Hogyan viselkedik egy nárcisztikus anya?
Az enyém pont ilyen volt, már nem is tartom vele a kapcsolatot.
Például nem tudta elviselni, hogy valamiben más legyen a véleményem. Mindenféle "felnőtteskedés" tilos volt nálunk, értsd sminkelés, buli, fiúzás, barátok sosem jöhettek át és mi sem mehettünk sehova, csak haza suli után. Mikor 17-18 évesen már lázadtam, nagy,kelle nehezen elmehettem néha-néha bulizni, de előtte engedélyt kellett kérnem és két hétig kérdezgetnem, elmehetek-e. Amúgy ha mentem, akkor kaptam a lelki terrort, nem szólt hozzám, idegsokkos volt, folyton azt érzékeltette, hogy rossz ember vagyok, mert olyan dolgokra vágyom, amivel ő nem ért egyet. Volt, hogy mire hazajöttem, bosszúból átpakolta a szobámat és a privát cuccaimat áttúrta.
De amúgy ez csak egy példa, minden téren az volt a helyzet, hogy ha nem értettem egyet valamelyik nézetével, akkor jött a hiszti, a hozzám nem szólás, a lelki terror. Pl. nem mehettem gimibe, csak középiskolába továbbtanulni, mert ő nem értett egyet a gimivel.
Nagyon durva volt, a végére már annyira elfajult a helyzet, hogy konkrétan öngyilkos akartam lenni. Szerencsére végül el tudtam költözni és már nem tartjuk a kapcsolatot.
2-es vagyok. Az évek alatt leépült a kapcsolat (meg a család többi részével is), igazából ő sem nagyon keresett, én sem őt. Megváltozott a telefonszámom, már meg sem adtam neki, aztán új helyre költöztem, de úgyse találkoztunk már, csak évente 1-2 alkalommal ünnepekkor, úgyhogy nem is, hívtam el magunkhoz, aztán végül mikor már egy ideje nem keresett, letiltottam a közösségi oldalakon és kész.
Igazából semmi elérhetőségem nem tudja már.
Basszus, mintha mindenki az én anyámat írta volna le a kommentekben. :D
Pedig nem egy 16 éves túlzó tini vagyok, hanem már 26 éves saját családos nő. Furcsa és szomorú is, hogy mennyi ilyen szörnyű anya van, akitől menekülnek a gyerekek. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!