Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik nem jártak a családdal...

Akik nem jártak a családdal nyaralni, programokra, nektek nem rossz érzés?

Figyelt kérdés

Akik nem voltak nyaralni soha a családdal, meg amúgy általában sem sehol, nektek nincs hiányérzetetek?

Apám mindig is gazdag volt, egyéni vállakozó, mindig volt pénz, az idejével is ő gazdálkodott, mégse vitt minket soha sehová.

Akik jelentősen kevesebb pénzből éltek, még ők is megtehették, hogy elmenjenek pár napra a Balatonra.

Mikor kislány voltam, akkor hétvégente néha lementünk a Balatonra 1 napra fürödni, de ez is abbamaradt. Néha még leugrottunk 1-2-szer, de csak azért, hogy megnézzük a vizet, és anyám sóhajtozzon, hogy úristen, mennyi ráérő ember.

Mindig irigykedve hallgattam a szomszéd lányokat, hogy ők ide meg ide mennek, itt voltak, minden évben mentek külföldre.

Mikor visszamentünk nyári szünetről az iskolába, mindig be kellett számolni ki mit csinált nyáron, hol nyaralt, fogalmazást is kellett írni. Tök ciki volt, hogy mi egész nyáron otthon voltunk, aztán néztük a tévét stb. A szüleim mondták, hogy hazudjak.

Barátok szüleivel nem engedtek el, rokonokkal sem, a mamáék itt laktak az utcában, a másik mamáék a közeli kisvárosban, de alig jártunk hozzájuk, oda nem szívesen mentem volna.

Kb soha semmi programon nem voltunk, se egy mozi, se egy majális, gyereknap, koncert, semmi. Rossz érzés visszagondolni ezekre.

Azóta már született egy kisfiam, majd szeretnénk vele mindenképpen nyaralni menni, programokra vinni, együtt hárman, mint egy igazi kis család. Talán kicsit kárpótol.

2021. jún. 10. 11:51
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
97%

Nekem is rossz erzes volt, bar kb 8 eves koromig mi jartunk neha kizarolag belfoldre nyaralni (maximum mindig 4 napra), de ennyi.

Se kulfold, 1 napos programok se voltak jellemzoek, de mi viszonylag szegenyek voltunk, aztan a szuleim el is valtak, szoval en nem hibaztatom oket.

Rossz erzes, picit hianyoznak az elmenyek, de nem vagyok feltekeny masokra, nekem ez jutott, de majd en megprobalom jobban csinalni :) Sokat tanulok es dolgozok azert, hogy nekem is es majd a leendo gyerekeimnek is tobb jusson, ez lebeg a szemem elott.

Amiota felnottem, azert eleg sok dolgot bepotoltam mar (pl fesztivalok, kulfoldi nyaralas, programok, uj ruhak), ez azert segitett a hianyerzeten.

2021. jún. 10. 12:04
 2/28 anonim ***** válasza:
33%
Hát, én csak örültem ennek, hogy nem pazaroltam az időmet mindenféle helyeken.
2021. jún. 10. 12:08
 3/28 anonim ***** válasza:
95%

Jajj, a nyari beszamolasok tenyleg cikik voltak. Mondjuk minket nem is vetett fel a penz, szoval nem is tudtunk volna balatonra se menni, mert messze volt nekunk. A nyari beszamolom az volt, hogy voltam mamameknal, meg strandon. Hozzateszem ez mind 15 km-en belul volt. Elsonek nyaralni 21 evesen voltam az akkor parommal, azota viszont rendszeresen jarok, tok mindegy, hogy kivel, csak menjunk. Szerencsere tobb eve allando parom van, es nagyon jol megvagyunk, minden evben megyunk valahova, es evkozben is sokat kirandulunk a kornyeken.

Szoval a kirandulasokert csak te magad tudsz tenni, ha mar abban a korban vagy. Sajnos a szulok szemelyiseget vagy pedig a penzugyi helyzetet nem fogod tudni megvaltoztatni.

