Mit lehet kezdeni meglett felnőttkorban egy rossz testvéri viszonnyal, ami a kis család egészére árnyékot vet?
Ha túl vagy egy váláson, akkor gondolom már erősen elmúlt 18 éves. Akkor meg mi a jó istent csimpaszkodsz a családodba?!
Nem kellesz nekik. Ez van. Mielőtt elkezded sajnálni magad miatta, elmondom, hogy a legtöbb család nem ideális, a testvéri kapcsolatok meg főleg nem. Nagyon sok helyen látszat-kapcsolatok, felszínes viszonyok vannak, és egyáltalán nem érdeklik egymást. Nincs ezzel gond, nem véletlenül van az a mondás is, hogy "A barátot magad választod, a testvért meg mellédsz_rják". Nem válogathatod meg a családodat, azt kapod, ami van. Viszont minden más embert megválaszthatsz az életedben! A saját családod, a párod, a barátaid. Akkor miért azokba kapaszkodsz erőnek erejével, akiket láthatóan nem érdekelsz? Ne menj át, ne keresd! Szerezz barátokat, éldd a saját életed!
Ha amúgy meg nem segített a pszichológus, akkor keresni kéne egy másikat. Mert erősen rászorulsz, és ezt nem rossz szándékkal mondom (vmennyire mindannyian rászorulunk a segítségre).
Nem erre a durva hangnemre van a kerdezonek szuksege.
Valoban masik pszichologust kellene keresni.
Es tenyleg ne fuss olyan szeker utan ami nem vesz fel! A testvered leszar? Szard le te is! Ezt tudom hogy nehez, de allj ugy hozza, hogy ki is veszitett itt tulajdonkeppen? Hat O, mivel elveszitett egy ertekes embert, azaz Teged! Igy allj hozza, hogy te egy ertekes ember vagy!
Sulyos onertekelesi problemad van, ami valoszinuleg az anyukad kulonbsegtetele miatt alakult ki!
Ne akarj megfelelni, epitsd a sajat eleted. Az hogy most eppen ki a sikeres az egy valtozo dolog....lehetsz meg Te is sikeres, sikeresebb is mint o, ki tudja...nem szabad elkeseredni es segitseget kell kerni! Ha egyik pszichomokus nem valik be johet a masik, vagy harmadik akivel mukodik!
Én a nővéremmel soha nem tudtam kapcsolódni igazán, szörnyen felszínes a kapcsolatunk a mai napig (én 34, ő 38). Nehéz volt, de elfogadtam, egészen egyszerűen totálisan más emberek vagyunk, nem is tudunk beszélgetni kb semmiről.
Múltkor nagy meglepetésemre írt Facebookon. Én kis butus azt hittem, hogy csacsogni akar velem. Francokat, kellett neki valami. Elvittem Anyuékhoz a kért dolgokat azzal, hogy ha jön, adja oda neki, örökbe adom, nem kell visszaadja (az ország 2 végében lakunk, a szüleinkhez járunk, ott szoktunk néha találkozni, amúgy nem). Annyit nem írt utána, hogy "köszi szépen", de a cuccokat onnan elvitte.
Most erre mit lehet csinálni? Vergődhetek, de azzal nem lesz jobb. Törődj bele te is, ez jutott. Nem kell vele jóban lenni, nem kell erőltetni. Keress olyan embereket magad mellé, akik szeretnek és megbecsülnek, ha már a családod nem ilyen.
Kóztünk majdnem 9, az ő javára, ezek szerint, nem ettől rossz, itt a Te példad!
Elengedem, tényleg és végleg! Egészség legyen!
Minden jót nektek!
én a sikertelen nővér vagyok. feladtam. ezen változtatni nem lehet. anyam mindig az ő partjan allt, apam is. én vagyok a vesztes.
fáj, nagyon, de ez már így marad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!