Szülők! Mit gondoltok, amikor a lányotok összeköltözik a párjával, illik a fiúnak "kikérni" a lányt?
Tudom, nem a kezét kéri meg, csak összeköltöznek egy albérletbe, de mégis nagy lépés, hiszen ezidáig a lány otthon lakott.
Illik pár szóval "elkérni" a lányt? Vagy simán mennie kell a dolgoknak, mint egyenlő felnőttek között, és nem kell így megkülönböztetni az egyik felet?
Minek?
Ha elvárod ezt, lehet csalódni fogsz. Hagyománya nincs, felesleges színészkedés lenne.
Szívrohamot is kaptam volna ha a párom megpróbálta volna. Felnőtt emberek vagyunk, akik magukat tartják el, nem kell(ett) senkitől elkérni, köszönöm szépen. Szerencsére a szüleim sem vártak el ilyen dolgokat.
(lehet jönni a feminista emancipunci dumával).
Mi bejelentettük otthon, anyumék nagyon örültek neki és mindenben támogattak. Ellátak bennünket egy csomó jó tanáccsal. :)
Nekünk úgy jött ki a lépés, hogy a párom eljött értem és a cuccaimért (300 km-re költöztünk a szüleimtől), az este anyu előszedte a legjobb borait (20-30 évesek) és beszélgettünk egy jót velük.
Gyakorlatilag kikért a párom, pedig nem terveztünk ilyet, csak spontán jött.
Jézusom, én ilyenről még nem is hallottam...
Szerintem az összeköltözés két felnőtt ember dolga és magánügye, a szülőkkel egyszerűen közölni kell csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!