Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan csitítsam a helyzetet ?

Hogyan csitítsam a helyzetet ?

Figyelt kérdés
Sziasztok . Édesanyám egyedül él, én meg időközben elköltöztem és meg házasodtam. Nagyon jó kapcsolatban vagyok vele viszont a látogatás az egy kínos kérdés feleségemmel. Jelenleg még a feleségem szüleinél élünk ,de nemsokára költözünk. Édesanyámhoz hétvégén szoktunk kiugrani egy napra ami nekem néha kevés és neki is . Feleségem úgy van vele hogy ő legyen az első ne ő nekem ami jogos de attól én még lennék több időt édesanyámmal ami neki nem szimpatikus . Ő úgy van vele hogy elég heti egy nap,ha meg mennék hétköznap hozzá amikor nem vagyok feleségemmel akkor megy a cirkusz . Ti hogy oldjátok meg ? Arra rájöttem hogy nem fogom elmondani az ilyen vitát édesanyámnak mert ő is csak sértődik meg beszéli be a dolgokat magának . Nem kér semmi segítséget ,mindent egyedül intéz de én akkor is akarom segíteni amibe tudom hisz csak az anyám . Megy bennem a belső vívódás mert sajnálom h egyedül van és azért is mert a feleségem ilyen vaskalapos. Nálatok ha volt ilyen hogyan orvosoltátok? Nem megoldás az hogy az ember sunyiba megy meglátogatni a saját anyját a hétvégén felül …

2021. jún. 24. 12:52
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
63%
30-as, neked legalább korrekt férjed van, és kijelentette a lényeget, nem pedig hiteget feleslegesen, meg képmutatóan viselkedik. Fogalmam sincs, nőknek miért probléma az, ha egy fiú ragaszkodik az anyjához. Végül is csak becsülettel felnevelték őt. Teljesen normális, ha egy ember az anyjához, vagy akár az apjához, akár a nagyszüleihez ragaszkodik legjobban az életben, mert ők már bizonyítottak, főleg az anya. Megszülte, felnevelte. A feleség bizonyított már valamit azon kívül, hogy x ideje együtt vannak? Majd ha letesz az asztalra pár gyereket, amit közösen felnevelnek, és leéltek 30-40 évet elégedettségben, akkor talán a feleség is kerülhet arra a magas polcra, mint az anya. Engem lever a víz, ha egy nő kb 1 évnyi ismertség után már azt gondolja magáról, hogy akkor ő a kiskedvenc, ő az első számú, és a szülő, a nagyszülő nem érdemel már negyed annyi figyelmet se. Aki ilyeneket gondol, annak egyszerűen nem volt normális gyerekkora, és kisebbségi komplexusban nőtt fel. Egy anya örök! Egy nő/barátnő/feleség pedig csak adott esetben csak egy állomás, csak egy a sok közül. Majd ha letelik az a 30-40 év boldog házasság, amit írtam, na akkor már lehet kérdőre vonni a férfit, ki is számára az első? De amíg a fiú nem hálálja meg azt, hogy gyakorlatilag fel lett nevelve (és mondjuk úgy, hogy a rendszeres látogatás egy afféle hála), addig ne merészelje egyik nő se kisajátítani a férfit, mert nem az ő tulajdona. És lehet engem lepontozni, meg fanyalogni hogy leírom a logikus igazságot, de amíg meg nem cáfol valaki normális szavakkal, érvekkel, addig én az összes negatív jelzést egyszerű kisebbségi komplexusos hisztériának tudom be.
2021. jún. 28. 17:12
 32/41 anonim ***** válasza:
61%

Ahhoz, hogy veled magára valamit is adó felnőtt nő összeálljon már eleve magasabb polcra kell tenni mint anyádat, de ahhoz, hogy veled tervezzen otthont teremtsen, gyereket vállaljon már rég magas polcon kell legyen, különben hülye lesz veled tervezni.

Ahogy te gondolkodsz, arra, ha kiderül, értelmes felnőtt nő azt mondja, hogy bässzál egyedül vagy anyáddal. Majd még 30-40 évet teper, hogy ő legyen az első valami lúzer férfigyermeknél, aki talán évtizedek múlva felnő és leszakad a csecsről? Minek annyi felnőtt férfi van, akinek a kapcsolata és a jövője az első, hogy lehet válogatni is belőlük.

