Szülő halála esetén mennyi ideig illik feketében járni?
nálunk csak a temetésen "szokás"
Amúgy aki szeretne, az egy fekete szalagot tűz a ruhájára...
egyrészt nem a viseletünkkel gyászolunk, másrészt ennek gyakorlati okai vannak
nincs annyi fekete ruhánk, hogy minden nap azt viseljünk
bevásárolni ilyenkor biztos ne mennénk, plusz elég költség a temetés, másrészt tényleg a gyász belülről fakad.
Nem "kell" feketében járni.
A gyászt belül éled meg, nem feltétlenül kell mindenki tudomására hozni, hogy az ő kedvüket is elvegyük.
Amikor a Nagymamám meghalt, Anyu egyáltalán nem viselt feketét, és nem azért mert nem gyászolta, csak nem akart ezzel hivalkodni.
A hagyomány szerint egy évig szokás feketében járni közeli hozzátartozó esetében.
DE azért, hogy "ne szóljanak meg" csak nagyon ostoba ember csinál bármit is.
Szerintem mindenkinél változo.ahogyan érzi az ember addig hordja.
Ismerek olyan lányt akinek öszel meghalt az apukája és még mindig feketébe jár.
Lehet hülyeséget mondok de átalába szerintem csak a temetésig szoktak feketébe járni szerintem.
Amugy szerintem a gyász nem azon mulik hogy milyen szinü ruhát viselünk
Ha olyan helyen laksz, ahol megszólnak, és ezt nem akarod, akkor 1 évig, legalábbis régen ez volt a szokás, de manapság már nemigen tartják az emberek.
Én tűznék egy nagyobb fekete szalagot a hajamba (ha hosszú lenne), de így marad a kabát és a póló szív felőli oldala. Én kb 3 hétig jártam feketében mikor gyászoltam. Kolléganőmnek 2013 nyarán halt meg a férje és még mindig feketében jár. Ő meg fogja így is gyászolni a férjét.
Ki, hogy érzi.
Fekete szalag szerintem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!