Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy oldam meg ezeket a...

Hogy oldam meg ezeket a dolgokat? Mit lehet tenni anyával és amúgy?

Figyelt kérdés
Lánynak születtem de fiúnak érzem magam. Egy transz srácként azonosulok magammal és annak is érzem magam. 11 éves koromba jött először a fejembe a téma és 2 év múlva már biztos voltam rá 9 hónapra nagyából ezt sikerült elfogadnom. Mindent ami kicsit is nőies utálok és a melleimet méginkább. Anyám néha néha hoz ilye push up-os topokat hogy próbáljam fel meg biztos jó meg minden. Én ezt a szivacsot mindig ki is veszem de ha látom magam tükör elött az új top ba amit anyám hozott mindig elsírom magam. Még jobban undorodom magamtól. Illetve egy két női ruhát is szokott adni hogy nézzem meg jó e de nyílván nem tetszik. Coming outoltam már neki és eleinte tök elfogadónak és támogatónak tünt de most folyton mondogatja ha gyerekem lesz meg ilyenek. Lekötöttem hogy soha nem lesz gyerekem és úgy is lesz mert ő se akart neki is lett és én mindig válaszolom hogy ezt a hibát sose fogom elkövetni. Illetve töbször is megkérdezte miért nem tudok simán fiús lány lenni és csak fiúsan öltözködni és miért akarok műtétet és hormonkezelést. Pszichológushoz is szeretnék menni terápiára meg azért is hogy legyen szakvéleményem is hogy nem csak beképzelem hanem tényleg fiúnak érzem magam. De ez inkább lényegtelen inkább anyám a kérdéses. Szeretném ha újra egy fokkal jobb lenne a kapcsolatunk és megértenénk egymást de olyan mintha nem is próbálkozna ami zavar. Gyülölködő kommentet felesleges írni mert nem válaszolok és valszek törlésre is kerül de az értelmes kommenteket úgymon meghalgatom.
2021. júl. 2. 12:14
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a válaszokat. Másodszor 11 voltam amikor anyám elkezdte az érettségit felnőttbe és majd egy OKJ-t is elvégzet. 11 ből hirtelen 14 lettem sokat változtam és ez idő alatt vívtam párbajt magammal. Tanulásra figyelt és én nem is mertem zavarni így eltávolodtunk és mire újra figyelni tudott volna rám én nagyon megváltoztam. Coming outoltam majd (nem ebből) kikerekedett egy családi balhé aminek az lett a vége hogy elköltöztünk. Egyre kevésbe nem értettük meg egymást. Ország másik végébe mentem középsuliba és időnk se lett megérteni egymást. Illetve az apámról és 2 bátyámról nem is szólva. Apám homofób rasszista és az a mondása hogy "aki délebbre van tőlünk mind cigányok" olaszok franciák románok mind azok szerinte. Ha kitagad a családból nem fog meghatni és sose volt túl szoros a kapcsolatunk. A két bátyámat meg imádom és ezért is nagyon félek ha ezt megtudják rólam és nem fogadják jól. Az ők reakciójától jobban félek mint anyáétól féltem. De ja ezeket a pszichológussal meg kell beszélnem és az is egy kicsit messze van illetve anyának nem mondtam miért akarok menni csak azt hogy akarok mert az mondja hogy én mindig a kislánya leszek és én ezt a mondatot fel sem tudom dolgozni és reagálni se tudok rá csak fáj de megértem és mégsem.
2021. júl. 2. 21:22
 12/19 anonim ***** válasza:
42%

Mit nem tudsz feldolgozni azon hogy "mindig a kislányom maradsz". Hiszen a lánya vagy. Ő annak nevelt téged. Mit vársz tőle? Higy unjongjon mert te úgy döntöttél hirtelen higy műtétet és hormon kezelést akarsz? Bocs de ezek nagyon komoly beavatkozások. Oda tesznek egy pénisznek titulált valamit amit nem fogsz tudni rendeltetésszerűen használni. Örülj ha pisilni tudsz majd vele. Tudod egyáltalán mi vár rád?

Neked is meg kellene értened hogy egy anya mindig aggódni fog.

