendelni, meg gondozót intézni, aki csinálja a dolgait. Arra van a nyugdíja, hogy el tudja látni magát öregkorára, vagy ha ő nem képes, akkor lehet fizetni belőle a segítséget. A feleségednek meg hatalmas ereje van, hogy még nem küldte el a búsba, de lehet, hogy rövid úton el fogja, ha meglesz a baba. És megérdemelné. Attól, hogy téged felnevelt, a feleségedet sértegeti a saját házában, de azért az jó, hogy ő vakarja alóla a szart, szinte nem tesz a közösbe, szarcsimbóknak nevezi a születendő gyerekedet, és te nem teszel semmit. Én n nem lennék a feleséged, szülni meg abszolút eszembe se jutna neked ilyen körülmények mellé. De, hogy te sem nem tiszteled, sem nem szereted csóró asszonyt, az is biztos, mert nem tűrnéd ezt. Nem te gondoskodsz a rosszindulatú apádról, hanem a feleséged. Érte nem tett semmit, a te kedvedért csinálja. És nem biztosítod cserébe sem az ő, sem a gyereked nyugalmát. Hát, neked ők a feláldozhatók, úgy tűnik.

2021. júl. 4. 12:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!