Akik nem jártak a családdal nyaralni, programokra, nektek nem rossz érzés?
Akik nem voltak nyaralni soha a családdal, meg amúgy általában sem sehol, nektek nincs hiányérzetetek?
Apám mindig is gazdag volt, egyéni vállakozó, mindig volt pénz, az idejével is ő gazdálkodott, mégse vitt minket soha sehová.
Akik jelentősen kevesebb pénzből éltek, még ők is megtehették, hogy elmenjenek pár napra a Balatonra.
Mikor kislány voltam, akkor hétvégente néha lementünk a Balatonra 1 napra fürödni, de ez is abbamaradt. Néha még leugrottunk 1-2-szer, de csak azért, hogy megnézzük a vizet, és anyám sóhajtozzon, hogy úristen, mennyi ráérő ember.
Mindig irigykedve hallgattam a szomszéd lányokat, hogy ők ide meg ide mennek, itt voltak, minden évben mentek külföldre.
Mikor visszamentünk nyári szünetről az iskolába, mindig be kellett számolni ki mit csinált nyáron, hol nyaralt, fogalmazást is kellett írni. Tök ciki volt, hogy mi egész nyáron otthon voltunk, aztán néztük a tévét stb. A szüleim mondták, hogy hazudjak.
Barátok szüleivel nem engedtek el, rokonokkal sem, a mamáék itt laktak az utcában, a másik mamáék a közeli kisvárosban, de alig jártunk hozzájuk, oda nem szívesen mentem volna.
Kb soha semmi programon nem voltunk, se egy mozi, se egy majális, gyereknap, koncert, semmi. Rossz érzés visszagondolni ezekre.
Azóta már született egy kisfiam, majd szeretnénk vele mindenképpen nyaralni menni, programokra vinni, együtt hárman, mint egy igazi kis család. Talán kicsit kárpótol.
Engem sem vittek a szuleim nyaralni. 3 belfoldi nyaralason voltam veluk amikre emlekszem is, de osszesen 4 volt, csak az elson nagyon kicsi voltam es nem emlekszek. Az utolso nyaralaskor pedig mar majdnem 17 eves voltam.
Szallodaban is 15 evesen voltam osztalykirandulason. A szuleimmel minden alkalommal valami olcso apartmanban voltunk.
Ok voltak kulfoldon is nehany napot mikjor kicsi voltam de nem vittek el se engem, sem a tesom, a mamaval voltunk addig.
A szuleim megtehettek volna hogy elmenjunk nyaralni minden evben ha apam nem issza el a penzt. Nem arrol volt szo hogy annyira keveset kerestek hogy epp hogy kajara telt, mert volt penz cigire meg piara is.
Amikor mar felnott lettem akkor 25 evesen mentem eloszor nyaralni kulfoldre, kimentem Amerikaba es akkor ismertem meg a felesegem.
Most lesz babank es ha tehetjuk akkor megyunk nyaralni, legalabb egy hetvegere a tengerpartra vagy valami. A turazas is jobb mint a semmi mert az ingyen van hogy a hegyekben setalsz.
4 eves hazasok leszunk es eddig 3szor mentunk nyaralni. Volt amikor 2 hetre, maskor 4 napra, illetve egyszer 3 napra. Ezen kivul kirandulni is voltunk mar 1-1 napokat.
Míg apával kettecskén nyaraltunk - néha beszállt unokatesóm is a haverjával - tök jó volt és imádtam minden percét
Miután a mostohaanyám bekerült a képbe, na onnantól hagyjuk, mert folyton! hisztizett valamin és 0-24 hozzá kellett alkalmazkodnunk.
Egyébként ez a nyári fogalmazás akkora marhaság.
Aki nem tudott elmenni, azt simán kinézi a tahóbbik, aki meg el tudott menni akár egzotikus helyre, arra meg mindenki irigykedik majd.
Plusz szerintem olyan osztálytársnak, akivel két szót nem beszéltem egész évben, vagy aki bántott, piszkosul nincs köze hozzá, hogyan telt a nyaram.
16, 24:
én ezért iratok mindig álomnyaralás témában (végtelen pénz, max 2 hét, hova mennél) vagy megadott feltételekkel kell fiktív nyaralást szervezniük (nyelvet tanítok). Herótom van ezektől az anyagi helyzetet boncolgató fogalmazásoktól de bizonyos témák megkövetelik, szóval a mutasd be a házad helyett mesélj álmaid házáról, álmaid munkahelyén egy fiktív napról stb. van.
En 28 evesen lattam eloszor az oceant.
Mar akkor 2 eve kint laktam de valahogy sose jutottunk el oda pedig 5 oranyira volt.
Az elso beach elmenyem is ugy volt hogy pont oda mentunk dolgozni egy hetre es mondtam a fonokom ak hogy na az jo mert nem is jartam meg a beach-en.
Annyira meglepodott hogy elujsagolta a felesegenek, az meg a szomszednak hogy dolgozik naluk valaki aki most fog eloszor a beach-en jarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!