Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám miért viselkedik így...

Apám miért viselkedik így velünk? Úgy érzem megadok neki mindent, amit tudok

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, apum 74. Anyukám gyerekkoromban meghalt, így ő nevelt fel. Szegények voltunk, de segített ahol csak tudott. Aztán 18 évesen dolgozni kezdtem. A ház ahol laktunk nagyon rossz állapotban volt, mamár feleségem van, aki most várandós. Apumat nem akartam öregek otthonába rakatni, ezért hozzám költözött.

Ő is beszáll a rezsibe egy 10sel, de semmi másra nem kell költenie. A nyugdíja 120ezer és arra költi amire akarja,leginkább cigarettára.

Azonkivül nagyon felénk se néz, mindig mi nyitunk felé, ételt veszünk neki, a feleségem főztjét eszi. El van látva mint a kisangyal mégis sokszor kötekedik velünk. Tudom, hogy idős, de más olyan büszkén meséli, hogy mennyire szereti az unokákat. Apum meg folyton megjegyzi minek ide egy bömbölő szarcsimbók? A feleségemre is van mikor panaszkodik, hogy rosszul főz stb. Pedig a feleségem segít neki fürdeni, körmeit levágja, kimossa a ruháit egyszó nélkül mikor bekakil már bocsánat de ez az igazság!

Öregek otthonába azért nem akarom adni mert már utána jártam, hogy kb 3 hónap a várakozási idő aztán kb 90ezer forint a bentlakás díja, plusz az élelmezés stb. Akkor maradna a nyugdíjából kb 10-15ezer és nem tudna ott folyton cigizni.

Nem tudom mi a gondja velünk :/ mikor elfogy a pénze adunk neki, az utolsót is volt mikor neki adtam.

A másik hogy hiába van nyomógombos telefonja, nem használja. Van hogy elmegy a városba és estig képes ott csavarogni, mert itthon unatkozik. Hiába hívom merre van, vagy fel se veszi vagy itthon hagyja.

Múlt héten a csavargásával elhagyott 20ezret. Mit tegyek vele? Nem tudnék rá hatni valahogy?

2021. júl. 3. 10:41
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%
Eljön az idő, amikor már csak feküdni tud az öreg, ki emelgeti akkor mosdatni, pelenkázni?
2021. júl. 3. 12:14
 22/47 anonim ***** válasza:
18%

Azért az nem csak úgy megy, hogy "Add be öregotthonba!", mert nem egy kabát, amit beadunk a ruhatárba!

Első lépésben gondnokság alá kell vetetni. Egy nagyon szigorú orvosi bizottság dönt, rengeteg megelőző pszichológiai vizsgálat alapján az állapotáról és ha nem cselekvőképtelen demens, akkor nem járulnak hozzá.

Innentől kezdve viszont ő dönt, hogy megy vagy marad.

Legrosszabb esetben vissza kell tenni a saját házába, amiért aztán elpátyolgatja valaki.

2021. júl. 3. 14:10
 23/47 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett a házával Kérdező? Mert ha eladtátok, akkor az most szopás.
2021. júl. 3. 14:22
 24/47 anonim ***** válasza:
100%
Azert a kerdezo se semmi. Elvarja hogy a terhes felesege mossa ki a sz.rbol az apjat. De ha nem lenne terhes akkor sem vele kéne megcsinaltatni. Egyebkent lehet hogy demens, de az is hogy siman gonosz. Azert ezek a beszolasok nem semmik. A helyedben gondnoksag ala tetetnem vagy valahogy meggyoznem hogy menjen otthonba. Vagy akkor hagyd ott a munkad es kinlodj vele te. Ja így mar nem jo ugye...eszem megall hogy manapsag is mindenki a nejere sozza a betegapolast.
2021. júl. 3. 15:13
 25/47 anonim ***** válasza:
77%

Valószínüleg elkezdett szellemileg leépülni ezért érdemes lenne otthonba adni mert nem csak magára de rátok is veszélyt fog jelenteni. Demens nagyon veszélyes tud lenni például a bekapcsolt hosszabbítót beledobja egy lavor vízbe mert azt hiszi, hogy merülős vízforraló.

Rátok is gyújthatja a házat ha főzés után a bekapcsolt gázon hagyja a rántotthús olaját.

Mindkettő példa megtörtént eseten alapszik.

2021. júl. 3. 15:19
 26/47 anonim ***** válasza:
88%

Én veletek ilyen, gondolom mindenkivel.

Van aki szépen öregszik, van aki így.

Azért a szercsimbókos dumáért átgondolnám, hogy ott tartsam-e?

Igazán túlteljesítetek minden elvárhatót.

A babának nem kellene ilyen környezet.

Én 66 vagyok, de akkor is úgy igaz, hogy az Életé az elsőbbség!

2021. júl. 3. 15:24
 27/47 anonim ***** válasza:
80%

#23, nálad a pont.

Mi lett a papa házával? Mert ha annak az árából vettetek magatoknak egy lakást/házat - ahol most éltek -, és az ingatlan eladásának az volt a feltétele, hogy cserébe ti gondoskodtok róla öregségére, akkor most szavatok sem lehet.

2021. júl. 3. 17:09
 28/47 anonim ***** válasza:
23%
#22, kvára nem kell ahhoz gondokság alá vétetni, mert idősotthont keresnek neki, szép is lenne, ha minden idős mellé gondnokot raknának.
2021. júl. 3. 17:11
 29/47 anonim ***** válasza:
78%

Fogd már fel, hogy EZ a menete!

Egy felnőtt embert, ha nincs gondnokság alatt, akkor akarata ellenére nem lehet ide-oda berakni!

Ha lehetne, akkor mindenki bezáratná a neki nem tetszőt valahova, de a szülők zöme a lakásuk miatt biztos ott kuksolna.

2021. júl. 3. 17:38
 30/47 anonim ***** válasza:
100%
Csak ha önként megy 28-as!
2021. júl. 3. 17:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!