2021. júl. 2. 21:33
 13/19 A kérdező kommentje:
Egyrészt egy szóval se mondtam hogy akarok egy olyan műtétet vagy sem. Az már tényleg rám és a leendő páromra tartozik hogy nekem mi hogy van. Másrészt meg próbálom megérteni de akkor is nehéz ezt feldolgozni. Főleg ha látok egy transz srácot akit a szülei teljes mértékben támogatnak. Én azt szeretném hogy anyával megértsük egymást és ne mondjon ilyet mert tudja hogy rosszul esik.
2021. júl. 2. 21:46
 14/19 anonim ***** válasza:
Nézd fordítva is a helyzetet, lehet titkon reménykedik hogy lesznek unokái... azért pl egy yilen gondolatot elengedni elég nehéz.
2021. júl. 2. 21:49
 15/19 A kérdező kommentje:
Próbálom de akkor se fogom megérteni hogy az emberek miért akarnak gyereket majd unokát. Másrész anya 50 és most született meg az első unokája és 5 éven belül lesz 2. talán 3. is. Mindkét bátyám szeretne min 2 gyereket szóval bőven lesznek unokái. Másrész én nem vagyok egy olyan típusu ember aki alkalmas hogy gyereket neveljen
2021. júl. 2. 21:57
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Végig úgy értelmeztem szerintem nem véletlenül higy ezért ennyire fontos neked a szakvélemény nem azért mert annyira pszichológushoz akarsz járni. Hanem mert az kell a műtéthez.

Plusz valamit félreértettél. Arra akartam kilyukadni hogy anyukád joggal aggódik e miatt.

Amugy mint írtuk többen is adj neki időt. Mi lenne ha jegelnétek egy ideig a témát? Apukádnak pedig felesleges elmondani egyelőre ha ilyen a hozzáállása. Majd elég akkor ha elköltözöl. Sok ilyen kérdés van, mindig ugyanaz a válasz. Várj amíg elköltözölmert ha nem jól sül el a dolog akkor nagyon ellenséges lesz a hangulat otthon. Mondjuk nem írtad kivel élsz de gondolom azért írtad apukádat is mert a család együtt van.

2021. júl. 2. 22:01
 17/19 A kérdező kommentje:
Egy kis helyzetjelentés. Ma anya mondta hogy nem engedi meg hogy bármiféle műtéten áttessek vagy megváltoztassam a testem. Én higadt hangon mondtam hogy 18 éves korom után azt csinálok a testemmel amit akarok és percekig magyarázta hogy akkor elintézi hogy nem beszámíthatónak tituláljanak és gyakorlatilag mindenben ő döntsön rólam. Kezdem elveszteni a hitemet vele kapcsolatba és lehet mégse annyira elfogadó mint hittem.
2021. júl. 16. 19:28
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmad sincs milyen egy szülőnek azt hallani higy a gyereke csonkoltatnj akarja magát. Én megértem a félelmét. A méheltávolítás sem olyan mint egy epehólyag eltávolítás, lehetnek komplikációk is.

Attól függetlenül hogy minek érzed magad, te agyban még gyerek vagy. Elvárod hogy ő fogadja el egyik naprol a másikra a dolgaid, de te ugyanezt nem vagy képes megtenni vele kapcsolatban. Pedig el mondta higy szeret stb.. Nem tudom mi bajod van még mindig, örülj hogy ilyeneket mond neked. Nem vagy képes időt se adni neki, máris leírod. Ne is értem miért kértél tanácsot, úgyse érdekel amiket írunk neked.

2021. júl. 16. 22:23
 19/19 anonim ***** válasza:
Akkor majd 18 éves korod után elköltözöl és azt csinálsz amit szeretnél. Vagy addigra megenyhül ő is. Nincs értelme addig ezen stresszelni és veszekedni. Kis lépésekben haladj és majd lesz valahogy. Nem várhatod el, hogy hirtelen mindenben egyet értsen veled. Én anyukám azt se engedte meg, hogy befessem a hajamat - csak mikor már elmúltam 18. Azóta meg is változott a véleményem és nem festettem, pedig 25 vagyok már (a veszekedéskor 14 körül votlam).
2021. júl. 16. 23:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!