Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám miért viselkedik így...

Apám miért viselkedik így velünk? Úgy érzem megadok neki mindent, amit tudok

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, apum 74. Anyukám gyerekkoromban meghalt, így ő nevelt fel. Szegények voltunk, de segített ahol csak tudott. Aztán 18 évesen dolgozni kezdtem. A ház ahol laktunk nagyon rossz állapotban volt, mamár feleségem van, aki most várandós. Apumat nem akartam öregek otthonába rakatni, ezért hozzám költözött.

Ő is beszáll a rezsibe egy 10sel, de semmi másra nem kell költenie. A nyugdíja 120ezer és arra költi amire akarja,leginkább cigarettára.

Azonkivül nagyon felénk se néz, mindig mi nyitunk felé, ételt veszünk neki, a feleségem főztjét eszi. El van látva mint a kisangyal mégis sokszor kötekedik velünk. Tudom, hogy idős, de más olyan büszkén meséli, hogy mennyire szereti az unokákat. Apum meg folyton megjegyzi minek ide egy bömbölő szarcsimbók? A feleségemre is van mikor panaszkodik, hogy rosszul főz stb. Pedig a feleségem segít neki fürdeni, körmeit levágja, kimossa a ruháit egyszó nélkül mikor bekakil már bocsánat de ez az igazság!

Öregek otthonába azért nem akarom adni mert már utána jártam, hogy kb 3 hónap a várakozási idő aztán kb 90ezer forint a bentlakás díja, plusz az élelmezés stb. Akkor maradna a nyugdíjából kb 10-15ezer és nem tudna ott folyton cigizni.

Nem tudom mi a gondja velünk :/ mikor elfogy a pénze adunk neki, az utolsót is volt mikor neki adtam.

A másik hogy hiába van nyomógombos telefonja, nem használja. Van hogy elmegy a városba és estig képes ott csavarogni, mert itthon unatkozik. Hiába hívom merre van, vagy fel se veszi vagy itthon hagyja.

Múlt héten a csavargásával elhagyott 20ezret. Mit tegyek vele? Nem tudnék rá hatni valahogy?

2021. júl. 3. 10:41
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
89%
Az öregek nagy rész nem tudja a nyomógombost használni, az én nagyszülőm egyszerre 3-4 gombot nyomott rajta, nem tudta becélozni, ha meg is nyomta, úgy tartotta több másodpercig, akkor meg már nem azt csinálja a telefon, amit kell. Nagyapátok a leírás alapján demens, ennél csak egyre rosszabb lesz, egy idő múlva nem lesznek a közelében biztonságban a gyerekek, ami most még szóbeli erőszak, szidás, az átválthat abba, hogy leüti a "szarcsimbókot"' valamivel. Nem tudsz rá hatni, előbb-utóbb nem talál haza a csavargásól, ha télen megy el, meg is fagyhat. A gázt otthon megnyitja és rágyújt, életveszélyessé fog válni. Otthon a megoldás, nem sokáig lesz elviselhető a romló elmeállapotában.
2021. júl. 3. 10:49
 2/47 A kérdező kommentje:

Demencia lehet? Sajnos volt már hogy reggel kávét főzött magának a gáztűzhelyen és még szerencsénk volt a feleségem felkelt reggel 8kor mert a gázt apum nem zárta el.

Ettől félek én is hogy egyszer nem talál haza vagy valakivel elcsalja őt valahova.

2021. júl. 3. 10:53
 3/47 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólóhoz, intézet, mielőbb. A dohányzását meg majd mérsékeli, az intézeten belül amúgy sem fogják nagyon megengedni.
2021. júl. 3. 10:54
 4/47 anonim ***** válasza:
96%
Tényleg azért nem adnátok otthonba, mert akkor nem tudna cigizni? 🤷‍♀️
2021. júl. 3. 10:55
 5/47 anonim ***** válasza:
100%
Plusz: a feleséged hamarosan szül, az ő energiáit sokig le fogja szívni egy kisbaba, tőle nem elvárható, hogy pluszban egy demens betegről is gondoskodjon.
2021. júl. 3. 10:56
 6/47 anonim ***** válasza:
95%
Akkor esetleg ne várd meg, amíg ilyen történik vele, hanem add otthonba. Amúgy meg azért dohányzik annyit, mert már nincs rövid távú memóriája, és nem emlékszik, hogy mikor szívta az előzőt. Direkt jót tenne, ha nem dohányozna úgy. ha attól félsz, hogy hisztizik a cigiért, légy nyugodt egy csomó mindenért fog még hisztizni. Nagyszülő nálunk pár hétig úgy döntött, hogy naponta 6 ebédet eszik, teljes dupla 6 étkezést, leves és második, és amikor nem akartunk ennyit adni, ordított, hogy éhen pusztítjuk. A demenciától odavész az emberi mivolt sajnos.
2021. júl. 3. 10:56
 7/47 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem veszélyeztetném a babámat egy demens ember miatt. Nem tehet róla, hogy romlik az állapota. Bár kérdés, mindig is ilyen volt-e esetleg vagy csak mostanában kezdett ilyen lenni.
2021. júl. 3. 10:57
 8/47 anonim ***** válasza:
98%

Nagyon rendesek vagytok.

Apádnak el kell mondani, hogy ez van vagy az otthon. Ti szívesen ellátjátok, de akkor legalább szedje rendbe a modorát, mert ha sérteget is, akkor marad az otthon.

Hadd menjen, amíg hazatalál...

2021. júl. 3. 10:58
 9/47 anonim ***** válasza:
34%
Az, hogy morog, nem jelenti azt, hogy demens.
2021. júl. 3. 10:59
 10/47 anonim ***** válasza:
92%
Normális ember nem nevezi a csecsemő unokáját szarcsimbóknak, csak egy bolond.
2021. júl. 3. 11:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!