Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagy sürgős, nem tudom mit...

MartineZZ18 kérdése:

Nagy sürgős, nem tudom mit tegyek, kérem, aki tud az segítsen! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

18 éves fiú vagyok, Ukrajnából. Van egy barátnőm, aki Magyarországon él, így ritkán szoktunk találkozni, főleg a koronavírus miatt. Megbeszéltük a barátnőmmel, hogy gyakrabban fogunk találkozni, de a szüleim bele szólnak mindenbe.

Szerettem volna a barátnőmmel diákmunkára menni, de a szüleim egyszerűen hülyének néznek, nem engednek a barátnőmhöz... Azt állítják én hülye vagyok, nem értek semmihez, és hogy az iskolát sem hagyhatom, mivel az én sulimban normális oktatás van, azaz fizikai jelenléttel. Azt mondtam mindent be pótolok, de a szüleim ezt sem értik meg, úgy érzem elnyomnak, nem számít hogy én mit szeretnék.

Most úgy van, hogy 18-án mennek hozzá, a barátnőm szülei várnak, mindent megcsináltak, főznek meg takarítanak, aztán mikor ezt megtudták, a barátnőm elmondta, hogy csalódtak a szüleimben, azt hitték normálisak és komolyak, ők meg mindent elintéznek, ha úgy van értem is jönnek, erre az én szüleim még csak játszadoznak velük, hülyét csinálnak az emberből, mint ahogy belőlem is ,és úgy érzem mintha a szüleim nem akarnák hogy együtt legyek a barátnőmmel...

A barátnőm édesanyja pedig azt mondta, hogyha most nem fogok menni, beszélni fog az én szüleimmel ,hogy ez így tovább nem mehet,mert a barátnőm kaphat egy idegösszeroppanást, mert ez már nem az első eset hogy ezt csinálják, én pedig nem akarom a barátnőmet elveszíteni, nagyon szeretem

De egyszerűen nagyon magam alatt vagyok, nem tudom mit csináljak, félek attól hogy a szüleim elszakítanak tőle örökre...

Szüleim azt mondták nem bánják, menjek, de akkor soha többet nem jöhetek vissza haza

Hogy oldjam ezt meg?

Szerintetek az ilyen szülőtől el kell szakadni?

Mivel édesapám kuldolfon dolgozik, ezért úgy van, hogy én vagyok helyette itthon, én csinálok mindent, mivel én vagyok a férfi a háznál. És azért is nem engednek, mivel édesanyámnak probléma van az egészségével, ezt megértem

De ha édesapám 10 évig fog dolgozni, akkor én 10 évig legyek itthon és ne dolgozzak? A nyakukon üljek 30 éves koromig?

Azt nagyon nem szeretném, már most dolgozni szeretnék, mert pénzre bármikor szükség lehet.

Kérlek segítsetek...

2021. máj. 15. 07:54
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
72%

Elnyomnak, mert nem engednek csajozás miatt lógni? Micsoda szemetek...

Igazuk van. A barátnőd egy hisztigép, az anyja meg nem normális. Ahhoz is tapsikolna, ha a sajátja akarna lógni?

2021. máj. 15. 08:01
 2/37 anonim ***** válasza:
23%

Szia!

Átérzem a helyzeted. Nekem nem magyar a barátom és a covid most tényleg szívás. A szüleid részéről eléggé felfoghatatlan a viselkedés. Mondd meg nekik, hogy miattuk nem akarod, hogy tönkremenjen a kapcsolatod. Másik lehetőségnek mondhatod, hogy nem ukránba tanulsz tovább, hanem jössz magyarba. Harmadik eshetőség költözzetek be magyarba:)

A lány szülei nagyon kedvesek, de ne szóljanak bele úgy ők se a kapcsolatba, hogy hívják a szülők egymàst. Abból semmi jó nincs az esetek 90%-ban..

