Miért csalódnak a szülők a felnőttkorba lépő gyermekeikben? Miért tojnak a szülők, nagyszülők fejére?
Négy gyermekem van, mindegyik úgy él, amire nem számítottam, és mind kerül minket. :-(
Kulturált, értelmes, szerető családot biztosítottunk nekik. Amit tudtunk megadtunk, hiányt nem szenvedtek, persze gazdagok sem vagyunk. Boldog, jókedvű gyermekkoruk volt. Még kamaszkorukban sem voltak nagy kilengések, mindent megtudtak velünk beszélni. Amit nem velünk, azt egymással. Bizalommal fordultak hozzánk.
Ideális családi életet éltünk.
Továbbiakat leírom hozzászólásban!
A legtöbb felnött elvárja hogy ugyanúgy mondjon le bizonyos dolgokról mint ahogy azt ő vele tetették az ő szülei. Ezt persze nem szereit a gyerekek. A világ is gyorsan változik.
Az ami valaki számára ideális más számára egyáltalán nem biztos hogy az.
Egy biztos, az oka megvan ha mind a 4 kerül, és bennük keresni a hibát nem sok értelme lenne.
A gyerekek felnőnek, és élik a saját életüket, úgy, ahogy ők akarják, nem pedig úgy, ahogy azt a szülő elképzelte magának.
A "Miért tojnak a szülők, nagyszülők fejére?" kérdésre pedig már ki lehet könnyen találni a választ.
A legidősebb fiúnk, félbehagyta tanulmányait és összeköltözött egy nem éppen ideális lánnyal. Nincs túl jó véleményünk róla, de ezt soha nem vetjük a szemére, vagy fiúnkéra.
Nem tudjuk, mit szeret benne. Nem szép, sőt, ronda a szentem. (legalább 120 kiló) Pedig fiúnk mindig a szép lányok felé tendált. Bizakodtunk, hátha a belső értékeke miatt... de nem így van, hiszen a lány lusta, igénytelen, trehány. Évekig nem dolgozott, most is csak ímmel-ámmal jelképes fizetésért. A fiam keresetét, viszont nagyon profin költi. Ezt a gyermekünket évente kb. 4x látjuk.
Nagyobbik lányunk viszont az örökké tanuló szingli mintapéldája. 26 éves, de mintha soha nem akarna felnőni. Gimnázium, főiskola, majd egyetem, jelenleg mesterdiploma... Állandó haverok, buli, Fanta (néha pia)... A kollégiumi haverok jelentik neki a családot. :-( Végre részmunkaidőben dolgozik is.
A legnagyobb bánatunk, hogy férfit nem látunk mellette. Próbálkozott, de ... szóval barátnői vannak. Nem jelentette még be, de minden arra mutat, hogy azok társaságát keresi.
Másik fiúnk a szakmunkásig vitte, érettségi előtt otthagyta az iskolát. De szakmáját sem hasznosítja, biztossági-őrként dolgozik. Szerintem "leszaromtablettát" szed marékszámra. Semmi nem érdekli. :-(
Kisebbik lányunk a középiskola után szakmájában dolgozik. De ő is annyira megkeseredett, hogy azt nézni is szőrnyű. :-( Őt értem meg a legkevésbé. Dolgozik, éli világát, szereti amit csinál, mi a fene baja van? :-o Sajnos ő nagyon csendes, szótlan típus. Szeretnék segíteni neki, de nem tudom, mit szeretne.
Tulajdonképp, nem is tudom, miért tettem ki ezt a kérdést. Talán egyszerűen ki akartam írni magamból.
Nem így képzeltük el az életüket. Rossz látni, hogy nem boldogok, és ezért minket is letojnak, hanyagolnak. :-(
Nagyot változott a világ. Nehéz fiatalnak lenni benne.
Szerintem a két kisebb akár szakemberi segítségre is szorulhat. Csak ha rendeződnek mentálisan, utána lehetnek boldogok.
Ne sokkold őket azzal, hogy te mit vársz tőlük. Elég nekik a maguk baja, én se lennék szívesen mai fiatal.
Hívd haza őket örömmel, szeretettel egy-egy jó ebédre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!