Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik nem jártak a családdal...

Akik nem jártak a családdal nyaralni, programokra, nektek nem rossz érzés?

Figyelt kérdés

Akik nem voltak nyaralni soha a családdal, meg amúgy általában sem sehol, nektek nincs hiányérzetetek?

Apám mindig is gazdag volt, egyéni vállakozó, mindig volt pénz, az idejével is ő gazdálkodott, mégse vitt minket soha sehová.

Akik jelentősen kevesebb pénzből éltek, még ők is megtehették, hogy elmenjenek pár napra a Balatonra.

Mikor kislány voltam, akkor hétvégente néha lementünk a Balatonra 1 napra fürödni, de ez is abbamaradt. Néha még leugrottunk 1-2-szer, de csak azért, hogy megnézzük a vizet, és anyám sóhajtozzon, hogy úristen, mennyi ráérő ember.

Mindig irigykedve hallgattam a szomszéd lányokat, hogy ők ide meg ide mennek, itt voltak, minden évben mentek külföldre.

Mikor visszamentünk nyári szünetről az iskolába, mindig be kellett számolni ki mit csinált nyáron, hol nyaralt, fogalmazást is kellett írni. Tök ciki volt, hogy mi egész nyáron otthon voltunk, aztán néztük a tévét stb. A szüleim mondták, hogy hazudjak.

Barátok szüleivel nem engedtek el, rokonokkal sem, a mamáék itt laktak az utcában, a másik mamáék a közeli kisvárosban, de alig jártunk hozzájuk, oda nem szívesen mentem volna.

Kb soha semmi programon nem voltunk, se egy mozi, se egy majális, gyereknap, koncert, semmi. Rossz érzés visszagondolni ezekre.

Azóta már született egy kisfiam, majd szeretnénk vele mindenképpen nyaralni menni, programokra vinni, együtt hárman, mint egy igazi kis család. Talán kicsit kárpótol.

2021. jún. 10. 11:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
67%

Most le lettem(#2) pontozva, mert leírtam azt, amire a kérdés rákérdez?

Vicc.

2021. jún. 10. 13:07
 12/28 anonim ***** válasza:
66%
11, hát a többségnek fura hogy neked így volt jobb, de igazad van a kerdesre válaszoltál. De itt a gyk- n ez a lepontozas jellemző.
2021. jún. 10. 13:12
 13/28 anonim ***** válasza:
86%

Szegények voltunk.

Nyaranta a határban nyaraltunk.

Évi 2 iskolakiránduláson kívül ( ami szinte mindig ugyanott volt csak váltogatták) sehol nem voltunk. A Balatont is 21 évesen láttam először.

A párom sem volt jobb helyzetben (anyukája egyedül nevelte)

Angliában élünk (Yorkshire)

Itt bőven van látnivaló

Mióta Boris engedi, minden héten elmegyünk a 16 hónapos fiúnkkal valahová. Ha csak sétálni a parkba, de megyünk, és már tervezzük a többnaposat

2021. jún. 10. 13:23
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi is szegények voltunk és szintén sosem jártunk sehova, se nyaralni, se kirándulni, se fürdőbe, állatkertbe, moziba, sehova.

Kisgyerekként nyilván fel se fogtam, de kamaszként már azért bántott. És szintén utáltam ezeket az év eleji beszámolókat, ki hol volt... be is tiltanám az ilyet.

2021. jún. 10. 13:49
 15/28 anonim ***** válasza:
16%

Hát, ahogy látom, itt a nagy többségnek szar volt.

A jó hír az, hogy ti majd megmutathatjátok, hogyan alakítjátok az életeteknek ezt a részét a saját magatok által alapított családdal.

2021. jún. 10. 14:32
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Picit eltér a kérdéstől, de tanár vagyok, és szerintem is pedagógiailag rossz döntés "Nyári élmény" címmel íratni fogalmazást, biztos, hogy a gyerekek 80%-ának kellemetlen, vagy mert nem tudtak elmenni nyaralni, vagy mert nem akar felvágni az élményeivel. Én egyáltalán nem is íratok ilyeneket, de annyi más lehetőség van, pl. "Egy jó könyv, amit a nyáron olvastam", "Egy jó film/sorozat, amit nyáron láttam", "Egy elképzelt / kitalált nyári kaland", "Ilyen lenne egy ideális nyaralás", stb., tehát vagy olyan élményről kellene írni - könyv, film - ami mindenki számára elérhető, vagy pedig egy eleve kitalált élményről, így nem kellene a valóságot ábrázolni. És persze ezeket sem olvastatnám fel, legfeljebb, ha valaki tényleg önként jelentkezik, hogy szeretné.
2021. jún. 10. 15:41
 17/28 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Mindig csak beszélték a szüleim, hogy el kéne menni ide-oda, aztán nem lett belőle soha semmi.

Meg apám mondta mindig, hogy nézzünk le a tengerpartra, de az autóban aludjunk. Marha kényelmes lett volna 3 embernek egy autóban aludni, más ismerőseink, akik fele ennyi pénzt sem kerestek, mint apám, még ők is béreltek szobát, apartmant.

2021. jún. 10. 16:23
 18/28 anonim ***** válasza:
69%
Nem, soha nem is volt rá igényem, már csak azért sem, mert nem bírom a nyarat. Rokonokhoz mindig kellett menni, sosem akartam, de kiskorúként jogilag nem mondhattam nemet, vittek, mentemm, betegre untam magamat minden alkalommal. Ha csak egyszer is elmentünk volna "rendes" nyaralásra, tuti, hogy mindannyiunkat koporsóban hoztak volna vissza. Nem mindenkinek való egy ilyen egy-két hetes összezártság. A Balaton partján (mármint szó szerint csak a parton, mert bele nem megyek abba a mocskos pocsolyába) kétszer megfordultam az osztályommal, elég is volt belőle annyi. Az év eleji iskolai beszámoló tényleg nagyon rossz ötlet, nekünk egyszer még nyári naplót is kellett vezetnünk, aztán a tanárnő belekötött a tartalmába. Mire jó ez?
2021. jún. 10. 19:12
 19/28 anonim ***** válasza:
71%
Engem vittek minden évben, és mennem KELLETT, pedig nem akartam, nem volt kedvem. Rossz volt, de kibírtam. Nem szeretek nyaralni.
2021. jún. 10. 20:03
 20/28 anonim ***** válasza:
70%
Mivel kifejezetten utálok emberek közé menni így sosem zavart a dolog.
2021. jún. 10. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!