Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet kezdeni meglett...

Mit lehet kezdeni meglett felnőttkorban egy rossz testvéri viszonnyal, ami a kis család egészére árnyékot vet?

Figyelt kérdés
Régóta pengeélen táncol a viszonyunk idős anyukámmal, mert úgy érzem, a testvéremet sztárolja, én csak a lesajnált sikertelen vagyok. A tesónál többször bepróbálkoztam, de megmondta, annyira eltávolodtunk, hogy nincs mit mondania, nehogy írjak, max. 2 hetente rácsöröghetek és akkor visszahív. Legutóbb bánatomban újfent megírtam, nagyon fáj hogy sz@r a viszonyunk. Annyi reagálás jött, hogy semmire nem vittem, 1helyben toporgok, hagyjam őt békén, hogy ők nekem sokat segítettek, én pedig nekik semmit. Én piszokul nem így érzem, ha szüksége lett volna, felajánlottam, de letagadja. Tény, én a válás óta nem tudtam párt találni, és elvesztettem az otthonom is, így albérletbe mentem, ne éljek az idős szülő nyakán. Mindent egyedül csinálok, segítséget senkitől nem kérek, el sem fogadok. Ősrégi téma. Legutóbb, szokás szerint rendbe tettem az udvart, szeretem is csinálni. Várta őket másnapra, (sütött:ezt nem is mondta) főzött, a tortát véletlenül láttam meg a hűtőben. Nekem többször mondta, "aztán, egyik nap majd te is gyere át". Nem akkor amikor ők jönnek, hanem a pünkösd többi nap közöl egyiken. Mert van bőven kaja. Nem mentem. Nem megyek. Nem tudtam megállni, hogy ne említsem meg az újabb sértettségemet, persze, most is én voltam a hibás, hogy:... De mindig te...stb. Lényeg, hogy egyik sem ismeri el, hogy kettőn áll egy kapcsolat. Évek hosszú sora óta gyűrűzik, nem tudok kijönni belőle. Pszlógus se tud segíteni, gyógyszerek nyilván nem. Hogy lehet lapozni?

2021. máj. 23. 16:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne menj oda, nem szeretnek, minek mész házhoz a pofonért? De nekik is így nyígsz meg negatívkodsz, hogy neked de szar? Mert arra meg senki sem kíváncsi, hogy a másik egy energiavámpír.
2021. máj. 23. 16:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a választ!
2021. máj. 23. 16:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha túl vagy egy váláson, akkor gondolom már erősen elmúlt 18 éves. Akkor meg mi a jó istent csimpaszkodsz a családodba?!

Nem kellesz nekik. Ez van. Mielőtt elkezded sajnálni magad miatta, elmondom, hogy a legtöbb család nem ideális, a testvéri kapcsolatok meg főleg nem. Nagyon sok helyen látszat-kapcsolatok, felszínes viszonyok vannak, és egyáltalán nem érdeklik egymást. Nincs ezzel gond, nem véletlenül van az a mondás is, hogy "A barátot magad választod, a testvért meg mellédsz_rják". Nem válogathatod meg a családodat, azt kapod, ami van. Viszont minden más embert megválaszthatsz az életedben! A saját családod, a párod, a barátaid. Akkor miért azokba kapaszkodsz erőnek erejével, akiket láthatóan nem érdekelsz? Ne menj át, ne keresd! Szerezz barátokat, éldd a saját életed!

Ha amúgy meg nem segített a pszichológus, akkor keresni kéne egy másikat. Mert erősen rászorulsz, és ezt nem rossz szándékkal mondom (vmennyire mindannyian rászorulunk a segítségre).

2021. máj. 23. 16:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Igaz, jogos! köszönöm
2021. máj. 23. 17:20
 5/10 anonim ***** válasza:
66%

Nem erre a durva hangnemre van a kerdezonek szuksege.

Valoban masik pszichologust kellene keresni.

Es tenyleg ne fuss olyan szeker utan ami nem vesz fel! A testvered leszar? Szard le te is! Ezt tudom hogy nehez, de allj ugy hozza, hogy ki is veszitett itt tulajdonkeppen? Hat O, mivel elveszitett egy ertekes embert, azaz Teged! Igy allj hozza, hogy te egy ertekes ember vagy!

Sulyos onertekelesi problemad van, ami valoszinuleg az anyukad kulonbsegtetele miatt alakult ki!

Ne akarj megfelelni, epitsd a sajat eleted. Az hogy most eppen ki a sikeres az egy valtozo dolog....lehetsz meg Te is sikeres, sikeresebb is mint o, ki tudja...nem szabad elkeseredni es segitseget kell kerni! Ha egyik pszichomokus nem valik be johet a masik, vagy harmadik akivel mukodik!

2021. máj. 23. 23:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Kedves 5.válaszoló, Neked külön köszönöm a biztató szavaid, a kritikusan segítő empátiádat!
2021. máj. 24. 00:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a nővéremmel soha nem tudtam kapcsolódni igazán, szörnyen felszínes a kapcsolatunk a mai napig (én 34, ő 38). Nehéz volt, de elfogadtam, egészen egyszerűen totálisan más emberek vagyunk, nem is tudunk beszélgetni kb semmiről.

Múltkor nagy meglepetésemre írt Facebookon. Én kis butus azt hittem, hogy csacsogni akar velem. Francokat, kellett neki valami. Elvittem Anyuékhoz a kért dolgokat azzal, hogy ha jön, adja oda neki, örökbe adom, nem kell visszaadja (az ország 2 végében lakunk, a szüleinkhez járunk, ott szoktunk néha találkozni, amúgy nem). Annyit nem írt utána, hogy "köszi szépen", de a cuccokat onnan elvitte.

Most erre mit lehet csinálni? Vergődhetek, de azzal nem lesz jobb. Törődj bele te is, ez jutott. Nem kell vele jóban lenni, nem kell erőltetni. Keress olyan embereket magad mellé, akik szeretnek és megbecsülnek, ha már a családod nem ilyen.

2021. máj. 24. 08:05
 8/10 A kérdező kommentje:

Kóztünk majdnem 9, az ő javára, ezek szerint, nem ettől rossz, itt a Te példad!

Elengedem, tényleg és végleg! Egészség legyen!

Minden jót nektek!

2021. máj. 24. 12:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is rossz a noveremmel a kapcsolatom. Valahogy mindig ugy ereztem, hogy meg a letezesemet is sertonek erzi onmagara nezve, hogy nem csak o van a csaladban kozponti helyen....furan hangzik de igy van..barmit tettem, barmit mondtam semmi nem volt jo..sajnos a mi szuleink is ratettek erre. En brutalisan tulkompenzaltam a helyzetet, streber lettem, lediplomaztam, vallakozast csinaltam, hazat vettem stb. es ezt nem dicsekveskepp irom, hanem ez mind az en kis nyomulasom es bizonyitasi kenyszerem volt reszben....a noverem semmit nem tett le az asztalra..eli fel a csalad penzet.....es ki a sztar? A noverem...persze hogy a noverem....
2021. máj. 24. 22:16
 10/10 A kérdező kommentje:

én a sikertelen nővér vagyok. feladtam. ezen változtatni nem lehet. anyam mindig az ő partjan allt, apam is. én vagyok a vesztes.

fáj, nagyon, de ez már így marad

2021. máj. 31. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!