Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám miért viselkedik így...

Apám miért viselkedik így velünk? Úgy érzem megadok neki mindent, amit tudok

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, apum 74. Anyukám gyerekkoromban meghalt, így ő nevelt fel. Szegények voltunk, de segített ahol csak tudott. Aztán 18 évesen dolgozni kezdtem. A ház ahol laktunk nagyon rossz állapotban volt, mamár feleségem van, aki most várandós. Apumat nem akartam öregek otthonába rakatni, ezért hozzám költözött.

Ő is beszáll a rezsibe egy 10sel, de semmi másra nem kell költenie. A nyugdíja 120ezer és arra költi amire akarja,leginkább cigarettára.

Azonkivül nagyon felénk se néz, mindig mi nyitunk felé, ételt veszünk neki, a feleségem főztjét eszi. El van látva mint a kisangyal mégis sokszor kötekedik velünk. Tudom, hogy idős, de más olyan büszkén meséli, hogy mennyire szereti az unokákat. Apum meg folyton megjegyzi minek ide egy bömbölő szarcsimbók? A feleségemre is van mikor panaszkodik, hogy rosszul főz stb. Pedig a feleségem segít neki fürdeni, körmeit levágja, kimossa a ruháit egyszó nélkül mikor bekakil már bocsánat de ez az igazság!

Öregek otthonába azért nem akarom adni mert már utána jártam, hogy kb 3 hónap a várakozási idő aztán kb 90ezer forint a bentlakás díja, plusz az élelmezés stb. Akkor maradna a nyugdíjából kb 10-15ezer és nem tudna ott folyton cigizni.

Nem tudom mi a gondja velünk :/ mikor elfogy a pénze adunk neki, az utolsót is volt mikor neki adtam.

A másik hogy hiába van nyomógombos telefonja, nem használja. Van hogy elmegy a városba és estig képes ott csavarogni, mert itthon unatkozik. Hiába hívom merre van, vagy fel se veszi vagy itthon hagyja.

Múlt héten a csavargásával elhagyott 20ezret. Mit tegyek vele? Nem tudnék rá hatni valahogy?

2021. júl. 3. 10:41
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Nem tudom demens e, háziorvoshoz tudnék ezzel fordulni?

Kap havonta fogyatékossági járulékot is, mivel dadog, beszéde érthetetlen sokszor és még a 4.osztályt se tudta kijárni mert a szülei kivették a suliból és dolgoztatni kezdték. Nem tudtak megélni akkoriban.

A másik,hogy a nagymamám idősek otthonában élt és láttam milyen körülmények vannak ott. Heti 2x fürdetés van, volt mikor minden koszos volt. Nem tudom mi legyen, de a feleségemet is néznem kell hiszen gyereket vár

2021. júl. 3. 11:05
 12/47 anonim ***** válasza:
100%

Ha az az egyetlen érv az otthon ellen, hogy nem tud cigizni akkor elég furcsa a gondolkodás módod. A nyugdijából kijon minden abból a pénzből amit ráköltenél akkor amikor veled él meg veszel cigit, és az életed is nyugodtabb lesz.

Az erkölcsi dolgokba most ne menjünk bele, de nem az ördögtől való dolog a idősek otthona, nagyon sok mindenkiből a jót hozza ki az ottani társaság.

2021. júl. 3. 11:06
 13/47 anonim ***** válasza:
100%
8-as, a demencia lényege, hogy semmire sem emlékszik, amit csinált, mindent letagad, mert nincs emléke róla, sem a modortalanságról, sem a csavargásról, sem hogy út közben hova tette a 20 ezrest. Egy demenssel értelmetlen alkudozni, 5 perc múlva arra sem emlékszik, hogy beszéltetek, pláne nem arra, hogy miről. Ápoltam demenst.
2021. júl. 3. 11:06
 14/47 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, az, hogy a 4 osztályt nem tudta kijárni, nem teszi fogyatékossá, az én dédim egyetlen osztályt sem járt, mégis egyedül megépített egy szekeret, kifaragta a részeit fából, csak a kerék miatt kellett bognárhoz mennie.
2021. júl. 3. 11:07
 15/47 A kérdező kommentje:
Bocsánat ha rosszul fogalmaztam,analfabétának van titulálva,nincs neki gyámja. Ez már gyermekkora óta kapja, sose mondta el ezeket nekem, csak egyszer pont megláttam erről a szakorvosi véleményt.
2021. júl. 3. 11:11
 16/47 anonim ***** válasza:
89%

Ti nagyon rendesen vagytok, ahogy ő is az volt egész életében.

Csak annak lassan vége, a gyereketeké meg most kezdődik.

Szerintem azt állítsátok a középpontba!

Én kissé fiatalabb vagyok, de voltam olyan kezelésen,ahol valamiért lényegében agyhalott dilist csináltak belőlem az ópiát fájdalomcsillapítókkal.

De megmondtam a gyerekeimnek, ha magamtól esek hasonló helyzetbe, akkor hagyjanak a csudába, ne fárasszák magukat,az az ember már nem én leszek.

Ha adtok egy kis plusz pénzt neki az otthonban, se kerül többe,mint az eltartása.

Jól értem, hogy vannak testvéreid? Ők mit mondanak, vagy tesznek?

2021. júl. 3. 11:14
 17/47 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg erről a háziorvost, a feleséged nem fog tudni egy csecsemőt meg egy öregembert is pelenkázni egyszerre.
2021. júl. 3. 11:14
 18/47 A kérdező kommentje:

16os nincsenek testvéreim, egyke vagyok.

Apum felnevelt rendesen, természetes hogy segítem őt. Csak rossz a gondolat hogy el kellene mennie idősek otthonába. De megteszek mindent és beszélek vele, mert ez rosszabb lesz és köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2021. júl. 3. 11:18
 19/47 anonim ***** válasza:
100%
te eljársz dolgozni, feleséged otthon lesz egy csecsemővel, plusz napi háromszor külön egy öreget is etetnie kellene, tisztába tennie, mosni rá, külön a gyerekruhákat is mosni, ez nem fog menni neki.
2021. júl. 3. 11:31
 20/47 kovpet ***** válasza:
100%

"Apum felnevelt rendesen, természetes hogy segítem őt."

Ezért fogsz neki keresni egy jó idősotthont vagy intézetet, ahol ellátják, majd ezért fogod rendszeresen látogatni.

2021. júl. 3. 11:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!