2021. jún. 28. 23:53
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
31. Hát az én férjémet ugyan nem nevelte tisztességben, teljesen ellehetetlenítette anyagilag, rengeteg traumát okozva az önzősége és a férfiak után rohangalasa miatt. részletekbe nem fogok belemenni, de anyósnak pszichiátriai intézetben lenne a helye, mindenkitől jól távol. Lop, csal , hazudozik, dolgozni nem hajlandó. Szeretnéd hogy ilyen nő mögé soroljanak?
2021. jún. 29. 07:29
 34/41 anonim ***** válasza:
36%
33-as, akkor ESETEDBEN jogos a felháborodás. De a legtöbb anya, legalábbis a klasszikus fajtájában megérdemli a figyelmet, én az ilyen esetekből, tehát többek közt a sajátomból indulok ki.
2021. jún. 29. 15:35
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
30-as és 33-as vagyok: igen, sajnos a jó anyósból van kevesebb, aki engedi is a fiát élni, nem pedig maga mellett akarja tartani, főleg anyagi haszonból a fiát mindenáron. Igazából nem is lehet rangsorolni a feleséget és a szülőket, mert mindegyik más szerepet tölt be az életben, egyformán de mégis másként kellene fontosnak lenni a férfi életében. Én az kapcsolatunk első évében többet tettem le az asztalra, mint anyósom egész életében, én adtam a férjemnek pénzt hogy legyen miből kaját venni a nagyanyjának és az anyjának, mert a nyugdíjat 1 hèt alatt elherdelták. Kicsit túlzásnak érzem azt a 30-40 év alatt ne várjunk megbecsülést.
2021. jún. 29. 16:30
 36/41 anonim ***** válasza:
68%
1 év alatt nagyon-nagyon maximum a 9 hónapnyi kihordást, és a szülést tudnád egalizálni. És gondolom nem goblinok meg fogtündérek nevelték fel a gyereket, hanem szülők. Ha mégis goblinok, akkor elnézést.
2021. jún. 30. 16:20
 37/41 anonim ***** válasza:
76%
Nem gondolom, hogy gyereket kellene szülnöm ahhoz, hogy valamit is letegyek az asztalra. Hiába szült anyósom, a gyűlölt meny etette a hó végén és szinten a melynek köszönhető, hogy nem árverezték el a házát, mert a becsődölt deviza hitelét azt hitte nem kell kifizetni. Aki így gondolkozik, az maradjon is a konyhában főzni, takarítsa egész nap a lakást, szoptassa a 30 éves fiát és gyűlölje a menyét. Attól mert szült valaki, nem lesz jó anya, bármennyire is kardoskodni tetszik itt.
2021. jún. 30. 16:37
 38/41 anonim ***** válasza:
76%
Mellesleg a volt páromat nem a szülei nevelték, mert az apja meghalt gyerekkorában, az anyja meg annyira ivott és hajtotta a faszikat, hogy csak a nagyanyjának köszönhetően nem került nevelőintézetbe.
2021. jún. 30. 16:40
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
37/38-as, mint mondtam, ezek mind extrém példák. A földön biztos van kb 20% anya, aki ilyen, aki hibázott nevelés közben, (például a felelőtlen vállalással) de nem ez az általános. És még az a 20% is szült becsülettel, amit nem minden "normális" nő mondhat el magáról ugyebár itt a 21. században. És vannak nők, (feleségek) akik MÉG a normális anyákat is le akarják koptatni pontosan ilyen undorító szavakkal, hogy "szakadjál már le anyád csöcsérőr", meg satöbbi, miközben ők maguk semmit nem tettek még le az asztalra azon kívül, hogy birtokolni azt nagyon tudnak. Ez nem személyeskedés, nyilván nem rád gondolok, hanem úgy általánosságban az ilyen szituációkról. Nem tudom, mit szólnál hozzá, ha lenne egy fiad, akit mindennél jobban szeretsz, becsületben felneveled, aztán hozzámenne egy olyan nőhöz, aki egyszerűen lekorlátozná, rosszabb esetben letiltaná a kettőtök találkozását hasonló "nőjél már fel végre" indokokkal. Na, ha átgondoltad, hogyan esne ez másoknak, akkor talán átlátod a "szemét anyósok" nézőpontját is. És még egyszer hangsúlyozom, csak a miheztartás végett, (bár tökmindegy, mert ugyan úgy le leszek pontozva, mert a vitakultúra Magyarországon a béka segge alatt van, és itt valahogy az emberek nem szeretnek szöveget érteni), nem arról az elenyésző százalékról beszélek, akik például intézetbe adták a gyereket, vagy drogosan nevelték, stb, hanem a jó anyákról. Azok az anyák ugyan úgy megszívhatják egy zsarnok meny miatt, akik amúgy becsülettel nevelték, és terelgették a gyereküket.
2021. júl. 1. 15:59
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mit reagàlnék rá, nem fogom azt mondani, hogy ezt vagy azt csinálnék, de valószínűleg bármennyire is fájna, valószínűleg engedném, hogy éljék az életüket és várnék arra, hogy észhez térjen előbb utóbb, mert a zsarnok hárpiáktól előbb utóbb elmenekültek. Nem korlátozhatom be a felnőtt fiamat, lányomat sem. Abban hiszek, hogy megfelelő értékrendet kellene mutatni, tisztességre és felelősségre tanítani. Úgy gondolom Ön is a saját példáját hozta fel, innen távolból csak sok türelmet és kitartást kívánok. Nekem ha normális anyósom lenne, nagyon örülnék neki, mert tudnám, hogy az unokája ugyanolyan jó helyen lenne mint edesanyamnál és nem tiltanám el tőle. Én a páromtol sem azt vártam, hogy fordítson hátat az anyjának, csak a mi kapcsolatunkat és megélhetésünk ez helyezze előtérbe, mert ameddig anyukát tolja a hátam mögött és nekem sir, hogy állandóan dolgozik, de mind arra jó, hogy a lyukakat tömje be, addig nem lesz meg az a hőn áhított gyerek.
2021. júl. 1. 22:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!