2021. máj. 15. 08:04
 3/37 anonim ***** válasza:
79%

A szüleid részéről eléggé felfoghatatlan a viselkedés.

Felfoghatatlan, hogy nem akarják, hogy a lány miatt ne menjen iskolába? Teljesen normális a szülők részéről.

2021. máj. 15. 08:11
 4/37 anonim ***** válasza:
71%
Kérdező, ne haragudj, de jogos a szüleid felháborodása. Egyelőre iskola van, miért nem a nyári szünetre szerveztétek a diákmunkát?
2021. máj. 15. 08:19
 5/37 A kérdező kommentje:

Elsőnek válaszolok.

Nem csajozás miatt, lényegében a diákmunkára szükséges iratokat szeretném intézni, emellett születésnapja is lesz 21-én. Másfél éve vagyunk együtt, ez alatt az idő alatt összesen ha 1 hónapot voltunk együtt...

Egyébként a barátnőm nem " hisztigép ". Ezelőtt is probléma volt a szüleimnek a barátnőmmel, és teljesen megértem a barátnőm hogy elege van a szüleimből.

2021. máj. 15. 08:20
 6/37 anonim ***** válasza:
75%

Talan maradj a seggeden. Logni az iskolabol az aktualis csaj miatt? Tenyleg? Gondold mar at! Hiaba vagy 18 eves, nagyon helyes, hogy nem engednek.

Majd mesz szunetben. A tavkapcsolat ilyen, nem konnyu, en nem is nagyon hiszek benne, de kinek mi.

2021. máj. 15. 08:22
 7/37 anonim ***** válasza:
79%
De, aki idegösszeomlást kap ettől, az hisztigép. Mindjárt itt a szünet, túl fogjátok élni.
2021. máj. 15. 08:22
 8/37 A kérdező kommentje:

4-ik kommentelőnek válaszolok.

Nyári diákmunkáról van szó, nyilván én sem most hagynék itt mindent. Most azért mennék, egy azért, mert születésnapja lesz, másodszor pedig azért, hogy elintézzem a diákhoz szükséges iratokat, és harmadikként, mostmár azért, hogy ne csalódjanak bennem a szülei...

Egyébként a szülei nagyon normálisak velem, mikor egyszer voltam ott, úgy viselkedtek velem, mintha az ők gyermeke lettem volna ,mivel a barátnőmnek van egy lány testvére, ikrek, ezért fiú gyermekként kezeltek, ezt a barátnőm édesanyja mondta nekem. Mindenhova elvittek engem, várost nézni, vásárolni, mindenhova magunkkal vittek, nagyon jól éreztem magam. Aztán haza jöttem, és kezdődött előről minden.

Nyomtattunk közös képeket, mondtam édesanyámnak nézze meg milyenek lettek. Ő csak a kis vitamin csomagot nézte, amit én kaptam a barátnőm szüleitől, a képes borító, amiben a képek voltak, ugyanúgy volt, ahogy le tettem....

2021. máj. 15. 08:30
 9/37 A kérdező kommentje:

6-iknak válaszolok

Nem aktuális

Legtöbbször mindig ő jött hozzám, én egyszer voltam

Eljött a születésnapomra.

Szerintem megérdemel annyit, hogy születésnapja alkalmából boldog legyen, velem együtt.

Hiába a szünet, ha már egyszerűen nem tudjuk elviselni a szüleim viselkedését, mindenben ezt csinálják velünk.

Ja, és nem is beszélve mi lesz tovább

Ha behozzák, hogy csak oltási igazolvánnyal lehet csak utazgatni, semmi esély nem lesz tovább.

2021. máj. 15. 08:37
 10/37 anonim ***** válasza:
68%

az iskolát sem hagyhatom, mivel az én sulimban normális oktatás van, azaz fizikai jelenléttel. Azt mondtam mindent be pótolok

Ez nem igazán arról szól, hogy nyári szünet.

2021. máj. 15. 08:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!