2021. jún. 10. 12:10
 4/28 anonim ***** válasza:
87%

Mi sem jártunk soha,szegények voltunk. Mezőgazdasággal foglalkoznak a szüleim mai napig, a nyár nálunk a munkáról szólt

Én sem tudtam mit mondani mikor kezdődött a suli

De én nem bánom,keményen dolgoztunk minden nyáron,azóta felnőttünk és szülői segítséggel én is testvérem is tudtunk házat venni,amit ha nem dolgozunk hanem elmegyünk nyaralni minden évben nem hiszem h meg tudtunk volna venni.

2021. jún. 10. 12:10
 5/28 anonim ***** válasza:
78%
Csórók voltunk 26 éves koromig soha nem voltam nyaralni. De én ennek örülök mert felnőttként sokkal jobban tudom értékelni a hegyi túrákat,a tengert, más kultúrák megismerését. Kortársaim akik gyerekkoruktól a tengernél nyaraltak nekik tök érdektelen az egész, befizetnek egy szállodába all-inclusive és ott tespednek.
2021. jún. 10. 12:24
 6/28 Metionin ***** válasza:
100%
Mi sem voltunk sosem, egyrészt nem lett volna rá pénz, másrészt a szüleim annyira utálják egymást, hogy még egy szimpla sétára se lehet velük elindulni. Ezeket a tanévkezdő fogalmazásokat meg betiltanám, főleg hogy nekünk fel is kellett olvasni. Mindig random hazugságokat írtam bele mert egyszer szólt a tanár hogy az nem nyári élmény, hogy egyszer meggyet szedünk, aztán uborkát meg hogy sokat biciklizek. Hát kösz. Most felnőttként szoktunk nyaralni, ami nálunk túrázást takar.
2021. jún. 10. 12:27
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Hat mi nyaralni soha nem voltunk,most vagyok 22 F).

Anyagilag nagyon tonkre voltunk menve mindig,Edes apam erdobe dolgozott,most is" anyukam takaritono volt,Van a kozelben egy nagyon szep szobros erdos hely,ahova kerekparral el megyek neha,de nem nagyon ugyanis enis mezogazdasagon dolgozom

2021. jún. 10. 12:42
 8/28 anonim ***** válasza:
98%

Én is betiltanám a nyári stb fogalmazásokat, mert mi voltunk igaz nyaralni de akkor amikor sulis voltam a többség nem volt. Mindig eltitkoltam merre voltunk, mert szégyeltem, nagyításnak tartottam.

Utáltam, ahogy kiemelte a tanár azokat akiknak volt nyári élménye. Nekem nem esett jól.

2021. jún. 10. 12:45
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Általában ahol pénzt kellett volna kőlteni nem mentünk. Nem álltunk sose jól. A varosba volt ingyen strand oda mentunk az jó volt. Mamaéknál is voltunk. Azert egy idő után ciki lett hogy pl egy fürdőbe vagy moziba se tudtam elmenni a barátokkal. Nem volt rá pénz. Anyám néha felemlegette hogy jaj emlekszel amikor a balatonra mentunk? Ja egy napra..egy nap alatt azert nem lettem vízköves🙃 Néha elmentunk csaladdal furdobe,de ott sem az ilyen csúszdas stb elmenyfurdokbe, de az azert jó volt. Hianyerzetem van, de hát mit lehet tenni ez van. Majd meglatjuk hogy sikerul ha nekem is lesznel gyerekeim. Nyilvan szeretnem oket vinni ahova csak tudom.
2021. jún. 10. 13:04
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi anyagilag, idő hiány miatt nem engedhettük meg, csak egy nap strand vagy ilyen a Balatonon, ott aludni soha.

Szállodában sem voltam soha szintén. Ma már sokkal jobban állunk, bár gyerekként sem nélkülöztem, minden megvolt.

Felnőttem, 23 éves vagyok, most megyek "agyba-főbe", így nem is olyan kár. Van fizetésem, barátom is szeret menni, így is jó.

De azért néha kicsit irigylem a mai gyereket, ha kirándulni látok családot.

Ha lesz gyerekem, őt mi vinni fogom

2021. jún. 10. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!