Tudnátok példát mondani a rossz szülőre?
Engem anyám rendszeresen vert gyermekkoromban, akár csak annyiért is, mert ötös helyett négyest merészeltem kapni az iskolában. Szerintem ő egy tökéletes példa arra, hogy nem mindenkinek való a gyerek.
Sajnos egy gyermeket nagyon sokféle bántalmazás érhet, van, akivel például szinte semmilyen módon nem foglalkoznak, vagy pedig alkoholisták a szülei, a lelki bántalmazás is nagyon szörnyű tud lenni...
Fel sem lehetne sorolni az összes olyen szörnyűséget, ami egy családon belül megtörténhet. :(
Nekem fizikai bántalmazás hálisten nem volt (lelki annál több, elég is évente 2 kötelező találkozó velük).
Mozaik család, 3 gyerek, tipikus enyém tiéd mienk neveléssel.
Egyetlen egyszerű példa -amellett, hogy az egész életünk ilyen volt- a mostoha húgom tusfürdőt, intim mosakodót meg sampont kapott karácsonyra, én két könyvet, a közös öcsénk meg akkor éppen vadonatúj ps3-at játékokkal.
"- Ha én a parkettán aludtam, mikor az apám váláskor elvitte az összes bútorunkat, akkor neked sem kell nagyobb ágyat venni, hiába lóg le a lábad.
- Magamnak megveszem a drága inget, mert a munkahelyről kisz@rnak akkor, de neked miért nem jó a tescós ruha, ha meg jó is, minek használod el ilyen hamar?
- Én nem veszek gyógyszert, ha beteg vagy, és fel se nézek hozzád a szobádba, mert elegem van már belőle, hogy ilyen lekvár vagy, hogy mindig mindent összeszedsz.
- Sokszor megpofozhattalak vagy megverhettelek volna, de rendes vagyok, és visszafogom magam.
- Na, ne már, hogy megint kinőtted a ruháidat, és újat kell venni! Ki bírja ezt pénzzel? Nekem kell új gatyákat venni, mert az előző típusú szorít, és az nem jó.
- Biztos, azért nem jössz ki a többi gyerekkel, mert rátarti, elkényeztetett liba vagy.
- Ha éhes lenne, akkor megenné a sima kenyeret is! Nekem kell az öt étkezés egy nap, mert nem bírok dolgozni, de neki...? Ugyan már.
- Nem igaz, hogy nem jó a 400 Ft-os tisztasági betét. Csak hisztis vagy. Értsd meg, hogy nekem kell újabb telefon, mert leégetem magam ezzel a két évessel.
- Minek kell megint új lencse a szemüvegbe? Biztos, szimulálsz!
- Nem is vagy annyira okos, csak egy jó közepes képességű, akit sztárolnak a tanárok. Ja, a ballagásra elmegyek villogni, hogy osztályelső a lányom, meg mutogatom a bizonyítványt a kollégáimnak, hogy milyen ügyes, az más.
- Vegyél vissza a chipsből! Kövér leszel. Én nemrég megint kihíztam az ingem, de nem gond.
- Jaj, hát nem tudlak orvoshoz vinni, mert a haveromnak kell segíteni költözni. Oldjátok meg, ahogy akarjátok.
- Milyen puhány vagy, amiért tüdőgyulladással nem akarsz iskolába menni. Nem, hozzám ne szólj most! Halálomon vagyok, mert kicsit folyik az orrom, kell nekem a neocitran, a csoki, a gyümölcs meg a szabadság.
- Anyád helyében én már intézetbe adtalak volna."
Apám. Amikor 5 èves voltam elmentünk a mamámèk telkère(amúgy szerettem ott lenni). Apám eltűnt egy időre, majd előkerült, ès megkèrdezte, hogy szeretnèk-e cicát? Mondtam, hogy persze. Erre előhúzott a háta mögül 3 friss macskatetemet, amiknek a tarkójából csöpögött a vèr, közben meg nevetett, ès mondta, hogy tessèk itt van cica. Ő lőtte le őket. Nagymamám kèrte meg rá, mert kárt csináltak a kertben.
Nèha persze kaptam egy-kèt pofont, meg nagy verèst.
Egyszer amikor szakítottam az exemmel azt mondta rám, hogy egy szemtelen kis k*rva vagyok.
Ezt mind azèrt, mert azzal a sráccal is lefeküdtem, ès nem házasodtam össze vele. 17 voltam.
Amikor 15 voltam kirándulni voltunk, ès mondta, hogy fürödjek le.(mindketten nagyon koszosak voltunk) Szerinte túl lassan fürödtem, ezèrt bejött mellèm a zuhanyzóba meztelenül, kivette a kezemből a zuhanyt ès hideg vízzel lelocsolt, hogy kimenjek.
Amikor 6-7 èves voltam azzal szórakozott tèlen, hogy hógolyókat rakott a pizsomám alá,miközben aludtam(vagy próbáltam aludni).
Most amúgy már jóban vagyunk, de ezeket azèrt sèrelmezem a gyerekkoromból.
A szemüveges válaszoló vagyok:
Egyszer ütött meg, de akkor úgy, hogy azóta jóval erősebb lencse kell a bal szememre, mint a jobbra. A szemész jóindulatúan azt hitte, hogy kosarazok vagy kézilabdázok, és véletlenül fejbe talált egy passz...
Apam egyszer megpofozott, kiment elszivni egy cigit, aztan bejott megolelgetett, es kerdezte hogy faj-e
Csomoszor megutott, de ez nagyon megmaradt, a mai napig nem tudom hova tenni, pedig lassan 10 eve tortent
Egyszer olyan verést kaptam, hogy elájultam és nagy eséllyel agyrázkódásom lett.
Szüleim szerint csak megjátszottam de úgy szédültem és hányingerem volt két hétig, hogy csak a falat fogva tudtam közlekedni.
Nem igazán segített a folyamatos ordibálás, hogy viselkedjek normálisan.
Fizikai és lelki bántalmazás elég széles tárházát felvonultatták, leginkább ez maradt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!