Nagyon rossz, hogy anyukám haza utazott, hogyan enyhíthetném a lelki fájdalmat?
Anyukám látogatóban volt hozzánk ( külföldön élünk a férjemmel és a négy éves kislányommal).
Nem láttam anyukámat már 2 éve, a vírus miatt nem jött össze, hogy találkozzunk. Egy hétre sikerült most eljonnie hozzánk, vasárnap reggel utazott vissza, azóta úgy érzem meghaltam, úgy érzem, hogy nem találom a helyem, a gyerek jelenlétében normálisan viselkedek és a férjem előtt is, de úgy érzem, hogy ordítani tudnék a fájdalomtól eddig még sohasem volt így, ez a legelső alkalom.
Hogyan enyhíthetném a fájdalmam?
Köszönöm az esetleges válaszokat!
27/N
"Úgy látszik itt ciki ha valakinek hiányoznak a szülei."
Nem ciki, nekem is hiányzik a család, de mikor egy év után viszont láttam őket, és utána el is váltunk, akkor sem depresszióztam be magamba, vagy ahogy a kérdező írta, "azóta úgy érzem meghaltam","ordítani tudnék a fájdalomtól". Ilyen nem volt. Nyilván szomorú voltam, de nem ennyire. Szerintem a kérdezőnek sem az anyja hiányzik ennyire, hanem amit képviselt a jelenlétével, vagyis a "hazát". Ez egyszerű honvágy, ami most feltört. Ha nem bírjátok, menjetek haza.
Hasonló helyzetben vagyok úgyhogy én is tapasztalatból tudok írni. Nekem személy szerint semennyire sincs honvágyam. A szeretteimtől viszont nagyon rossz volt elválni. Változó hogy mikor milyen intenzitású a dolog. Néha úgy jövök el mintha semmi se történne, néha úgy érzem mintha utoljára látnám őket.
És még arra tudok gondolni hogy a megfogalmazása elléggé szentimentális emberre vall. Tehát a meghalok belülről ezt nem szó szerint kell érteni. Ő maga is írta higy elég érzékeny ember. Van ilyen. Ettől nem kell egyből mentális betegként beállítani.
Nincs semmi bajod. 2 eve elunk a jarvanyban. Nagyon nehez kulfoldre kiutazni onnan beutazni. Es mindenki belefasult. Lehet nalad is csak ez az altalanos faradtsag a vajon vege lesz ennek valaha erzes es a feltes, hogy de ha nem lesz vege milyen vaiansok jonnek melyikbe betegszik meg stb. johetett elő. Mivel most eloben lattad 2 ev utan igy hogy hazament teljesen ertheto hogy ennyire eros "gyasz" erzesed van.
Ha teheted egyetess a ferjeddel es ha van oenzed hogy nyar vegen meg te gyere haza. Ha lehetseges. 4 eves gyereket mar az apuka el tud latni 3-4 napig. Es akkor megis lenne egy terv hogy na ekkor ennyi mege nyni idore ujra talalkozunk.
Nagyszuleim mindne nyaron, amikor hazajottunk toluk sirtak, zokogtak napokig. Pedig mar sokat megelt idos emberek voltak es kb csak arrol volt szo, hogy szeptembertol is mentunk minden nap suli utan csak hat nem a nyaraloba 3 hetre. Azota is emlegetik es nem gondolom ez valami abnormalis reakcio lett volna toluk. Egyszruen hianyoztunk utana nekik, tul nagy volt a csond utanunk.
Egyebkent ha vele vdeocsetelsz mond el ezt hogy rettenetesen hianyzik miota elment es most jottel ra milyen sok volt ez a ket ev. Es beszeljetek minden nap videon...kuldj neki vidokat magatokrol es kerd o is vidozzon le mindne hulyeseget akar a boltban a polcot, az utcat, a buszokat, hogy melyik konyvet olvassa:-)
Par het es jobba leszel nyugi
Próbáld meg kiengedni az érzéseidet. Beszélj akár mindenkinek erről.
Gyerek és férjed mellett nem viselkedsz normálisan. Az hol normális, hogy magadba temetsz erős érzéseket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!