Apám miért viselkedik így velünk? Úgy érzem megadok neki mindent, amit tudok
30 éves vagyok, apum 74. Anyukám gyerekkoromban meghalt, így ő nevelt fel. Szegények voltunk, de segített ahol csak tudott. Aztán 18 évesen dolgozni kezdtem. A ház ahol laktunk nagyon rossz állapotban volt, mamár feleségem van, aki most várandós. Apumat nem akartam öregek otthonába rakatni, ezért hozzám költözött.
Ő is beszáll a rezsibe egy 10sel, de semmi másra nem kell költenie. A nyugdíja 120ezer és arra költi amire akarja,leginkább cigarettára.
Azonkivül nagyon felénk se néz, mindig mi nyitunk felé, ételt veszünk neki, a feleségem főztjét eszi. El van látva mint a kisangyal mégis sokszor kötekedik velünk. Tudom, hogy idős, de más olyan büszkén meséli, hogy mennyire szereti az unokákat. Apum meg folyton megjegyzi minek ide egy bömbölő szarcsimbók? A feleségemre is van mikor panaszkodik, hogy rosszul főz stb. Pedig a feleségem segít neki fürdeni, körmeit levágja, kimossa a ruháit egyszó nélkül mikor bekakil már bocsánat de ez az igazság!
Öregek otthonába azért nem akarom adni mert már utána jártam, hogy kb 3 hónap a várakozási idő aztán kb 90ezer forint a bentlakás díja, plusz az élelmezés stb. Akkor maradna a nyugdíjából kb 10-15ezer és nem tudna ott folyton cigizni.
Nem tudom mi a gondja velünk :/ mikor elfogy a pénze adunk neki, az utolsót is volt mikor neki adtam.
A másik hogy hiába van nyomógombos telefonja, nem használja. Van hogy elmegy a városba és estig képes ott csavarogni, mert itthon unatkozik. Hiába hívom merre van, vagy fel se veszi vagy itthon hagyja.
Múlt héten a csavargásával elhagyott 20ezret. Mit tegyek vele? Nem tudnék rá hatni valahogy?
#29, te fogd föl, hogy attól, mert valaki szarcsimbóknak nevezi az unokát, csavarog a városban és nem tudja használni a nyomógombost, még nem feltétlenül veszik gondnokság alá. Most vagyok nyakig egy saját rokonom gondokság alá vételi perében, ne tudd meg, mi mindent ellenőriznek. Bíró, igazságügyi orvos-szakértő..Két és fél éve tart a dolog, és a vége még a kanyarban sincs. Annak ellenére, hogy ő születése óta sérült, és a vak is látja, hogy semmilyen szinten nem cselekvőképes.
Az nem úgy megy, hogy ha a papa nem akar önként intézetbe menni, akkor gyorsan gondnokság alá vétetjük. Mert "kritizálja" a menyének a főztjét.
#28 voltam
#28/32
Változatlanul nem tudom mit vitatsz.
Én azt mondom, hogy akarata ellenére cselekvőképes embert nem lehet bedugni sehova. Pont.
Ha nem cselekvőképes, gondnokság alá kell vonatni és akkor nem kell a beleegyezése. Pont.
Mi a francot nem lehet ezen érteni? Ez a törvény!
Ha a papa nem vonható gondnokság alá, mert bár kibírhatatlan, de cselekvőképes, akkor vissza kell költöztetni az otthonába és pont.
Ja, csak az már nincs meg?
Hát az baj!
Akkor el kell kezdenie gondolkozni a Kérdezőnek a megoldáson. (házvásárlás, vagy albérlet fizetése a papának)
#34, én sem tudom, min kezdtünk el vitatkozni :), mert tényleg így van, ahogy írod.
Én már kétszer megkérdeztem, hogy mi lett a papa házával, de válasz nincs.
A ház megvan természetesen, mivel nagya telek így odaszoktam kijárni kertészkedni, apum is jön velem. A házába nem akar visszamenni, mert egyedül nem tud élni, a bolt messze van és a feleségemmel 95 kilóméterre lakunk bent a városban, papa háza pedig egy 1000fős falun van. Ezért költözött hozzám, közös döntés volt.
Nincs kisemmizve a papa és nem is húzzuk le anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!